Nyhed
Læsetid: 1 min.

Kinesiske forlystelsesparker tager kampen op med Disneyland

Konglomeratet Dalian Wanda har væbnet sig med figurer fra klassiske kinesiske eventyr for at lokke børnefamilier ud af Disneyland og over i nye kinesiske forlystelsesparker. Disney forstår ikke Kina, lyder direktørens anklage
Udland
1. oktober 2016

Frost-prinsesserne, Mickey Mouse og Snehvide er også elskede tegnefilmsfigurer i Kina. Siden juni er kinesiske børnefamilier strømmet til det nyåbnede Disneyland i Shanghai for at møde dem.

Men snart skal de søge underholdning andre steder, hvis det står til det kinesiske konglomerat Dalian Wanda, der har i sinde at give Disneyland kamp til stregen.

Direktøren for Dalian Wanda, Wang Jianlin, har flere gange åbent erklæret, at han ikke vil lade Disney vinde kampen om kinesiske børnefamiliers hjerter og penge.

»Vores mål er, at Disney i Shanghai ikke kommer til at være profitabelt i de næste 20 år,«  udtalte Wang Jianlin senest i et interview med den populære kinesiske talkshowvært Chen Luyu den 26. august.

I interviewet kritiserer han Disneyland for ikke at forstå Kina og for ikke at stole på kinesere.

»De stoler ikke på kinesere. Jeg har hørt, at en park har ansat mere end 1.000 udlændinge. Det er jo en joke.«

Lørdag åbnede Dalian Wanda sin anden forlystelsespark i provinshovedstaden Hefei i Anhui-provinsen. I løbet af de næste fire år vil Dalian Wanda åbne 15 nye forlystelsesparker.

Kinesiske særpræg

For at tilpasse sig det kinesiske marked har Disneyland i Shanghai oversat navn og koncepter, så de giver mening på kinesisk, skriver Washington Post.

Men hvis man skal tro Wang Jianlin, så er det slet ikke nok til at vinde kinesernes hjerter på den lange bane.  

Dalian Wandas forlystelsesparker er modsat Disneys ikke bundet op på copyright til et stort univers af populære figurer eller historier. I stedet trækker de på klassiske kinesiske eventyrfigurer som abekongen Sun Wukong og drengen Nata med de guddommelige kræfter samt fabeldyr som drager og spøgelser.

I den nyåbnede park i Hefei er der både i arkitektur og forlystelser referencer til den lokale kulturhistorie og klassiske operaer, skriver Dalian Wanda på sin hjemmeside.   

Dalian Wanda begyndte oprindeligt som investor i ejendomme, shoppingcentre og hotelkæder, men har siden 2010 i stigende grad investeret i filmindustrien både i Kina og internationalt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her