Læsetid: 6 min.

Dokumentarfilm om palæstinensiske bøsser i Israel viser kampen for at være både araber, israeler og afklaret homo

Kan man gå i seng med ens politiske modstykke, og hvordan forvandles familiens skuffede forventninger til ny frihed?
Bruddet med heteronormerne har både medført accept og afvisning blandt familierne til de tre unge palæstinensisk-israelske bøsser, der ved, at de nyder større friheder end deres ligesindede på Vestbredden og i Gaza

Bruddet med heteronormerne har både medført accept og afvisning blandt familierne til de tre unge palæstinensisk-israelske bøsser, der ved, at de nyder større friheder end deres ligesindede på Vestbredden og i Gaza

Xhibition

17. august 2016

At homoer i den arabiske verden kæmper en vedholdende kamp mod diskrimination, selvhad og heteronormer er velkendt, og siden Orlando-attentaterne står det også klart, at der også temmelig langt væk fra Mellemøsten råder strenge familienormer, som gør det svært at skabe sit eget liv med familieliv og selvbestemmelse i balance.

For friheden skal tilkæmpes og indebærer masser af kompromisser og provokerer konstant et opgør med angsten for at blive udstødt af sine egne. Det var tilsyneladende også den kamp, som den 49-dobbelte drabsmand Omar Mateen udkæmpede inde i sig selv, splittet mellem hastigt indgåede ægteskaber og sine homolyster, inden han i sit vanvid blev til massemorder i en natklub i Orlando i Florida for to måneder siden.

I en natklub, hvor han selv over en årrække havde været en hyppig gæst, og hvor han flirtede og dansede med andre mænd og også af og til havde sexdates gennem appen Grindr. Familiens patriark, Omar Mateens far, Seddique Mateen, har offentligt nægtet, at sønnen var bøsse, ligesom han i en facebookvideo, han offentliggjorde efter Orlando-skyderiet, har sagt, at »homoseksuelle vil blive straffet af Gud«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • ingemaje lange
Steffen Gliese og ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

" Titlen spiller både på den seksuelle orientering såvel som det at tilhøre et mindretal." Og måske en lille smule på at foregå i Orienten?

Jan Kauffmann

Som homoseksuel mand undre det mig, at naar der vises billeder i forb. med artikler, sa er det altid maend i kjoler og pallietter, selv i Information. Information fastholder dermed en heteronormativ opfattelse af homoseksuelle. Mon ikke Information kunne komme videre end denne 80'er fremstilling af os homoseksuelle.

Jan Kauffmann

Skulle jeg vende den om, og finde en mandlig heteroseksuel type som representativ for de heteroseksuelle miljo, med samme udgangspunkt som medier bruger i fremstillingen af homoseksuelle, saa skulle vi vel vise billeder af heteromaend, som den usoignerede bums paa baenken med olmave hver gang der er en artikel om heteromaend.

Steffen Gliese

Hvad er det nu for noget vås, Jan Kauffmann. Der er ingen lighed mellem frigjorte mænd i kvindetøj og udstødte mænd, der ikke bliver hjulpet tilstrækkeligt.
Særligt i et område, hvor frigørelseskampen stadig er et spørgsmål om liv og død er enhver skejen ud mere end velkommen - og modig!