Læsetid: 6 min.

Trumps tilhængere frygter en allestedsnærværende fjende

Lov og orden og frygt for en indre og ydre fjende var de dominerende temaer på den første dag for Republikanernes partikongres. Motorcykelgruppen Bikers for Trump er kommet til Cleveland for at beskytte Trumps tilhængere mod aktivister fra Black Lives Matter
Motorcykelgruppen Bikers for Trump er kommet til det republikanske partikonvent for ’at støtte politiet, hvis et eller andet skulle gå galt’, som et af medlemmerne siger.

John Minchillo

20. juli 2016

De kommer fra overalt i USA på deres larmende motorcykler med navnet Bikers for Trump på ryggen af de sorte læderjakker. Arizona, Californien, Florida, Texas, North Carolina, New York og Pennsylvania.

Dagens mål for bikerne er en græsbeklædt skråning ned mod Cuyahoga-floden i Cleveland, der af politiet er blevet afsat til møder arrangeret af Donald Trumps tilhængere. Herfra og til Public Square midt i byen, hvor Trumps modstandere demonstrerer og holder taler, er der kun 700-800 meter. Men afstanden mellem de to foras forståelse af USA kunne næppe være større.

Trumps tilhængere frygter alt det fremmede og anderledes, kort sagt verden udenfor. De taler hele tiden om ’dem’, hvormed de mener Barack Obama, Hillary Clinton, de venstreorienterede medier, Black Lives Matter-bevægelsen, der protesterer mod politiets drab af unge sorte mænd, og Occupy Wall Street.

Det er ’dem’, der styrer USA og verden i en kabale og i et komplot mod de jævne amerikanere.

Bikers for Trump er kommet til Cleveland for at beskytte dette afmægtige og umælende flertal af amerikanere – dem, der er rejst til den tidligere industriby ved Lake Eries bred for at støtte deres kandidat til præsidentposten.

Mike Fleming fra Pittsburg er en af disse bikere. Han har et tørklæde i Stars and Stripes’ røde, hvide og blå farver viklet om sit hoved og ser gennem selvreflekterende polaroid-solbriller.

»Vi er her for at støtte politiet, hvis et eller andet skulle gå galt. Vi tilhører ikke ordensmagten, men vi er alle tidligere politibetjente eller soldaterveteraner, og mange af os er bevæbnede,« fortæller han, mens en taler på den tilstødende scene hudfletter Hillary Clinton, og folk i T-shirts med sloganet Hillary for Prison 2016, klapper og hepper.

Fleming præciserer, at motorcyklisterne ser det som deres opgave at danne en kolonne foran Trumps tilhængere, når aktivister fra Black Lives Matter eller andre grupper går til angreb. Han indrømmer, at det egentlig burde være politiets opgave.

»Det ved vi godt, så vi er her bare for at hjælpe dem. Vi griber ind, hvis vores folk bliver tævet eller får genstande kastet i hovedet,« siger han.

’Medierne lyver’

En ældre pensioneret kvinde, der står tæt ved tribunen, er glad for at være beskyttet af bevæbnede bikere, for som hun forklarer: »Det bedste forsvar mod en skiderik med en pistol er en god mand med en pistol.«

»Black Lives Matter-gruppen er ude efter os. Vi er bange for dem. Vi er deres skydeskive. Politiet er deres skydeskive,« siger Miki Booth, en japansk-amerikaner, født på Hawaii og for nylig flyttet til konservative Oklahoma med sin mand, en pensioneret politibetjent fra Honolulu.

»Vi kunne ikke holde Hawaii ud længere. Det er blevet alt for venstreorienteret. Regeringen bestiller ikke andet end at styre vores liv med nye regler og skatter hele tiden. I Oklahoma kan vi leve i frihed,« fortæller hun.

Miki Booth er kommet til Cleveland som medlem af en landsomfattende gruppe af Trump-tilhængere bestående af sorte, latino- og asiatiske amerikanere.

»Medierne lyver konstant. Det passer ikke ind i deres fortælling, at der er mange tilhængere af Trump blandt etniske mindretal. Det er derfor, vi er her,« siger Miki Booth.

Men den ældre kvinde er hele tiden på vagt, og selv om hun føler, at det allestedsnærværende politi og Secret Service giver delegerede og gæster fra Det Republikanske Parti en god følelse af tryghed i downtown Cleveland, tør hun ikke gå rundt på gaderne med sit adgangskort til Quicken Loan Arena, hvor partikongressen finder sted.

»Vi fik at vide af arrangørerne, at det er for farligt at gå rundt med adgangskortet tydeligt vist frem, så jeg skjuler det under trøjen,« siger hun.

Men adspurgt, om arrangørerne vitterligt har anbefalet at skjule kortet, indrømmer hun at have overdrevet.

»Det er noget, vi går ud fra. Det var nogle af mine venner, der sagde det.«

Frygten for de andre, de sorte fra Black Lives Matter, stikker dybt i disse Trump-tilhængere, ikke mindst efter to unge sorte mænds mord på otte politibetjente i Dallas og Baton Rouge i de seneste par uger.

Motorcyklisten Mike Fleming fatter ikke, hvorfor »de venstreorienterede medier« lytter til Black Lives Matter-gruppen, og han siger ting, han måske aldrig ville have sagt til en journalist, før Donald Trump begyndte sin præsidentvalgkamp.

»Det er en farce. De sorte påstår, de bliver stoppet af politiet oftere end hvide bilister. Men grunden er, at der er langt mere kriminalitet i sorte kvarterer. Selv de sorte indbyggere er bange, så hvorfor skulle vi hvide ikke være bange? Hvorfor skulle politiet ikke stoppe en bil med fire unge sorte fyre, der ser suspekte ud?« spørger han.

Aktivister fra Black Lives Matter er ifølge Fleming »bøller«, der ikke har jobs og kun laver ballade.

»De lever af social bistand og er ligeglade, om de bliver varetægtsfængslet i et døgn. Så får de gratis kost og logi, mens vores politistyrker må frygte for deres liv; politifolkene har hustruer og børn, de skal betale alle deres regninger og risikerer at miste deres job, bare fordi de bliver optaget på video. Lovgiverne burde slå hårdt ned over for bøllerne i Black Lives Matter,« siger motorcyklisten.

’Problemet er islam’

Bikers for Trump og de andre Trump-tilhængere kan glæde sig over, at nogle få sorte amerikanere er dukket op for at støtte deres præsidentkandidat. Bl.a. en sort fyr, som bliver identificeret som Lawrence af en af talerne – den britiske bøsseaktivist og islamofob Milo Yiannopoulos.

»Er det ikke dig, jeg har set på internettet til andre valgmøder,« spørger Milo, der optræder i en sort, skudsikker vest.

Milo har været på landsturné på amerikanske universiteter for at føre kampagne mod »politisk korrekthed« og modtager jublende tilråb for at kalde islam en »pest, der bør udryddes«.

»Problemet er ikke terrorisme. Det er islam. Vi har glemt, hvor empatisk, medfølende og tolerant kristendommen er,« forkynder Milo.

Og så er der de syriske flygtninge, som alle Trumps tilhængere ser som en direkte trussel mod deres sikkerhed.

Våbenfortaleren Jan Morgan, der af ligesindede kaldes »førstedame for retten til at bære våben«, hævder, at Hillary Clinton har lovet at ville åbne alle grænserne, hvis hun bliver præsident.

»Hun vil invitere syriske flygtninge til USA. Men vi vil ikke have folk ind, der myrder og begår voldtægt i Europa,« fastslår Morgan.

Trump-skarens frygt for de fremmede og foragten for Demokrater og medier afspejles tydeligt i talerne på partikongressens første aften. Temaet er Make America safe again.

Krigshelten fra Afghanistan, Marcus Luttrell, spørger i sin tale:

»Hvem af jer er villige til at stå frem og gå til kamp mod fjenden, for fjenden er allerede iblandt os. Verden uden for vores grænser er et dystert sted. Amerika er lyset.«

Giuliani angreb Iran

Trods den lange række af forskellige talere bliver fjenden aldrig defineret klart. Nogle gange lyder det som terrorister, andre gange som Black Lives Matter.

Sheriff David Clarke fra et amt i Wisconsin er den, der anlægger det mest utilslørede angreb på den indre fjende.

»Gennem de seneste to år har vi i Ferguson, Baltimore og Baton Rouge set den sociale orden bryde sammen. Black Lives Matter og Occupy-bevægelsen har i mange tilfælde taget vold i brug og krænket kodekset for civil og fredelig adfærd. De er ude på at skabe anarki,« siger sheriffen.

På et tidspunkt synes New Yorks tidligere borgmester Rudy Giuliani at antyde, at Iran står bag terrorangreb i Europa og USA.

»Ved at ophæve sanktionerne mod Iran finansierer vi deres terrorangreb,« siger han med henvisning til præsident Barack Obamas og EU’s atomaftale med Iran sidste år.

Giuliani lægger op til, at USA under præsident Trump vil gå i krig mod »islamisk, ekstremistisk terrorisme« og fremtvinge terroristernes »betingelsesløse overgivelse«.

Hillary Clintons kampagne understøtter Giulianis pointe i en e-mail afsendt lige efter hans tale, hvori Trump bliver citeret for at have sagt:

»Jeg har været involveret i mange krige. Jeg er virkelig god til det. Jeg elsker krig – i en vis forstand.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu