Læsetid: 4 min.

Det bedste fra Informations udlandsredaktion 2016

Briterne stemte sig ud af EU, terroren bredte sig over hele Europa, amerikanerne valgte Trump, og hele verden så til, mens Aleppo blev bombet. Et år verden blev rystet. Vi har samlet noget af det bedste fra Udlands-redaktionen i år
Briterne stemte sig ud af EU, terroren bredte sig over hele Europa, amerikanerne valgte Trump, og hele verden så til, mens Aleppo blev bombet. Et år verden blev rystet. Vi har samlet noget af det bedste fra Udlands-redaktionen i år

Mia Mottelson

25. december 2016

Da vi gik ind til 2016, var ’postfaktuel’ ikke et ord, vi brugte. Brexit og Trump var da på dagsordenen, men vi havde ikke regnet med, at de ville blive der.

De forandringer i verden, vi har været vidne til i de sidste 12 måneder, har med Francis Fukuyamas ord bragt os ind i en ny virkelighed, og han synes den er forfærdelig. Sådan har vi det ikke, vi vil bare gerne forstå den og de mennesker, der har skabt den.

I det følgende har vi udvalgt nogle af de vigtigste og bedste artikler fra Udland i 2016.

1. Brexit

Selv om vi netop havde stemt nej til mere EU herhjemme, kom det bag på de fleste, at briterne tog skridtet videre og stemte sig ud unionen. Inden valget tog vores Europakorrespondent Mette Rodgers til Manchester, hvor EU og udenlandske investeringer ellers kun har skabt velstand og vækst. Men i forstaden Bolton oplever de kun de udenlandske indvandrere, siger pubejeren Paulina: »Jeg har boet her hele mit liv, og jeg kan ikke kende det længere.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu