Læsetid: 1 min.

Theresa May lukker klimaministerium

Greenpeace efterlyser en forsikring fra den nye premierminister Theresa Mays regering om, at de nye fremskridt på klimaområdet ikke bliver glemt i Brexit-forhanadlingerne
Greenpeace efterlyser en forsikring fra den nye premierminister Theresa Mays regering om, at de nye fremskridt på klimaområdet ikke bliver glemt i Brexit-forhanadlingerne

Andrew Parsons

15. juli 2016

Storbritannien har ikke længere et selvstændigt ministerium for klimaforandringer. Det står klart efter en større regeringsrokade, som den nye premierminister, Theresa May, præsenterede i går.

Her blev Department for Energy and Climate Change lagt ind i det nye kæmpeministerium med det noget mere erhvervsorienterede navn: Department for Business, Energy & Industrial Strategy.

Den tidligere Labour-leder Ed Miliband kalder på Twitter beslutningen for en ›»simpel dumhed« og understreger, at ordet klima »end ikke er nævnt i det nye ministeriums navn«. Også Greenpeace er kritiske og kalder i avisen Independent beslutningen »stærkt foruroligende«. Greenpeace efterlyser en forsikring fra regeringen om, at de nye fremskridt på klimaområdet ikke bliver glemt i Brexit-forhandlingerne.

Green Party-medlemmet Caroline Lucas siger, at hun vil »samarbejde med en hvilken som helst minister, der tager klimaforandringerne seriøst«, men at hun vil sørge for at holde regeringen op på de klimaforpligtelser, som Storbritannien har indgået.

En talsmand fra det gamle ministerium forsikrer over for The Independent, at intet er ændret, og at forpligtelserne til at gøre noget ved klimaforandringerne stadig er der.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

Det bliver en del af Brexit-forhandlingerne, hvor stor en andel af EU's klimaforpligtelser UK skal overtage.

Måske Torben, ellers ser industrien politiker situationen som en kærkommen mulighed for at slække på miljøkrav, og håbe på at det bliver overset eller i det mindste først kommer på bordet igen om et par år.

Mihail Larsen

Mann merkt den Absicht ....

Endnu et eksempel på, hvad UK kan finde på uden en forankring i EU - og indirekte også på, hvilke interesser briterne har arbejdet for inden for EU.

Jeg nævnte for et par dage siden, at regeringen også pønser på at opsige den Europæiske Menneskerettighedskonvention og -domstol. Noget, der heller ikke ville have været muligt, hvis UK var forblevet medlem af EU.

Niels Duus Nielsen, Karsten Aaen, Arne Lund, Olaf Tehrani og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Dina Helbo kl. 9:29

Det tror jeg, du har ret i.

Forhandlingerne mellem EU & UK om, hvor stor en andel af EU's klimaforpligtelser UK skal overtage, bliver utvivlsomt et spil SortePer - hvor klimaforpligtelsen er det slemme kort.

Philip B. Johnsen

Udviklingen der føre mod, ikke håndterbare og samfundsomstyrtende menneskeskabte klimaforandringer, bliver ikke et problem i forhandling om en kommende handelsaftale mellem EU og Storbritanien.

EU har ingen plan og det har Storbritanien heller ikke, så det er vanskeligt at forestille sig parterne vil bruge tid på, et emner og en problematik, man er enige om ikke at løse.

Sagen er, at Storbritanien og EU vil forsøge, at forøge klimaforandringer i størst muligt omfang, gennem en handelsaftale der har størst mulig forbrugsdrevet vækst og kortsigtet økonomiske afkast til de få i EU og Storbritanien, fortsat uden hensyntagen til konsekvenserne for kommende generationer af fattige og klimaudsatte.

EU er naturligvis ikke forandret, EU er som altid ikke en del af løsningen, men en stor del af problemet.

Brexit'erne har meget at had EU for. Fx at EU tvang englænderne til at rense deres drikkevand og deres strande. Eller, at EU ville have indført minimums arbejdstider for lønmodtagere på 48 timer - det var Blair imod. Men også krav om bedre fødevaresikkerhed, lavere forurening.
Så nu kan englænderne få deres land tilbage, og de kan atter skide i egen rede, uden at de der forpulede kontinentale-europærer kommer og blander sig.

Ved at nedlægge klimaministeriet viser May, at hendes tiltrædelsestale om at ville bekæmpe uligheden mellem rig og fattig, nord og syd, lad og by - at det er tomme ord. Hun lever fint op til sin egen bedømmelse af det konservative parti som "the nasty party".

Og som om det ikke er nok, så er flertallet i hendes regering stammer fra finansverdenen, bl.a. det allestedsnærværende McKenzie.

Mihail Larsen, Rikke Nielsen, Niels Duus Nielsen, Erik Karlsen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar