Læsetid: 4 min.

Lappeløsning på italiensk bankkrise

Kort inden offentliggørelsen af de seneste stresstest fra European Banking Authority blev en bankkrise i Italien tilsyneladende afværget, da Den Europæiske Centralbank fredag godkendte en redningsplan for Banca Monte dei Paschi di Siena
Bankdirektør Fabrizio Viola har ligesom den øvrige MPS-ledelse været i pressens søgelys på grund af anklager om, at store tab er blevet holdt skjult for den italienske nationalbank og børstilsyn.

Antonio Calanni

1. august 2016

I årevis har verdens ældste pengeinstitut, Banca Monte dei Paschi di Siena S.p.A. (MPS), været i pressens søgelys.

En undersøgelseskommission nedsat af regionalforsamlingen i Toscana har anslået, at MPS i løbet af de seneste 20 år har lidt tab for 50 mia. euro, især som følge af lokalpolitikeres misbrug af deres indflydelse på banken via Fondazione Monte dei Paschi.

I 2013 kom ledelsen under anklage for at have skjult store tab for den italienske nationalbank og børstilsyn. Den vedvarende krise har kun forværret problemerne, og siden årsskiftet har MPS-aktien mistet tre fjerdedele af sin værdi.

Fredag gav Den Europæiske Centralbank så grønt lys for en redningsplan, som medfører, at investeringsbankerne Mediobanca og JP Morgan står i spidsen for en kapitalindsprøjtning på fem mia. euro i den italienske bank, mens investeringsfonden Atlante skal overtage dårlige lån for omkring 10 mia. euro.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer