Læsetid: 8 min.

’Fremtiden er nu’ for Italiens Renzi

Efter at have skudt genvej til posten som regeringsleder skal Matteo Renzi nu overtale italienerne til at godkende den største forfatningsreform i republikkens 70-årige historie. Men jo hårdere han prøver, des sværere ser det ud til at blive
På søndag bliver det afgjort, om det er lykkedes Matteo Renzi at overbevise italienerne om, at hans forfatningsændring skal vedtages.

På søndag bliver det afgjort, om det er lykkedes Matteo Renzi at overbevise italienerne om, at hans forfatningsændring skal vedtages.

Maurizio Brambatti

30. november 2016

FIRENZE – La Leopolda-mødet var Matteo Renzis springbræt til magten.

I november 2010 afholdt han sammen med andre unge eksponenter for centrumvenstrepartiet PD en politisk workshop i en nedlagt remise i Firenze under overskriften Prossima fermata Italia – næste stop Italien.

Renzi var kort forinden blevet valgt til byens borgmester, og på Leopolda-stationen annoncerede han, at PD’s ledelse skulle »ophugges«.

To uger efter blev han inviteret til frokost hos den daværende regeringsleder, Silvio Berlusconi, som om han allerede var en leder på nationalt niveau. I et interview med Vanity Fair udtalte Berlusconis datter, Barbara:

»Renzi virkede på mig som en person, der virkelig vil ændre tingene. Det, der tilnærmer os hinanden, er ikke de politiske ideer, men den samme generationskultur, tror jeg. Jeg føler mig repræsenteret af ham.«

Mødet i remisen er siden blevet en årligt tilbagevendende begivenhed. I 2012 benyttede Renzi anledningen til at lancere sit kandidatur til formandsposten i PD, men tabte primærvalget til den tidligere økonomiminister Pier Luigi Bersani.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Han vil fjerne senatet og har ved flere lejligheder taget privatfly og fløjet til US for at snakke med Obama.
Det skal være nemmere for de multinationale at opkøbe Italien.
Han er værre end Berlusconi og kom til magten på uærlig vis.
MC Donalds har lige sagsøgt Firenze, fordi de ikke må åbne en restaurant overfor en berømt statue. Det er borgerne i Firenze som må betale for retssagen.
Don't mess around with US.