Læsetid: 8 min.

På røven i Champagne

Området Aube i det sydlige Champagne er et af de steder i Frankrig, hvor det højreekstremistiske parti Front National har allerstørst tilslutning. Information er gået på jagt efter forklaringer på partiets store tilslutning, som selv sociologer skændes om. Første del handler om gamle mænds bitre forklaring på, hvordan en samfundsstruktur i løbet af halvtreds år er gået i opløsning
Hver onsdag formiddag tager Jaques på marked. Lige så meget for at snakke, som for at handle. Han køber altid bøf med hjem, men efter at hans kone Nadine døde for et år siden, bliver der kun købt én bøf. Det er stadig fra markedets bedste slagter, men nu ofte en hakkebøf, for det er lidt småt med pengene for eksborgmesteren.

Ulrik Hasemann

1. august 2016

Der står to gamle mænd på en solbeskinnet parkeringsplads i Aix-en-Othe. De slår ud med armene og peger på imaginære mål.

Det har ellers regnet meget de seneste uger. Det er her, Seinen har et af sine udspring, i pariserområdet har der været oversvømmelser, og også her står vandet højt i åen, der løber parallelt med pladsen.

Men nu er sommeren kommet. Solen skinner varmt ned gennem svalende træer ved siden af en politistation, man kan skimte brandstationen, og så er der de mange parkerede biler.

De to gamle herrer er Jacques Benoît og Dominique François. Jacques er 86 år gammel og tidligere borgmester i nabobyen Villemoiron-en-Othe.

Dominique er hans nabo, han er midt i halvfjerdserne og gik fallit med sin entreprenørvirksomhed for næsten tyve år siden.

Aix-en-Othe og Villemoiron ligger i et område, som kaldes ’Paye d’Othe’. Aix-en-Othe tæller 2.500 borgere og hedder selvfølgelig sådan, for at man ikke skal forveksle den med den anden ’Aix’ i Provence.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Michael Kongstad Nielsen
Michael Kongstad Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Touhami Bennour

De stemmer forkert for det er rigtigt. Det er skønt I Paye d´Othe. Spørgsmålet er bare for let penge,og arbejdet er møjsommeligt. Så Løsning er tilbage til kolonier(nord afrika)det er Le Pen s drøm..

Touhami Bennour

De stemmer forkert for det er rigtigt. Det er skønt I Paye d´Othe. Spørgsmålet er bare for let penge,og arbejdet er møjsommeligt. Så Løsning er tilbage til kolonier(nord afrika)det er Le Pen s drøm..

Henrik Brøndum

Fin artikel - og alle der har læst så meget som et kapitel af Durkheim - svømmer jo helt hen over det semi-guddommelige prædikat "som selv sociologer skændes om" !

Henrik L Nielsen

Jeg kender In ælder mand ved navn Jacques fra det område. Nok næppe den samme.
Men han sagde altid, at det gær ikke noget man går på røven i Champagne når blot man stadig kan vaske røven i champagne.