Læsetid: 1 min.

Skotter og walisere kan høres

19. november 2016

Skotland og Wales har fået lov til at fremlægge deres juridiske argumenter i appelsagen om, hvem der skal godkende aktivering af Artikel 50-forhandlingerne med EU.

Den britiske landsret pålagde for nylig regeringen af søge opbakning i parlamentet før aktiveringen – en dom regeringen søger omstødt.

De to selvstyreadministrationer vil argumentere for, at de også skal give samtykke til aktiveringen. Får de medhold vil det komplicere Brexit-processen betydeligt, idet Skotlands parlament er for fortsat EU-medlemskab. Britiske expats og The Independent Workers Union vil også blive hørt, rapporterede britiske medier i går.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Mette Rodgers

Det bliver da mere og mere kringlet.

Jeg fandt en artikel på Daily Mail, der gik lidt mere i dybden Independent Workers Union of Great Britain (IWGB). Denne fagforening ønsker, at Labour's MPs skal stemme NEJ til et Brexit-lovforslag med mindre Tory-regeringen afgiver en omfattende række løfter vedrørende arbejderrettigheder. Det er godt nok at stramme vilkårene for Brexit, idet dette krav var ikke med i grundlaget for den britiske folkeafstemning.
Tilsyneladende støtter skygge finansminister John McDonnell denne fagforening - men dog ikke nødvendigvis i netop dette krav.

Det kunne være spændende, hvis du ville forklare os mekanismen i, at en fagforening skal give møde for Højesteret i en sag om UK's forhold til EU.
Det virker helt uvirkeligt i en dansk kontekst.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3949668/Brexit-faces-obstacle-Su...