Læsetid: 2 min.

Polen får (endnu) mere tid af EU

EU-Kommissionen har valgt ikke at eskalere uoverensstemmelsen over Polens forfatningsdomstol
28. maj 2016

EU-Kommissionen valgte tirsdag at lette presset en anelse på den højrenationalistiske polske Lov og Retfærdighed-regering i sagen om dens kontroversielle reformer af landets forfatningsdomstol og medier. Det skete efter et par anspændte uger, der kulminerede i vedtagelsen af en resolution i det polske parlament, der beskyldte EU for at have krænket Polens suverænitet. Premierminister Beata Szydlo sagde i den forbindelse, at den »polske regering aldrig vil bøje sig for noget ultimatum«.

Årsagen var, at EU-Kommissionen ugen forinden havde givet Polens regering fem dage til at demonstrere »væsentlige fremskridt« i forhold til at nå til et kompromis om de reformer, den har påtvunget landets forfatningsdomstol, og som siden er blevet kendt ulovlige af domstolen selv og kritiseret af borgerrettighedsgrupper i og uden for Polen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu