Læsetid: 3 min.

Terror i Nice: Mindst 84 dræbt

84 mennesker er dræbt i angrebet i Nice, som præsident kalder for et terrorangreb. Frankrig er i landesorg
Lastbilen, som i går blev brugt til terrorangrebet i Nice

Lastbilen, som i går blev brugt til terrorangrebet i Nice

AP Photo

Udland
15. juli 2016

Mindst 84 mennesker, heriblandt omkring ti børn, er døde, efter at en lastbil torsdag aften kørte ind i en folkemængde i den franske by Nice, hvor mange befandt sig på gaden for se fyrværkeri og fejre Frankrigs nationaldag, Bastilledagen.

Det oplyser indenrigsminister Bernard Cazeneuve ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han fortæller videre, at omkring 50 mennesker er kvæstet, og 18 af dem er i kritisk tilstand.

Føreren af lastbilen blev skudt og dræbt af politiet, efter at han på en strækning på næsten to kilometer havde pløjet en stor, hvid lastbil igennem menneskemængden på den berømte Promenade des Anglais ud til Middelhavet.

Fransk politi har identificeret føreren af lastbilen som en 31-årig fransk-tunesisk mand født i Tunesien.

Han var i forvejen kendt af politiet i forbindelse med blandt andet tyveri og vold.

Han var dog ikke på den franske efterretningstjenestes liste over personer, som man holdt øje med.

Det siger en politikilde tæt på efterforskningen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Frankrig har erklæret tre dages landesorg efter angrebet, oplyser premierminister Manuel Valls ifølge nyhedsbureauet AFP.

Videoer, som er blevet delt på sociale medier, viser adskillige mennesker, der ligger livløse på gaden efter angrebet. Fransk politi har bedt om, at videoerne af respekt for de pårørende ikke bliver delt.

Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice er der ikke meldinger om, at der skulle være nogen danskere blandt de sårede.

Borgerservice opfordrer danskere i området til at tage kontakt til deres nærmeste.

Christian Estrosi, der er borgmester i Nice, siger, at der er fundet granater og skydevåben i den lastbil, der blev brugt til at torpedere menneskemængden.

Det har efterfølgende vist sig at være attrapper, altså falske våben og granater.

Han siger også, at føreren angiveligt affyrede skud fra lastbilen, mens han kørte gennem mængden.

Den franske antiterrorenhed har overtaget efterforskningen af angrebet. Ingen grupper eller enkeltpersoner har endnu taget skylden for angrebet.

Frankrigs præsident, François Hollande, gik ved 04.00-tiden på tv og kaldte angrebet for et terrorangreb.

»Frankrig er igen blevet ramt af terror. Begivenhederne i Nice var tydeligvis en terroristisk handling. 77 er døde i angrebet, deriblandt adskillige børn,« sagde præsidenten.

Efterfølgende er dødstallet opjusteret til mindst 84.

Hollande tager senere fredag til Nice for at vise sympati med ofrene for angrebet samt deres pårørende.

Angrebet er det andet store på fransk jord på ni måneder. 13. november sidste år blev Frankrig ramt af et angreb, der var iscenesat af den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat. Dengang led 130 mennesker døden i Paris.

Læs også: Franske hospitaler mangler blod til kvæstede efter angreb

AP Photo

Folk blev mejet ned

Flere danskere oplevede torsdag aften lastbilangrebet i Nice på nært hold.

En af dem var DR-journalisten Joakim Frøsig-Andersen, der sammen med sin familie blev vidner til episoden, der har kostet mindst 84 mennesker livet.

»Vi sad på anden sal med den smukkeste panoramaudsigt over et fantastisk flot fyrværkeri. Cirka ti minutter efter fyrværkeriet ser jeg ud af øjenkrogen til højre en lastbil komme trillende uden lys på, og så begynder folk bare at skrige og flygte til alle sider. Det er fuldstændig surrealistisk,« siger Joakim Frøsig-Andersen.

»Det tager tid for os at fatte, hvorfor folk skriger. Men det er jo simpelthen fordi, at den majer ind i folk. Samtidig begynder politiet at skyde nonstop mod førerhuset og slår chaufføren ihjel.«

»Hvis de ikke havde stoppet ham der, havde han jo fortsat hen ad gaden, hvor der var mange flere mennesker,« siger Joakim Frøsig-Andersen.

En time forinden havde han været nede på gaden med sin toårige datter i en klapvogn for at forsøge at få hende til at sove.

Der havde han været henne ved den politiafspærring, som lastbilen kort tid efter bragede igennem.

Efterfølgende blev han og cirka 100 andre mennesker evakueret til taget af det lejlighedskompleks, hvor de bor.

Her forsøgte han så vidt som muligt at beskytte sine børn på to og seks år mod den chokerende oplevelse.

»Jeg er nok selv i en form for chok. Det var meget, meget rystende. Jeg tænkte først og fremmest på mine unger. De behøvede ikke nødvendigvis at stå at kigge ned på gaden,« fortæller han.

Lige nedenfor på gaden holdt lastbilen nemlig - fyldt med skudhuller og omringet af politi.

Så sent som søndag stod Joachim Frøsig-Andersen i Paris og rapporterede hjem til danske tv-seere om EM-finalen i Fodbold i Paris.

»Det var en kæmpe folkefest. At stå her nu er en vild kontrast,« siger han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Michael Andersen

:-(

Olaf Tehrani

Skrækkeligt!
- Og gift for os, der arbejder for mellemmenneskelig tolerance.
Men lad nu overveje, om vi i Vesten kunne gøre noget anderledes.
Hvorfor hader de os dog så meget, at de er villige til at ofre deres egne liv for at få lov til at dræbe nogen af os?
Noam Chomsky har et bud:
https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_2064969201&featur...

Rolf Clausen

Hvis man virkelig skal hade nogen for det er, skal det være Amerikanerne, for at stå og se på at ISIL (eller hvad synonym der bliver brugt). at de lod dem vokse sig stor, får at press Bashar al-Assad, eller faktisk som en proxy krig mod Rusland. Verdens Politimand, stod og gned sig i hænder for win win situatuon, men som altid fatter amerikaner ikke den her verden uden våben, død og ødelæggelse. Og ser hvor vi er nu!.

Shit Rolf.

Hvis amerikanerne havde gået full scale ind, så havde mange af dine bekendte givet dem skylden for terror ved for meget indblanding i mellemøstlige sager. Det er der allerede mange der gør.

Det er simpelthen "damned if you do, damned if you dont". Det er i hvert fald optimalt set altid amerikanernes skyld.

June Pedersen, Morten Pedersen, Søren Knudsen, torben - nielsen, Britt Kristensen, Rasmus Larsen, Jakob Bonde, Anne Eriksen, Jan Kauffmann og Frederik Ackermann anbefalede denne kommentar
Henrik Petersen

Selv om man kan forstå, at der måske er god grund til at hade et regime, så er det ikke givet, at det giver mening at slå tilfældige mennesker ihjel.

Eks.: Det irakiske regime var råddent - så det er helt i orden at slå tilfældige irakere ihjel. Helt åbenlyst en fejlagtig logik.

Herman Hansen

...Ganske forfærdeligt hver gang det sker et sted på kloden.

Det er som med klimaforandringer. Skaderne er sket gennem mange årtier uden nogen har reageret med andet end mere-af-det-samme. Og sådan bliver det ved. Det eneste som tæller er økonomisk og politisk magt. Dig og mig (læs: almindelige mennesker) betaler prisen igen og igen.

Jeg har en frygt, der vokser sig stedse større for hvert terroranslag. Det er vel blot et spm. om tid, inden der er nogen fra det yderste højre, det svarer igen med modterror mod de muslimske miljøer, enten i Frankrig eller andet steds. Har vi så begyndelsen til den "race- og religonskrig", som fx Brevik-typerne og jihadisterne drømmer om?

Janus Agerbo, Sascha Olinsson og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

Nogen gange skulle man måske vente på nogle konkreter, før man fyrer løs om hvad der er sket?

Jørn Andersen

Islams profet muhammed endte med at dræbe dem der var uenige med ham , og legitimerede dermed for altid anvendelsen af vold.

Poul Sørensen

Vores samfund bekæmper fattigdom og arbejdsløshed med mere fattigdom og enhver kan sige selv at det at det ender med, at folk holder op med at identificere sig med samfundet og istedet søger forbilleder i det samfunds nedbrydende.
- Man er også så småt begyndt med at opruste til at bekæmpe religion med religion og det kommer selvfølgelig også til at gå helt galt...
Der skal være lys for enden af alle de forskellige tunneler som samfundet skaber for folk der er nedslidt, der har været kriminelle, der ikke er kloge nok til at tage uddannelse, der er opvokset i en anden kultur, der har været udsat for traumatiske oplevelser eller sygdom - Det er så f..... enkelt, alle skal kunne se en vej fremad ellers bliver det bare værre.

Keld Albrektsen, Flemming Berger, Anne Eriksen, Janus Agerbo, Morten Balling, Philip B. Johnsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Poul Solrart Sørensen, i min optik kom du dér med dagens vigtigste indlæg.

Desværre er det noget, der kræver empati og menneskeforståelse at forstå, og den vare er i underskud på de danske hylder i disse år.

Anne Eriksen, Morten Balling, Poul Sørensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

'Det arabiske forår' kan Frankrig og EU reducer til et helt simpelt problem og kalde bare det terror, men hvis ikke de underliggende problematikker tages alvorligt som, nedgørelse af muslimers religion og fortsat, generel undertrykelse af ikke hvide nok i hele EU, hvor det politisk er bestemt samtidigt, at lader uligheden generelt for hvide og ikke hvide nok stige eksplosivt, med ikke ubetydelig overvægt af de EU fattiggjorte, der påstået ikke hvide, franske og danske nok, så vil den såkalte terror blive en permanent krigs lignende tilstand, der bør have et andet navn end terror, f.eks. er der en lige linje til krigene vi føre uden nogen plan for fred.

Morten Balling

Da jeg læste om Nice i går, fik jeg det fysisk dårligt. Da jeg i dag ville læse flere nyheder om Nice, så jeg tilfældigt et telegram fra 2007, hvoraf det fremgik at der indenfor 6 mdr. alene i Bagdad var blevet dræbt 4000 mennesker pga. terrorangreb.

Det fik mig til at tænke over hvorfor man reagerer med empati som man gør. Helt ærligt må jeg indrømme at artiklen om Bagdad først fik mine følelser mindre i kog, en jeg har oplevet vrede over at min cykel var punkteret. Bagdad er langt væk, men når jeg tænkte lidt videre kunne jeg mærke følelserne vælde op i mig, ved tanken om 4000 mennesker som var døde. De havde børn som græd over deres midstede forældre, eller børn som de havde mistet.

Billedet af et dræbt barn på gaden i Nice, med en dukke ved siden af virkede meget stærkt på mig i går. Ligeså stærkt som da flere hundrede børn blev dræbt ved skolemasakren i Pakistan. Dengang sad jeg også med tårer i øjnene, men jeg skal ærligt indrømme at jeg ikke var ligeså ked af det, da jeg læste om det sidste terrorangreb i Karada i Irak som dræbte over 300.

En nylig undersøgelse efter terrorangrebet i Boston viser lige præcis det. At der er en direkte korrelation mellem geografisk afstand og empati:

https://psmag.com/in-tragedy-empathy-still-dependent-on-proximity-640af7...

Forskeren bag undersøgelsen har derudover et par interessante betragtninger:

For det første at globalisering medfører mindre afstand mellem folk i Verden, og at globaliseringen dermed kan føre til noget godt, i form af større forståelse og dermed empati.

For det andet at frygt også korrelerede med empati. Jo mere frygtsomme folk er jo nemmere har de ved at føle empati i en situation som den vi står i nu.

En større artikel søgning via videnskabelige databaser, ledte mig videre til en af mine kæpheste. At vi som mennesker ikke kan overskue ret store størrelser. Vi har mest empati for den flok eller stamme vi lever i. I dag er Verden mindre og vi kender folk i andre lande, men vi rammes hårdere af at en af vores venner mister sit job, end vi gør over krigen i Syd-Sudan. For mig at se er det noget evolutionært, og jeg stødte på en del artikler hvor forskere havde undersøgt empathy/proximity på andre primater, så noget tyder på at min kæphest ikke er så langt ude som den måske lyder.

Hvis der er en morale er det endnu engang, at dialog er vejen frem. Man kan ikke føle empati overfor nogen eller noget man ikke kender eller forstår. Det er nemt at føle had, og det er sikkert helt naturligt på den biologiske måde, men hvis vi mennesker vil bryste os af at være bedre end de andre aber, er vi nødt til at tænke os om, før vi lader følelserne tage magten.

Keld Albrektsen, Flemming Berger, Anne Eriksen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Poul Sørensen

Rikke@
Vi må håbe at folk fatter, at man ikke kan bekæmpe terrorisme ved at lade flygtninge og asylansøgere sidde som hjemløse i telte, at man ikke får folk til at bakke op om samfundet når vores system bevisligt gør syge mennesker sygere og fattige mennesker fattigere...
- Vi må ikke forfalde til at opføre os vanvittigt over for andre mennesker bare fordi problemerne vokser. Det fundamentalt at vi, at vi vedbliver med at opføre os rationelt.....
- tak for anbefaling.:-)

Søren Johannesen

C'est ne pas une Pipe!

Lasse Reinhold

@Poul, "Vi må håbe at folk fatter, at man ikke kan bekæmpe terrorisme ved at lade flygtninge og asylansøgere sidde som hjemløse i telte"

Rigtigt - måden man bekæmper det her på er, at folk som er for forskellige til at leve i samme land må flytte til, eller blive i, hvert sit land.

June Pedersen, Finn Thøgersen, Jørn Andersen og Martin Schou anbefalede denne kommentar
Morten Balling

@Lasse

Du glemmer at mange af de mennesker som flygter til EU i øjeblikket, netop flygter fordi de ikke vil leve med ISIS. Der er endnu ingen som ved om ISIS står bag Nice, men de har stået bag andre terrorangreb i Frankrig i år. Det at ISIS ikke har været ude og tage ansvar endnu, tyder på at der kan være tale om en "Lone Wolff". Vi ved ikke engang om gerningsmanden var muslim.

Der findes nærmest ikke andet end kulturelle skel i Verden, Det fører kun til mere vold, hvis vi ikke prøver at forstå hinanden på tværs af disse skel. Jeg tror personligt at der er mennesker i ISIS, som er så langt væk fra mine ønsker for Verden, at dialog ikke kan løse uoverensstemmelserne, men jeg kender ikke nogen fra ISIS. Til gengæld kender jeg en del muslimer som hader ISIS og terror ligeså meget som du og jeg gør. De elsker Danmark og holder meget af danskere.

Forskellige kulturer kan godt eksistere fredeligt sammen, men det kræver gensidig vilje til at ville forstå hinanden. Religion gør helt sikkert den proces mere besværlig, men så er det jo godt at langt de fleste religiøse mennesker her på Jorden dybest set tror på den samme gud, og at det er detaljerne de er uenige om. Vil man ikke dialog går det forfærdeligt galt. Hvis man samtidig tror at man kan "bygge en mur", fatter man ingenting.

Når man ikke kan negere basalt på fransk, så falder et Magritte-citat fuldstændigt på jorden...

Jens Lerdorf

Hvem står bag det!!!
For at angribe Frankrig på deres revolutions dag, vil for alvor gøre den franske befolkning meget vrede, så nu handler det om at besinde sig for Frankrig og undgå selvtægt, for det er næste indlysende det bagmændene der har planlagt terror angrebet vil have, så stå nu klippe fast på at vi hverken vil have et EU og slet ikke et UN militær der kører rundt i vores gader. Alle EU lande har jo et etableret politi, militær og effektive hjemmeværn og vi har et Nato, hvis det går helt galt og der bliver brug for det, for jeg er uhyggelig bange for, at det er det bagmændene nu vil slå på tromme på, at vi få. Så sandheden vil kommer frem, hvem der i virkeligheden står bag terror angrebet i Nice, for nu er de virkelig gået for vidt, for det her er ikke (bare) et islamisk terror angreb.

Peter Møllgaard

Poul Solrart 13:57 (og NN, der har like'et):
Hvor er helt præcist sammenhængen mellem asylansøgere i telte i Danmark og terrorangrebet med 80+ ofre i Frankrig?

Søren Johannesen

Mine fransk kundskaber efterlader noget at ønske, men tiltrods for mine mangler på det feldt har jeg endog meget svært ved at se sammenhængen mellem mediernes "fortælling" omkring "hændelsen" i Nice og deres billeder- og videodokumentation af samme.

Her er hvad jeg har set:
1: Billede af en lastbil med en mængde skudhuller gennemforrudens højre side (passagersiden) og ingen huller i venstre side, hvor chaufføren ville have siddet.
2: En video af samme lastbil, som uden lys og med varierende hastighed kører hen ad vejen langs promenaden, mens der høres lyden af skud. Ingen personer påkøres i denne video.
3: Et billede af et indhegnet område på promenaden, hvor 4-5 Blå lagener/presenninger dækker over noget på jorden, angiveligt afdøde fra påkørslen. Billedet er taget i dagslys, hvilket betyder at "man" har valgt at lade disse 4-5 ofre ligge på "lit de parade" i flere timer uden at fjerne dem, men de øvrige ca. 79 døde er fjernet.
4: Et stort antal billeder som ikke kan beskrives som andet end "stemningsbilleder", da de absolut intet bidrager det forståelsen af selv begivenheden.

At 84 mennesker skulle være blevet dræbt og ca. 50 personer kvæstet, ved jeg alene forbi det er den historie medierne fortæller. Hvad de offentliggjorte billeder og video fortæller har jeg faktisk ingen anelse om, men det er meget svært at få de to ting til at spille sammen.

Den menneskelige hjerne er programmeret til at genkende mønstre, hvis mynstret/symbolet er ufuldstændig udfylder hjernen ganske enkelt de områder som er "tomme" med det indhold som den forventer ville være der.

I er alle velkomne til at ud skamme og latterliggøre min skepsis i forhold til præsentationen af denne begivenhed i Nice. Men måske kommende billeder og videoer fra nogle af de flere tusinde mennesker som var til stede på den ca. 2km lange strækning som lastbilen tilbagelagde, vil gøre min skepsis til skamme, i disse Facebook og Youtube tider bliver den slags billeder jo normalt uploaded til nettet ganske hurtigt ....

Ja for hulan, jeg ved det lyder langt ude
- men lever vi ikke lige nu i en verden som viser sig mere og mere langt ude for hver dag der går?

Rolf Clausen

Anders hede, godt du tager problematik op jeg elsker en god debat.
for det nemlig lige præcis det USA ikke kan, og DERFOR de køre proxy krig. kan høre du ikke fatter meget til det geopolitiske situation i Mellemøsten.. og dens spille regler for suverænitet.
Styret i Syrien (Baath partien) er godt nok en diktatur, men stadig en legitim stat, der har en ret til at forsvare sig selv, de bliver så bakket op af Rusland i når der er veto.
Det der for USA ikke kan sætte styret af magten, selv om det er deres vådeste drøm.
Flere gang har Rusland prøver at få USA til forhandling bordet. Men hver gang har de arrogant afviste (mens utallige mennesker er sultede ihjel eller det værre) at forhandle, fordi de troede styret i Syrien var ved at fald (takket være ISIL) så der er vi nu. Din tur.

Billede af en lastbil med en mængde skudhuller gennemforrudens højre side (passagersiden) og ingen huller i venstre side, hvor chaufføren ville have siddet.
Har du set billeder af bilen hele vejen rundt? Og hvis nu det passer, at han skød ud af vinduet, mon det så ikke var åbent og han blev skudt af den vej? Kan man gætte kuglens vinkel gennem ruden ved at se et hul på et foto? Nåh nej, helt urealistisk....
2: En video af samme lastbil, som uden lys og med varierende hastighed kører hen ad vejen langs promenaden, mens der høres lyden af skud. Ingen personer påkøres i denne video.
Nej, sjovt nok har jeg set samme video på danske medier, hvor journalisten forinden siger, at de har valgt ikke at bringe alle billeder....så det er jo myndighedernes i et verdensomspændende cover-up!
3: Et billede af et indhegnet område på promenaden, hvor 4-5 Blå lagener/presenninger dækker over noget på jorden, angiveligt afdøde fra påkørslen. Billedet er taget i dagslys, hvilket betyder at "man" har valgt at lade disse 4-5 ofre ligge på "lit de parade" i flere timer uden at fjerne dem, men de øvrige ca. 79 døde er fjernet.
Hvordan kan du se forskel på, om der er lys på fra lamper eller dagslys? Hvordan ved du, at de øvrige døde er fjernet? Har ikke set en nyhed endnu om, at "nu er alle døde fjernet"...
4: Et stort antal billeder som ikke kan beskrives som andet end "stemningsbilleder", da de absolut intet bidrager det forståelsen af selv begivenheden.
Og? Journalistens valg af vinkling - for min skyld behøver de ikke at bringe billeder af de døde. Balling skrev fint, om empati og flere tusinde døde i Bagdad. Hvorfor skulle jeg ikke kunne føle empati ved at læse om ofre uden at se billeder?
Og hjernens genkendelse af mønstre - det er jo det onde etablerede medicinske magtapparat, kaldet hjerneforskningen (for at legitimere sig selv) og som kun understøtter magthaverne, der udbreder den tro og propaganda! Hvordan kan du dog overveje at viderebringe den slags som deres
lakaj????

Ny agnostiker-version: hvis der ikke eksisterer et billede, som entydigt beviser en sammenhæng mellem tekst og billede, så eksisterer begivenheden ikke i virkeligheden! Og hvis jeg ikke kan få et billede af virkeligheden, så eksisterer den ikke og hvad betyder det så, hvis jeg er en delmængde af virkeligheden....? :(

Søren Johannesen, Anne Eriksen og Lone Andersen anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

Anett Desiree Avlastenok,

Det er faktisk det, jeg gør - lukker for den stadig eskalerende mediereaktion - din reaktion undrer mig!

Anne Eriksen

Her til aften er der, ganske som tidligere ved "terror" vilde opremsninger af alle tidligere "attentater" med dato og antal døde.
At der er vidt forskellige baggrunde for disse angreb, anfægter ingen? I dette tilfælge var manden psykisk ustabil gr- separation m.v. - Alligevel tøver ingen med at dømme "islam terror". Måske interesserer sandheden ikke så meget som dette fænomen "terror", som man seriøst tror at kunne modvirke ved stramninger og overvågning.
Diverse statshoveders udtalelser og PET om Danmarks betænkelige risiko for terror osv.

Disse hændelser kan ikke forebygges, det drejer sig om få personer eller bare en mand, der udfører en handling. Livet har ingen garantier...
Det har tog/ busulykker og naturkatastrofer heller ikke! - Til gengæld har man for længst opfattet (dem der ønsker at volde skade) at denne metode er særdeles virksom og det vil blive brugt.

Fraus Dolus, Finn Lillelund, Søren Johannesen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Rolf Clausen

Anders Hede jeg venter stadig på din kommentar.

Rolf Clausen - du kan vente længe og det har intet med A. Hede at gøre - men da det jo er et kommentarspor, så er ingen forpligtet til noget som helst.
Befriende for nogle, irriterende, når påstande fremstår som beviser og folk ikke vil linke...

Rolf Clausen

A? USA/ Amerika?

nej det ved jeg godt, men ville godt have han begrundet hvorfor jeg ikke kunne have min påstand.

bare høre på Trumpf i disse dage, hvor han postulere det Frankrigs egen skyld....
Dem (USA) som var frontløber til at bombe mellemøsten i 1000 stykker..

Rolf Clausen

Og Can Øzcen jeg behøves ikke a linke noget som helst. det ændre ikke suverænitetsprincippet om som A.Hede referere til "hvorfor usa ikke gik full scale ind," forstår ikke hvor du vil hen med det?

Rolf Clausen - læs min kommentar igen, jeg beder dig ikke om at linke. Jeg havde til hensigt at blive forstået tofoldigt:
1. Det ER et kommentarspor, så folk behøver ikke at svare - de kan forlade, når de vil.
2. Der er ikke et krav om at linke, når påstande fremkommer. Så skal man bare have flest mulige støtter med via "anbefal kommentar" (samme princip som på FB) som "legitimation", så er links unødige, da "alle" jo er enige (groft sagt).

Men for mig personligt trækker det en eventuel debat ned, når påstande blot fremsættes uden skyggen af dokumentation og alle påstande gøres lige, man kan bare være uenig (og helst uden argumentation). But hey, that's just me...

Og beklager det sene svar, har ikke været på et stykke tid.

Can Øzcen når det ligger eksplicit er der ikke meget at debatter om, og jeg skal ikke link til suverænitet reglerne da det er forudsætning for hvorfor der er krig i Syrien. du fatter simple hen ikke mit ordvalg.
som sagt det ligger eksplicit.