Læsetid: 7 min.

’Jeg mener ikke, at der er noget som helst ekstremt eller radikalt ved Corbyns ideer’

Labours parlamentariske parti udfordrede deres uønskede formand, Jeremy Corbyn, efter Brexit-nederlaget – og ser ud til at tabe spektakulært. ’Vi vidste udfordringen ville komme og var parate,’ forklarer en Corbyn-støtte, der i dag vil se sit idol genvalgt som formand
Sonali Bhattacharyya, teaterskribent og mor til én, meldte sig ind i Labour efter partiets knusende valgnederlag i 2015

Sonali Bhattacharyya, teaterskribent og mor til én, meldte sig ind i Labour efter partiets knusende valgnederlag i 2015

Anders Birger

24. september 2016

De er blevet kaldet for »en virus fra den yderste venstrefløj«, trotskister og et »parti inden for partiet«.

Men Momentum – Labour-formand Jeremy Corbyns græsrodsstøttegruppe – afviser beskrivelserne og siger, at der ikke er noget som helst yderligtgående eller ekstremt ved dem og deres politiske idol, der lørdag – ifølge alle målinger – vil genvinde formandskabet af partiet med en endnu større margin end sidste års overraskende sejr.

»Jeg synes, at Corbyns ideer i virkeligheden er meget rationelle og nuancerede og fornuftige. Det handler om at sætte almindelige menneskers behov forud for virksomhedernes, erhvervsinteresser, aktionærers. Jeg mener ikke, at der er noget som helst ekstremt eller radikalt ved dem. Den radikale idé er faktisk, at vi bør vælge mellem at investere i sundhed og uddannelse eller at redde en bank,« siger 38-årige Sonali Bhattacharyya, teaterskribent og mor til én, der meldte sig ind i Labour efter partiets knusende valgnederlag i 2015.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Mikael Velschow-Rasmussen
  • ingemaje lange
  • David Zennaro
  • Niels Nielsen
  • Philip B. Johnsen
  • Kurt Nielsen
  • Michael Kongstad Nielsen
Mikael Velschow-Rasmussen, ingemaje lange, David Zennaro, Niels Nielsen, Philip B. Johnsen, Kurt Nielsen og Michael Kongstad Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Igen bruges ordet "kommunisme" om anderledes politisk tænkende, og som havde så stor succes i 1950ernes Amerika med McCarthy, som forblændede retorik imod politiske modstandere.

Sørgeligt vi ikke er kommet videre, ja faktisk er vi blevet ringere, fordi vi netop har optaget denne retorik fra Amerika, i stedet for at skabe vor egen hæderlige debat uden den slags slagord.

Europa er bedre end disse gudløse mennesker i Amerika, der kun kender knægtelse af andre politiske holdninger med disse billige slagord.