Læsetid: 3 min.

Modstand er den eneste mulighed

De intense bombardementer af civile og udsultningen af Aleppo har til formål at presse oprørerne og befolkningen til overgivelse, mener de kæmpende grupper i byen. Men hvad venter, hvis de overgiver sig, spørger de retorisk
17. oktober 2016

REHANLY, Tyrkiet – »Vi er omringet af regimet og dels militser. Målet med belejringen er at udsulte os og få os til at give op.

Jeg ved ikke, hvor længe vi kan holde til denne katastrofale situation, men hvis vi overgiver os, bliver det vores død, vores egen og vores familiers.

Det bliver døden for 300.000 civile,« siger brigadegeneral Qutaiba fra den Frie Syriske Hær-enhed kaldet Jaish al-Aza, der kæmper i Salah al-Din kvarteret i Aleppo. Information taler med brigadegeneralen over Skype, mens han befinder sig i kontrolcentret.

Brigadegeneralen forklarer, at på landjorden forsøger det syriske regime at smadre modstanden og den lokale befolkning mentalt og fysisk.

»Hver dag er vi udsat for 15 til 25 omfattende angreb, ikke kun på vores hærenheder, men på de civile. Regimet forsøger at sætte os under pres ved at bombe civile bygninger.«

Regimet er med hjælp fra russiske fly begyndt at bruge nye former for bomber som f.eks. klyngebomber, fosforbomber og bunkerbomber. Sidstnævnte er raketter, der borer sig ned i jorden før de sprænger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu