Læsetid: 8 min.

Assads fjender er Israels venner

Muhammed fra Den Frie Syriske Hær kom til Israel for to måneder siden. Nu venter han på sin benprotese, så han komme tilbage og kæmpe mod Assad. Israel skal passe på ikke at blive for engageret i den syriske borgerkrig, mener eksperter
Israelske soldater nær grænsen til Syrien. Siden 2013 har Israel støttet de oprørskontrollerede områder på den syriske side af grænsen til Israel. Omfanget af støtten er ikke kendt, men formålet er at forhinde, at området falder i hænderne på Assad-regeringen og den iransk-støttede Hizbollah-milits.

Israelske soldater nær grænsen til Syrien. Siden 2013 har Israel støttet de oprørskontrollerede områder på den syriske side af grænsen til Israel. Omfanget af støtten er ikke kendt, men formålet er at forhinde, at området falder i hænderne på Assad-regeringen og den iransk-støttede Hizbollah-milits.

Ariel Schalit

12. december 2016

SAFED – I det nordligste Israel kun 11 km fra grænsen til Libanon og 35 km fra grænsen til Syrien har det lokale hospital i Safed lært at indrette sig på krig. Siden krigen mod Hizbollah i Libanon i 2006 har Ziv Hospital fået bygget forstærkede afdelinger og operationsstuer, som de kan evakuere patienterne til, så de ikke igen skal frygte raketangreb, når den næste krig kommer.

De seneste år har hospitalet med sin særlige placering også fået en hovedrolle i Israels forhold til borgerkrigen i Syrien. Jævnligt kører israelske militærambulancer sårede syrere over grænsen og bringer dem til hospitalet, hvor de sårede får sat et ben af, syet en arm sammen eller renset deres komplicerede sår, inden de bliver kørt tilbage til Syrien.

I øjeblikket har hospitalet ti syriske patienter; to piger og otte voksne. På de to stuer, Information får adgang til, ligger tre unge mænd med sorte huer og sorte fuldskæg. De er fra Den Frie Syriske Hær, fortæller de med en af hospitalets israelsk-arabiske sygeplejersker som tolk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ernst Enevoldsen
Ernst Enevoldsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Assad har også mange venner: Foruden forskruede gammel-kommunister, der stadig lever som var det Den Kolde Krig (min fjendes fjende er min ven), så har han også Putin, Trump, LePen, UKIP, Orban, Dansk Folkeparti etc.
Højrefløjen er for alvor begyndt at se deres åndelige og (a)moralske samhørighed med Putin, Assad, Kina, Iran etc.
Mon ikke vi inden for 10 år også vil se Vestens højrefløj åbne op for samarbejde med Nordkorea? Sikken vækst dét kan skabe!

Israel bliver nød til at normalisere sig, hvis det ikke for evigt vil blande sig i hin og hint i nabolandene, fordi de ser fjender overalt. Når øst- og vesteuropæer, samt et drys afrikanere vil bo midt i mellemøsten på grund af deres tro, går det nemmere hvis man synes om mellemøsten og dens folk.
De kunne starte med at stoppe det brutale appartheit der kan smide enhver palestinenser i fængsel uden tiltale eller udsigt til en rettergang.
Deres uholdbare selvbillede som 'noget adskildt fra de araberens lever iblandt', tilskynder dem til at lave alliancer til hvemsomhelst - blot det 'lugter' af noget som eventuelt, på en eller anden måde, på et eller andet tidspunkt i historien, kunne være en trussel.
Derfor virker de ofte skizofrene(tilfældige?) i hvem de vælger at støtte.
Nå ja, så får de jo også milliarder af bror US til våben, og de skal jo ikke samle støv.....

Henrik L Nielsen

Nå ja, Sus Johnsen, den opsang til Israel går jo egentligt begge veje.

Men Israel leger godt nok med ilden, når de huser Assads fjender og gør dem kampklare igen. Og de får ikke en skid ud af det da styret har vundet idet modstanderne ikke kan vinde uden intervention, og den kommer ikke så længe Russerne er med eller Trump er top dog.

Det kan undre, at Information bringer artikler, som er skabt i samarbejde med organisationen European Israel Press Association. Organisationen er en israelsk financieret organisation med henblik på at bringe israels synspunkter i medierne. Artiklerne i Information er da også ganske mangelfulde. I artiklerne skelnes der ikke mellem Israel og det besatte Golan. Israel besatte Golan i 1967 og drev mere end 100.000 syrere på flugt. Det internationale samfund anser besættelsen af Golan som ulovlig.
Der gøres et nummer ud af, at Israel ønsker at beskytte sig! mod indtrængen fra Syrien. Men der er allerede FN soldater, som er stationeret på grænsen mellem Golanhøjderne og Syrien, og som varetager den opgave.
Det er ikke korrekt, at Israel ikke blander sig i kampene i Syrien. Allerede i januar 2013 angreb israelske krigsfly et forskningscenter i nærheden af Damaskus og dræbte mere end 100 syrere. Siden har Israel gennemført mindst fire angreb inde i Syrien, dræbt adskillige syrere og støttet syriske islamister.
Op på hesten. Det kan Information gøre meget bedre.

Lars Møller Schandorff, Bente Simonsen og Torben Arendal anbefalede denne kommentar