Læsetid: 5 min.

En højrenationalist i Det Hvide Hus

Udnævnelsen af Stephen Bannon, tidligere kampagneformand og chefredaktør for et yderligtgående konservativt website, til chefstrateg i Det Hvide Hus mødes med furore i amerikansk presse og det demokratiske parti. Republikanske ledere vælger at tie
Steve Bannon var ikke så synlig i Trumps præsidentkampagne, men som leder af Breitbar News er hans holdninger velkendte nok, og de kan komme til at præge den amerikanske offentlighed markant. Foto: Drew Angerer/Getty Images

Steve Bannon var ikke så synlig i Trumps præsidentkampagne, men som leder af Breitbar News er hans holdninger velkendte nok, og de kan komme til at præge den amerikanske offentlighed markant. Foto: Drew Angerer/Getty Images

Drew Angerer

15. november 2016

Under Trump-kampagnens sejrsfest på Hilton Hotel i New York tidligt onsdag morgen i sidste uge kunne man se den britiske konservative aktivist Milo Yiannopoulos tage videobilleder af et tomt presseområde.

Journalisterne havde forladt deres borde for at overvære Donald Trumps sejrstale.

Men på den konservative website Breitbart News brugte Milo videoen af det tomme presserum som bevis på, at ’mainstream’-journalisterne ikke ville acceptere Trumps triumf. De skulle ganske enkelt have forladt sejrsfesten i protest – en form for sabotage mod sejrherren.

»Mediernes herskende fortælling om valget faldt fra hinanden … så de skred bare,« siger Milo på videoen.

Milo Yiannopoulos er ikke en hvem-som-helst yderligtgående konservativ aktivist. I de sidste par år er han af Breitbart News’ chefredaktør Stephen Bannon blevet gjort til en stjerne i USA.

I en tale ved den republikanske partikongres i juli i Cleveland rasede Milo mod »politisk korrekthed« på universiteterne og kaldte Islam i Europa for en »pest« og venstrefløjen for en »kræftsvulst«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

...Faktisk meget uhyggelig, hvor hurtigt verden kan forandre sig sikkerhedspolitisk. Vi taler jo nærmere måneder frem for år.

Philip B. Johnsen

Det er min mening, at hvis det skal give mening, at tale om en vestlig overordnet elite, så er eliten først og fremmest de hvide mennesker.

White supremacy:
"By "white supremacy" I do not mean to allude only to the self-conscious racism of white supremacist hate groups. I refer instead to a political, economic and cultural system in which whites overwhelmingly control power and material resources, conscious and unconscious ideas of white superiority and entitlement are widespread, and relations of white dominance and non-white subordination are daily reenacted across a broad array of institutions and social settings."
Legal scholar Frances Lee Ansley

Vibeke Rasmussen

Jeff Merkley (D), senator fra Oregon, skriver i en pressemeddelelse, hvor han tager afstand fra Steve Bannon bl.a.:

"Bannon has boasted that he made Breitbart News ‘the platform for the alt-right,’ which is the politically correct term for the resurrection of white nationalism.

Under Bannon’s leadership, Breitbart News created news sections such as ‘Black Crime’ and compared the work of Planned Parenthood to the Holocaust. Under his leadership, Breitbart News ran this headline following the massacre of nine church-goers at an African American church in Charleston: ‘Hoist it high and proud: The Confederate flag proclaims a glorious heritage.’ He called conservative commentator Bill Kristol a ‘renegade Jew.’ Steve Bannon bears substantial responsibility for the open and disgusting acts of hatred that are sweeping across our nation."

Og en artikel i Bloomberg (for en måned siden) beskrev ham som, This Man Is the Most Dangerous Political Operative in America.

Carsten Wienholtz og Thomas Bindesbøll anbefalede denne kommentar