Læsetid: 1 min.

Trump vil skrotte Paris-aftalen

Præsidentkandidaten vil satse på flere fossile brændsler
28. maj 2016

Det republikanske flertal i USA’s kongres har i lang tid frygtet, at Donald Trump støtter den videnskabsbaserede konsensus om menneskabt klimaforandring. Men partiet havde ingen grund til bekymring. I en tale i North Dakota torsdag fremlagde den republikanske præsidentkandidat en energipolitik, der frem for at satse på en glidende overgang fra fossile brændsler til vedvarende energikilder vil sætte fuld fart på udvinding af mere olie og naturgas med den kontroversielle frackingteknologi. Lukkede kulminer skal genåbnes.

Planen skal føres ud i livet ved at ophæve forbud mod boring langs USA’s kyster og i naturfredede føderale landområder. Miljøagenturets strenge regulering af fracking skal ligeledes lempes.

Herudover agter Trump at skrotte Obama-regeringens klimaplan, der forventes at blive taget op af Højesteret senere i år. Hvis domstolen skulle afvise 29 delstaters sagsanlæg, vil Trump stadig kunne stoppe planen, som er en administrativ forordning underskrevet af Obama.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu