Nyhed
Læsetid: 1 min.

Antiterror-samarbejde optrappes

Udland
12. august 2016

Tysklands forsvarsminister siger, at forbundsrepublikken ligger i et »krydsfelt for terrorisme«, og hun ønsker at få udviklet planer for mere fælles træning mellem politi og militær som forberedelse på mulige omfattende angreb.

Ursula von der Leyen, der i går talte på et operationscenter i byen Uedem nær Düsseldorf og den hollandske grænse, siger, at militær og politi allerede arbejder tæt sammen i et katastrofeberedskab.

»Der er gjort forberedelser til forsvar mod angreb som det, der skete 11. september 2001, og der er gjort forberedelser til forsvar mod kemiske og biologiske trusler, men det er nødvendigt hele tiden at følge med situationen, der er under konstant forandring,« sagde Ursula von der Leyen og tilføjede:

»Hele debatten om at bruge militæret i sådanne situationer er vigtig, fordi vi nu pragmatisk forbereder os på situationer, som vi ikke kunne forestille os før angrebene i Paris og Bruxelles.« Den tyske forsvarsminister siger, at »vi ved alle, at Tyskland længe har været i et krydsfelt for terrorismen. Vi må være forberedt«.

Læs også: Mod en ny normalstilstand

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her