Læsetid: 4 min.

FN og Røde Kors: ’Red Aleppos civile’

Tusinder af civile indbyggere i det østlige Aleppo er fanget bag frontlinjer, der stadig indsnævres, i takt med at Assad-tro styrker og iransk støttede militser rykker ind på oprørernes sidste modstandslommer – snesevis af civile skal være skudt ned under igangværende myrderier
Røde Kors retter i dag indtrængende appeller om at beskytte civile i det østlige Aleppo, »før det er for sent«, og tilføjer, at organisationen er klar til at bistå med evakuering, hvis der kan indgås aftale herom med de styrker, der er loyale over for den syriske præsident Bashar al-Assad og nu er i gang med at nedkæmpe de sidste enklaver af den væbnede opposition

Røde Kors retter i dag indtrængende appeller om at beskytte civile i det østlige Aleppo, »før det er for sent«, og tilføjer, at organisationen er klar til at bistå med evakuering, hvis der kan indgås aftale herom med de styrker, der er loyale over for den syriske præsident Bashar al-Assad og nu er i gang med at nedkæmpe de sidste enklaver af den væbnede opposition

Cem Genco

Udland
13. december 2016

ISTANBUL – Der er meldinger om, at regimestyrker skal være trængt ind i huse i oprørnes sidste bastioner i øst-Aleppo og været gået i gang med at dræbe civile »på stedet«, oplyser FN. Ifølge FN-talsmand Rupert Colville skal 82 civile skal være dræbt i fire forskellige kvarterer. Ifølge Colvilles kilder foregår der lige nu i byen, hvad han beskriver som »en fuldkommen nedsmeltning af humanitet«.

Titusinder af civile er stadig fanget på oprørernes skrumpende territorium i det østlige Aleppo, der i de seneste uger er blevet udsat for en stormløbs-offensiv ledet af Assads militær og iranske militser, og støttet af russisk luftmagt, hvorved regimekræfterne nu ser ud til at være kommet inden for rækkevidde af, hvad der kan blive en afgørende sejr i krigen.

Beboere i det østlige Aleppo har udsendt nødråb og appeller til det internationale samfund om at redde dem fra gengældelse af pro-Assad styrker og fortsatte natten til i dag og tirsdag formiddag med at skrive farvelbeskeder, overbeviste om, at de enten vil omkomme under det igangværende bombardement eller blive torteret og dræbt, hvis de overgiver sig.

»Fortæl vores historier til verden, og lad min søn være stolt af sin far«, skrev en indbygger i det østlige Aleppo i en SMS-meddelelse.

 

 

Før det er for sent

Røde Kors retter i dag indtrængende appeller om at beskytte civile i det østlige Aleppo, »før det er for sent«, og tilføjer, at organisationen er klar til at bistå med evakuering, hvis der kan indgås aftale herom med de styrker, der er loyale over for den syriske præsident Bashar al-Assad og nu er i gang med at nedkæmpe de sidste enklaver af den væbnede opposition.

»Vi er nødt til at handle nu,« siger Pawel Krzysiek, kommunikationschef for Internationalt Røde Kors, som nu er i Aleppo. »Vi er nødt til at afpolitisere processen med at beskytte de civile. Vi bliver nødt til at sætte deres liv først. Og gør vi det ikke nu, kan det være for sent«.

»Vi er klar til at gennemføre alt, hvad vi praktisk måtte kunne aftale mellem parterne, af hensyn til til de civile. Dette er vores rolle som neutral formidler, og vores beredskab kan aktiveres med det samme. Men vi er også ved at løbe tør for tid her, og vi er nødt til at handle, før det er for sent, så vi kan redde livet for de civile, vi endnu kan.«

Lig i gaden

En læge kalder situationen for »en ubeskrivelig tragedie« med lig på gaden og menneskestrømme, der desperat forsøger at flygte til de regimekontrollerede områder, drevet ikke kun af kamphandlingerne, men også af sult og kulde.

»Vi er belejret fra alle sider, og døden kommer fra luften,« sagde han. »Husk der engang var en by, der hed Aleppo, som nu bliver slettet fra geografien og historien. Dette er en farvelbesked [fra en læge, red.] hvis skæbne bliver den samme som hans kammeraters: død eller pågribelse når som helst«.

En beboer skriver, at luftangrebene er stilnet af tirsdag før middag på grund af lavere synlighed og regn, hvilket giver et kort pusterum til de civile, der stadig er på farten eller søger ly i de oprørsholdte bydele. Nogle af dem, der forsøger at komme væk fra frontlinien, medbringer blodforsyninger og intravenøse drops på deres vej gennem den oprørsholdte zone, skriver en anden beboer.

I en officiel udtalelse understreger FN-generalsekretær Ban Ki-Moon, sin dybe bekymring over ubekræftede forlydender om grusomme overgreb på et stort antal civile, herunder kvinder og børn.

Humanitært ansvar

Ban Ki-Moon understreger, at alle parter »har en forpligtelse til at beskytte civile og overholde den humanitære folkeret og menneskerettighederne. Lige nu påhviler det ansvar især den syriske regering og dens allierede«.

Der verserer flere ubekræftede rapporter om udenretslige henrettelser begået af de regimetro styrker foruden masseanholdelser. På et billede rundsendt af en regimeloyal parlamentariker ses snesevis af syriske mænd og drenge fra øst-Aleppo stå i en fangelejr foran syriske soldater.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der har iagttagere på stedet, siger, at der flyder med lig i gaderne, og at beboerne er for rædselsslagne over bombardementerne til at begrave dem. Ifølge gruppen finder der »ægte massakrer« sted i byen lige nu.

FN’s humanitære rådgiver om Syrien, Jan Egeland, udtaler, at Syriens og Rusland regering vil blive holdt ansvarlig for eventuelle grusomheder begået af militser loyale over for Assad.

Voldsinferno

Den syriske hær og dens allierede er »kun få øjeblikke« fra at kunne proklamere sejr i Aleppo, udtalte en syrisk militærkilde til Reuters, da oprørernes forsvarslinjer brød sammen mandag. Oprørsstyrkerne har nu forskanset sig i en lille enklave, der udsættes for svære og konstante bombardementer, som lokale betegner som et »dommedagsscenarie«.

»Kampen i det østlige Aleppo må afsluttes hurtigt. Oprørerne har ikke megen tid. De må enten overgive sig eller dø,« siger generalløjtnant Zaid al-Saleh, leder af den syriske ​​regerings Aleppo-udvalg, ifølge reportere i den generobrede Sheikh Saeed-bydelen.

Internationalt Røde Kors advarer: »Tusinder af civile liv kommer i fare«, efterhånden som frontlinjerne snævrer sig sammen om dem i det østlige Aleppo. Efterhånden som slagets vildskab eskalerer, kastes området ud i et kaotisk voldsinferno, hvor de tusinder, der ikke hører til de stridende parter, bogstaveligt talt ikke har nogen steder at søge hen.

»En eskalerende humanitær katastrofe og yderligere tab af menneskeliv kan kun afværges, hvis de grundlæggende regler for krigsførelse – og for humanitet – bliver fulgt,« bemærker Røde Kors.

© The Guardian og Information. Oversat af Niels Ivar Larsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Der er betydelig risiko for at generobringen af Aleppo (som vi jo skal huske på faktisk blev besat af militser, som med betydelig moralsk, politisk, militær og logistisk hjælp fra autokratier i regionen og vestlige magter, arbejder for et statskup) kommer til at blive blot endnu et hjørne i krigen - hvor erobringen af Palmyra indenfor det seneste døgn varsler ilde for Syriens fremtid. Som det er nu, kan flygtede fundamentalistiske militser fra Mosul (som iøvrigt p.t. er hårdere ramt af civile tab og infrastrukturel skade end Aleppo - det er blot småt med referencer i danske medier) samles med fundamentalistiske militser fra Raqqa - og siden suppleres af flygtede/frigivne militsfolk fra Aleppo ... hvilket vil betyde at Assad og hans allierede vil stå overfor endnu mere in-/ekstern krig og terrorisme. Tommeskruerne er på, Assad og russerne udråbes som krigsforbrydere i hele verden - og den militære situation i Syrien er helt uforudsigelig. Set i dette lys kan det undre at der i artiklen tales om at sejren i Aleppo er afgørende for krigens udfald i anden betydning end at den nu kan fortsætte. I dén forbindelse kan det være væsentligt at være opmærksom på at Obama for få dage siden i et memorandum bekendtgjorde at det er essentielt at at forsyne parter i Syrien, som modarbejder terrorisme, med våben. https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2016/12/08/presidential-dete...

Jesper Nielsen, Michael Friis, Arash Shahr, Flemming Berger, Hans Aagaard, Niels Erik Nielsen, Bjarne Frederiksen, Claus Oreskov og Benjamin Bach anbefalede denne kommentar

@ Peter Jensen,

Jeg ved ikke, hvad VI husker...

- Men JEG husker, at det hele startede for 6 år siden med helt fredelige demonstrationer i Damaskus, hvor borgerne blot ønskede frihed, retfærdighed og afskaffelse af den omfattende korruption, som var en følge af først Baathpartiets voldelige magtovertagelse, og senere blev videreført i 1970-erne, da den endnu mere voldelige, al-Assad-familie, overtog magten.

Og så kan JEG huske, at systemet slog hård og ualmindeligt voldeligt ned på de fredelige demonstranter, og at det blev anslået af vestlige medier, at 12000-13.000 fredelige demonstranter havnede i politiets torturkældre. hvor præsidentens farbror sørgede for, at de ikke kom levende op fra igen. I øvrigt skønner man nu, at der er dræbt mere end 32.000 mennesker i disse kældre under den 6-årige krig.

Videre kan JEG huske, at det først derefter, at nogle organiserede sig i væbnede grupper. Og siden har det udviklet sig til, at ISIS har kunnet danne et kalifat i landet.

Og hvis vi skal tale om Aleppo, så husker JEG ganske godt, at Aleppo var et rigtigt spændende bysamfund, hvor en lang række meget forskellige kulture levede side om side. Det var en meget venlig og grøn by, hvor der var restauranter, musik og dufte af vidt forskellig slags alle vegne. Det jeg nu ser på TV er en død bunke stendynger, der aldrig mere bliver til den gamle Aleppo.

Det kan godt være, du ser noget formildende i den blodige diktator og hans farbror. Men jeg ser en person, der er dybt ansvarlig for situationen, og sammen med sine allierede bør stilles for en krigsforbryderdomstol. Og jeg kan i hvert fald ikke forstille mig, at han får noget med det "nye" Syrien at gøre.

Desuden håber jeg, at den syriske befolkning nægter at påtage sig den enorme gæld til Rusland, der er bygget og gennem disse 6 år. Faktisk burde man forlange, at Rusland bygger det hele op igen.

Marie Jensen, Michael Friis, Anne Eriksen, Jørgen Larsen, Thomas Bindesbøll, Hans Larsen og Niels Erik Nielsen anbefalede denne kommentar

Det bliver et rent blodbad - ligesom i Spanien i 1939, hvor fangalisterne sejrede.
Og med Putin, Trump, Le Pen, Orban, Lega Nord, UKIP, Nye Borgerlige, Iran, Hizbollah m.fl. i ryggen, kan Assad begå myrderier på vilkårlige civile, der vil få Francos myrderier på vilkårlige civile i Spanien til at blegne ved sammenligning.

Fremtidens generationer vil fordømme os for vores stiltiende accept! Bl.a. dig, Peter Jensen, der sammen med en masse andre debattører her på Information, stadig lever i et eller andet koldkrigs-fatamogana, hvor Rusland er godt, og USA er ondt. Du har bare ikke vågnet op til den nye virkelighed endnu: Putin og Trump marcherer side om side nu! Og i gelledet finder vi også Victor Orban, Le Pen, Lega Nord, Pernille Vermund, UKIP, Alternative fur Deutchland og andre partier, personer og ledere på Europas yderste højrefløj.
Er det virkelig dem, du marcherer med nu, Peter?

Marie Jensen, Michael Friis og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

*falangister

Det er også interessant at bemærke, at det ikke engang er Assads egen tropper, der deltager i slaget. Nej, Assad er for stor en kujon! Det er terrorister fra Hizbollah, samt tropper fra Iran og fly fra Rusland, der deltager i slaget.

Gert Romme, de første signifikante protester/demonstrationer fandt sted i Deraa - og/men jeg er velbekendt med de vestlige (medier og politikere)s skøn, som dog næppe alene kvalificerer til saglig bedømmelse. Det gør fortællingen om hvor skøn Aleppo var før byen blev besat af militser og siden brændpunkt for en forudsigelig generobringskrig heller ikke, snarere sentimentaliserer den et forløb, som i allerhøjeste grad er kynisk. Vi kan være enige om at Assad sandsynligvis har forbrudt sig mod menneskerettighederne, at han sandsynligvis har begået krigsforbrydelser og at det samme formentligt er tilfældet for Putin, Obama, Hollande og mange andre velkendte politikere. Og så håber jeg at vi kan være enige om at ingen, som i i-n-g-e-n, der med saglig vægt kan mistænkes for dén slags, skal gå fri af retsforfølgelser.

Bill Atkins, Jesper Nielsen, Michael Friis, Flemming Berger og Jakob Trägårdh anbefalede denne kommentar

Dennis Laursen, læs hvad jeg skriver - og stop dine konfabuleringer. Jeg har ingen præference for Rusland eller Assad eller Iran, og/men jeg har heller ingen præferencer for Vesten. Jeg vil foretrække at sagen kan vurderes fra flere sider - og hvis du har saglige korrektioner til dét, jeg skriver, skal du være velkommen.

Bill Atkins, Jesper Nielsen, Michael Friis, Hans Aagaard og Bettina Jensen anbefalede denne kommentar
Jakob Trägårdh

@Gert Romme

Din hukommelse svigter dig.
Rifaat Ali al-Assad lever siden 2010 i Paris
https://en.wikipedia.org/wiki/Rifaat_al-Assad

Jakob Trägårdh

Hvad er den korteste vej til en fred i Syrien? For mig står det klart, at det er den vej, der bevarer Syrien som et samlet land, hvilket også er det, som et overvældende flertal af syrene ønsker. Den opsplitning og følgende sekteriske borgerkrig, som vi ser i Libyen (og flere andre lande) er ikke vejen. Langt de fleste folk i Syrien ønsker ikke et fundamentalistisk religiøst styre, som det rebellerne/terroristerne i det østlige Aleppo har kæmpet for. De har nu tabt kampen dér, og jeg kan godt forstå, at de andre 95% af Aleppos befolkning, der uanset, hvordan vi ser på udfaldet, nu snart går på gaden og fejrer sejren med jubel og sang ETC.

Jesper Nielsen, Palle Yndal-Olsen og John T. Jensen anbefalede denne kommentar

@Peter Jensen:
Det gør jeg da så sandelig også. Og i bedste fald negligerer du Putin/Russernes indblanding i krigen. Det er jo ikke første gang, russernes indblanding i et folks oprør mod en tyran - på tyranens side - medførte, at en fascist fik magten... Vi husker alle, hvor grueligt galt, Stalins 5. kolonne-virksomhed gik i Spanien, og fremskyndede falangisteres sejr. En sejr, der alligevel uomtvistelig vil komme, da hele Vesten de-facto også var på falangisteres side, jf. våbenembargo rettet mod folkefronten, indrejseforbud i Spanien, stempling af Spaniensfrivillige som (stalinistiske) terrorister. Lyder det ikke meget bekendt? For som de siger i Battlestar Galactica: "All this has happened before, and all this will happen again". Med andre ord: Historien gentager sig, hvis folket ikke bliver klogere, og, som minimum, abonnerer på bare en smule pligtetik, dvs. LAD VÆRE med at stemme på partier som UKIP, Front National, Lega Nord, Ny Borgerlige, og andre pro-russiske partier.

@Jakob Trägårdh:
Altså Syrien, et pseudoland, der blev tegnet med en lineal af britere og franskmænd?

Jakob Trägårdh

@ Dennis Laursen

Ifølge Syrerne, så er det deres land, som de gerne vil bevare helt. Undersøg det, det findes der adskillige vidnesbyrd på (bl.a. en stor undersøgelse af UK Opinion 2014).

Jesper Nielsen, John T. Jensen, Jens Falkenberg, Hans Aagaard og Peter Jensen anbefalede denne kommentar

Dennis Laursen, jeg tror ikke at jeg undervurderer russernes involvering voldsomt; naturligvis har de strategisk, militær/sikkerhedsmæssig, politisk og økonomisk interesse i at holde Syrien stabilt - og det undrer mig slet ikke at de vurderer at Assad-styret indtil videre er den mest stabile og beregnelige magtfaktor i landet.

Jesper Nielsen, Flemming Berger, Hans Aagaard og Jakob Trägårdh anbefalede denne kommentar

Gert Romme

Hvad du husker er hvad medierne ønsker du skal huske. Og at du husker at det startede fredeligt er godt dokumenteret at var vestlig propaganda.

Her kan du se en kort film på 13 min der vandt den europæiske film pris i kategorien kort film 2016. Filmen hedder 9 Days - From My Window in Aleppo

http://www.liveleak.com/view?i=d50_1481558136

Jesper Nielsen, Hans Aagaard, Jakob Trägårdh og Peter Jensen anbefalede denne kommentar
Jesper Nielsen, Hans Aagaard, Jakob Trägårdh og Peter Jensen anbefalede denne kommentar
Peter Bækgaard

Jamen det er da helt i orden.... synes nogen at mene, og deres argument er enten "de andre gjorde de først", eller anden form for småbørnslogik.
Uanset hvad så må man jo finde de ansvarlige og få dem dømt. Hvem er den øverstkommanderende for de syriske og russiske militære styrker????

Thomas Bindesbøll

Aleppos rædsler minder om tidligere tiders svinestreger, - krigsforbrydelser, fra Fascist Assads hovedallierede, Putin.

Så det kan lige tilføjes. Oveni...

Groznyj - devastated:
https://northcaucasusland.files.wordpress.com/2014/01/grozny-war-chechny...
Massakrer på civile:
https://en.wikipedia.org/wiki/Novye_Aldi_massacre
https://en.wikipedia.org/wiki/Novye_Aldi_massacre#European_Court_judgments

Jeg savner som vanligt blot een eneste beklagelse / empati fra mange kommentatorer overfor dét, der for enhver der kan se, er en katastrofe for alle OFRENE i øst-Aleppo.

Må jeg minde om begrebet International Solidaritet ?

Marie Jensen, Peter Bækgaard, Anne Eriksen, Viggo Okholm og Palle Pendul anbefalede denne kommentar

Set udefra ved vi intet om det enkelte menneskes ønsker omkring magten, men jeg vil tillade mig at forestille mig
at de ønsker fred uanset hvem der skal lede. Assad har sikkert mange tilhængere uanset om vi i vesten mener han er et dumt svin og en tyran. Vanviddet og tragedien er nu nået højder, som gør at ingen med våben i hånd er uskyldige. Vesten og Rusland må påtage sig en del af ansvaret da de blandede sig for prestigens skyld fra hver sin side. Våbenindustrien hvor end den befinder sig har tusinder af liter blod på samvittigheden. Desværre har vi et magtesløst FN, hvor de enkelte landes interesser er langt vigtigere end det enkelte menneskes liv og lidelser. utroligt at menneskeheden lader det ske i stedet for at magthaverne i USA og Rusland gav hinanden hånden på at nu skal det slutte.

Charlotte Svensgaard

Er konflikten i Syrien i dag ikke så omfattende og differentieret at faktum er at det nærmest er umuligt at skelne mellem hvem der er ven og hvem der er fjende? Hvem som er våbenbærene og hvem som er civilist?
Der er ingen vindere i denne konflikt, og jeg er ikke en tøddel i tvivl om rædslernes omfang som må foregå lige nu og her mens jeg sidder stilfærdigt og skriver mens jeg nyder en kop the, er ubeskrivelige, umenneskelig og total omfattende
Men at laste USA, Rusland og andre stor politiske spillere for den fulde tragedie (som der ikke er overblik over lige nu) uden for Syriens grænser er heller ikke helt på sin plads.
Og hvis man tænker på de læstelige hug "vesten" har fået ved tidligere interventioner på fremmed jord kan jeg ærlig talt godt forstå at "vesten" har valgt at sidde på hænderne i denne konflikt.
Men mit hjerte bløder for Syriens befolkning... Ulykkeligvis kan de bruge det til absolut ingenting

Jakob Trägårdh

Der er den store forskel på USA og Rusland, Viggo, at førstnævnte har forfulgt en bevidst og vel beskrevet udenrigspolitisk strategi i flere årtier om den slags regimeskifter, som vi ser et forsøg på i Syrien—og det var også lykkedes dem om ikke sidstnævnte var kommet deres allierede igennem mere end fyrre år til undsætning, da det i juli sidste år med Al Assads egne ord i offentlighed stod klart at styret stod for fald. Sådan er det.

Jesper Nielsen, Peter Jensen, Palle Yndal-Olsen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Thomas Bindesbøll

John T. Jensen og Jakob Trädgårdh,

Glem alt om forbandet storpolitik. Jeg minder blot igen om ordet *empati* - og måske blot skrevet / udtrykt, her er ordet frit(!) -- og så måske bare blot i det mindste nævnt/tænkt over, og så bare på blot på een linje(??), hvad angår de utvivsomme "hævntogter/massakrer, som Assad og alle hans militser i skrivende stund foretager i det "befriede" Øst-Aleppo:

UN: 'Detailed Reports Of Massacres' in Aleppo
Atrocities reported as Syrian government forces move on the remaining rebel-held areas of Syria's second city. United Nations humanitarian coordinator Jan Egeland says the reports show unarmed civilians and health workers are among those targeted by militias allied to the Syrian government.

http://www.bbc.co.uk/programmes/p04k9s29

Alle er ansvarlige. Alle er skyldige. Endnu 82 civile er døde. Jeg havde forventet mange flere. Det er en krigszone de civile bor i. Den syriske hær med deres støtter bliver beskudt mens de er på vej ind i bydelen der er besat af oprørere. Naturligvis dør man.
Naturligvis bliver forkerte skudt. Mange af soldaterne er bange, trætte og mætte af krig og død.
Hvad er alternativet?
Det er slå ihjel eller blive slået ihjel.
Oprørerne har kun haft en lille del af Aleppo og har ikke sympati fra alle.
Hvad skal der ske med de stakler der overlever?
Hvordan ser man forskel på en oprører og en civil? Både når der bliver skudt på en og når der ikke bliver skudt.
Jeg beder til krigen er slut i 2017, men betvivler det.
Og hvor er fremtiden for disse mennesker, der trods krig må tror på deres fremtid, da de bliver ved med at få en masse børn.

Jakob Trägårdh

Her er en rapport fra Franklin Lamb, der er nødhjælpsarbejder i Aleppo. Det er en grundig beskrivelse af situationen, hvem og hvor mange der flygter, hvad der bliver gjort og af hvem og de behov man har for hjælp: http://www.counterpunch.org/2016/12/13/what-is-becoming-of-syrian-famili...

Thomas Bindesbøll

Michael Friis,

På mange måder enig med dig ... Men desværre tror jeg ikke, at "kun " 82 civile er blevet massakreret i øst-Aleppo,

Men dog - og nok så vigtigt, idet man ikke blot kan generalisere, og dele verdens sol og vind lige her:

For hvem er de krigsforbrydere, der har begået de (foreløbig) mindst(!) 82, civile massakrerede ofre, herunder kvinder og børn... ?
De Assad-styrker (og må jeg lige her minde om, at de såkaldte Assad-allierede "militser", der er spydsspids i disse døgns indmarch / erobring af øst-Aleppo, er nototrisk kendt for deres brutalitet).

Hvorfor skulle de så ikke foretage yderligere summariske henrettelser ?

= Man kan kun håbe på, at de 'laveste* tabstal for disse og af FN(!) påtalte krigsforbrydelser imod uskyldige civile i øst-Aleppo er de rette...

Men jeg tvivler: En bitter lærdom, fra lignende hævn-"befrielser", siger mig, at antallet af bevidst dræbte uskyldige, også i øst-Aleppo, vil være langt større, når vi når lidt længere ud i bitter dokumentation, end "blot" udover disse time-til time telegrammer.

Derfor: Husk at følge og holde øje med alle rapporter - og gem siden ditto dokumentation for hvilke krigsforbrydelser, der lige nu og her - mens dette skrives - begås overfor totalt uskyldige i Øst-Aleppo. Tak ...
Aleppo Civilians 'Massacred'
UN's humanitarian adviser on Syria, Jan Egeland, says victorious militias are 'executing' civilians in Aleppo.
http://www.bbc.co.uk/programmes/p04k9s15

Thomas Bindesbøll

Jakob Trägårdh,

Du kan da vel ikke i ramme alvor henvise til "Counterpunch", her..? Bedre argumentation efterlyses = Suk ...

De er jo en samling, dybest set, "libertarians", der udfra et yderst snævert *isolationistisk USA*-afsæt for hele verden er endt i totalt forskruede "analyser" ?

Jeg går håbefuldt stadig ud fra, blandt verdens "mindste onder", at også du, med os andre, trods alt foretrækker en verden, hvor det ikke kun fremover skal være Trumps nye milliardær-olie- og super Exxon-udenrigsminister, der plejer både sine gode både ego-interesser, plus medaljer fra krigsforbryder og autokrat Putin ???

= Lugter / kvalmer dette ikke, blot en lille smule - i enhver progressiv øresnegl ?

Når jeg bruger ordet "suk" - (i mangel af bedre, vol,. 117) , er det også fordi jeg her i aften/nat stadig ikke i en normal humanistisk verden overhovedet KAN fatte, hvordan i alverden, der dog kan skrues et sådant kynisk verdensbillede omkring tragedien i Syrien sammen ? -- Og da slet ikke fra angiveligt *venstreorienterede*, der besynderligt nok - og med en sær gradbøjning / manglende empati, ikke adresserer åbenlyse civile tab, som dem enhver normal person kan se, og læse / høre om disse timer, i Aleppo ?
Aleppo Civilians 'Massacred'
UN's humanitarian adviser on Syria, Jan Egeland, says victorious militias are 'executing' civilians in Aleppo.
http://www.bbc.co.uk/programmes/p04k9s15

I stedet taler man blot endnu en gang (udenom) - i generelle ord - og hvor er jeg dog TRÆT af sådanne "gradbøjninger" af retten til liv, og ditto selektive "syn" på dét der sker, for enhver der kan og vil bruge sine øjne og følelser... Hvorfor dog ???

Dét spørgsmål sender jeg hermed videre --- ikke mindst efter sidste par døgns mange henvendelser fra diverse flygtninge, der af alle , og med egne forståelige *flash-backs* - derfor med egen smerte lider med ofrene fra Aleppo =

Lige fra Tjetjenien, Rusland, Georgien, Kurdistan....

Fortsæt gerne selv listen -- men måske mest og først og fremmest blot med en smule *forstået følelse* af at være blevet totalt *glemt*...

Består de progressive kræfters rolle verden ikke omvendt i konstant at huske og påtale ALLE overgreb mod uskyldige civile, uanset "afsender" ? Dermed også en klar fordømmelse, ift. de mange uskylldige, massakreret i Aleppo ???
Svar efterlyses -

Jakob Trägårdh

@Thomas Bindesbøll

Du må godt lade være med at sidde der i al din ordflom og bedømme mine empatiske evner.
Jeg holder med krigenes ofre, alle de stakler som vi fortsat og med vanlig vestlig arrogance på forbryderisk vis udbytter under et falsk banner og med dobbelt tunge. Tak

Thomas Bindesbøll

Svart er at du har en meget overfladisk forståelse af sagen. Du bliver ved med at tale om døde mennesker uden at overhovedet overveje hvorfor verder er som den er.

At det er forfædeligt folk dør i Aleppo er der ingen tvivl. At regeringens militær rammer uskyldige civile i Aleppo er der ingen tvivl om. Men jeg synes det er kvalmende at du ikke forstår at tage et dybere blink ind i årsagerne. Denne form for overfladiskhed er hvad der kendetegner vestlig propaganda.

Med nogle få sandheder prøver man at manipulerer fakta. Og jeg skriver det igen! Det er forfærdeligt det Syrien går i gennem i disse dage. MEN, du bliver simpelthen nødt til at forøge din viden og lave et objektivt research omkring årsagerne for disse umenneskelige handlinger vi i dag ser. Og når du har forøget din viden, hvilket du mangler i dag, vil du også forstå at det her er ikke et spørgsmål om holdninger eller at tage parti. Det er simpelthen et spørgsmål om etik og morale. Og du skylder de uskyldige i syrier at forøge din viden om sagen nu hvor du ønsker at stå på deres side. Det er her det er kvalmende at læse dit input der mangler empiri omkring terroristernes gøren og formål.

Jeg synes det er langt ude at du gang efter gang ikke vil indse at du er blevet fodret med propaganda, selv efter at jeg har gjort dig opmærksom på det. For ikke længe siden talte vi om der overhovedet kunne eksistere 275.000 civile i øst aleppo, og du henviste mig til UNs tal. Man må derfor spørge dig i dag, hvorfor kan du ikke finde ud af at sætte spørgsmål under dine kilder de altid henviser til? Være det selveste gud du fik dine oplysninger fra??

Hvorfor er det så svært at slå op i de utallige videoer der eksistere på youtube omkring aleppo fra begge sider og ÆRLIGT lave en konklusion omkring hvad det er der sker? Hvad siger "oprørerne" selv om deres mål?

Jeg synes det er så klamt og ekstremistisk at man i dagen dk faktisk sympatiserer med terrorister, endda samme terrorister hvilket man begrundede angrebet i Afghanistan og Irak med! Er du klar over hvor mange danske soldater der har givet livet for at bekæmpe Al-qaeda og i dag ser vi uvidne historieløse mennesker i disse forums tale om deres støtte til ekstremistiske wahabi terrorister??

Vi lever i en tid hvor vores befolkning er blevet bedøvet i en sådan grad at man kan få dem til at gå fra den ene ekstreme synspunkt på skalaen, nemlig lad os ødelægge et land som Afghanistan pga Al Qaeda, til at man i Syrien i dag vil støtte op omkring dem og endda leverer dem højt avanceret våben som feks anti kampvogne TOW misil systemer.

Jeg synes det er en joke, og undskyld på forhånd at DU ikke har interesseret dig for emnet og nu tror at det er et spørgsmål omkring hvem jeg hepper på som om menneskers liv var et spørgsmål om en popularitets kamp. Som om vi var hooligans til en fodboldskamp. Vest vs Øst. Det er klamt for det må være sådan du tænker og agere derfor du tror at andre gør det samme.

Søren Wegner, Peter Jensen, Jakob Trägårdh og Bill Atkins anbefalede denne kommentar

@Jakob Trägårdh
Tak for henvisningen til den frivillige nødhjælpsarbejders beretning i CounterPunch om situationen i Aleppo. Læseværdig lekture.

@Thomas Bindesbøll
Kender du overhovedet CounterPunch?

Se hvad uafhængige kilder mener om syrien og vestens propaganda krig mod Syrien for tiden.

https://www.youtube.com/watch?v=ebE3GJfGhfA

Jeg indrømmer at det for den almindelige dansker vil en sådan video på en time om syrien måske være en for stor mundfuld. Men ærligt hvis man leger med folks liv, hvilket man gør i disse aviser, da det er medie kampagnerne der kan få os til at angribe syrien eller ej, så skylder man Syriens befolkning at bruge lidt tid for at forstå verden.

Søren Wegner, Jakob Trägårdh og Bill Atkins anbefalede denne kommentar

@Peter Jensen:
Romerriget gav også stabilitet - indtil det faldt...

Jeg skal nok lade være med at spamme mere, men her en kort version af forrige video hvor en journalist fra Aftenposten spørger ind til "kilder".

http://www.informationclearinghouse.info/46018.htm

Så hvor får vestlige medier deres "viden" fra? Det er terroristerne man gentager!

Alt det du kan læse her på informationen er flere timer gammelt, det hele kommer lige pt fra twitter. https://twitter.com/BilalKareem/status/808354660469850112 Tjek hans kanal ud! Manden reporterer fra øst aleppo fra en tyrkisk internet linje. Hører på hvad han siger, tjek dem ud, hans interview med "oprørene", lav dine egne konklusioner.

Der er også Al abed Bana: https://twitter.com/AlabedBana det er pigen der bliver brugt i en propaganda krig. Denne kanal har i flere omgange twittet ting og sager som de har trukket tilbage igen. Feks for måneder siden tilskyndede Bana til WW3, hvor det hurtigt blev slettet igen. Bana skrev for mindre en uge siden at hun faktisk var død, og havde deaktiveret kontoen, for så at tænde op igen. Hun bliver i dag brugt som en kilde for hvad der sker i Aleppo. Helt ærligt kig kontoen igennem og fortæl mig at du ikke ser joken? De der falder for propagandaen er dem der åbenbart ikke kan se hvordan terroristerne misbruger folks følelser. Du har et barn du har krig du har død, også har du mennesker der ikke kan kommer over dette følelses porno som man har sørget for du ser.

Man kan også tjekke den pro terrorisme hjemmeside der samler nøgle informationer omkring krigen fra deres synsvinkel. http://syria.liveuamap.com/ Det er et kort over syrien og hvordan krigen har ageret, og hvad der sker "on the ground".

Peter Jensen, Jakob Trägårdh og Bill Atkins anbefalede denne kommentar

Og den helt sidste:

http://syria.liveuamap.com/en/2016/14-december-iran-reject-russia-deal--...

Du kan feks se at der er kommet en tweet ud for ca 1 time sider der siger at grunden til at man ikke lader terroristerne flyttet til Idlib, selv om det i går kom frem at man havde en aftale i hus fra Ruslands og Tyrkiets side, så skyldes det åbenbart at man fra Irans og Hezbollahs side ønsker at terroristerne ligeledes skal lade civile fra Fuah, (en belejret by af terroristerne i Idlib, tjek kortet ud) også skal evakueres. Men ingen i vesten kender til Fuah derfor er vi da ligeglade, og selvfølgelig vil terroristerne ikke lade de civile i Fuah gå, da de ikke er én homogen organisation. At skulle få alle bander i terroristernes rækker til at godkende en befrielse af civile i Fuah er så godt som ikke eksisterende.

Der kom også en tweet ud http://syria.liveuamap.com/en/2016/14-december-sohr-delay-in-evacuations... Der omhandler at den syriske regering ikke ønsker at tillade 1500 fuldt radikaliseret og veteran terrorister ud af Aleppo, så de igen kan angribe dem.

Tjek hvordan ham Bilal fra OGN, i går havde tabt håbet om at Qatar, Saudi Arabien, Tyrkiet osv kunne have været "helte" i syrien hvis de havde reddet dem i Syrien. https://www.facebook.com/bilal.a.kareem/videos/1874481776105117/

Altså rebellerne i Øst Aleppo anser wahabi Saudi Arabien og Qatar som deres helte. Wow joke.

Peter Jensen, Niels Duus Nielsen, Jakob Trägårdh og Bill Atkins anbefalede denne kommentar
Thomas Bindesbøll

Jakob Trägårdh,

"Ordflom" ? Tak for "venligheden". Og det var jo så også en slags et "ikke-svar" -

Jeg lagde også en række links og henvisninger, men som du ikke svarer på.

Ingen grund til derfor at spilde mere tid på at nå videre her, når man ikke engang anerkender facts, eller blot - og som jeg har efterlyst - i så meget som i blot een linje, i klartekst fordømmer de efter samtlige uafhængige kilder ( FN!!!) rapporter om massive overgreb fra Assad & Co.
Må jeg lige understrege ordet "Detailed"(!) og med afsender ingen ringere end FN selv (!!)
UN: 'Detailed Reports Of Massacres' in Aleppo
Atrocities reported as Syrian government forces move on the remaining rebel-held areas of Syria's second city. United Nations humanitarian coordinator Jan Egeland says the reports show unarmed civilians
http://www.bbc.co.uk/programmes/p04k9s29

Og hvem har Assad som mentor og "krigstøttetøtte" i disse døgns udskejelser og massakrer i Øst-aleppo?,
No. 1: Putin, selv krigsforbryder, (jf. massakrene i Tjetjenien):
http://i60.fastpic.ru/big/2013/1029/b5/ea156c13f8f0ada71463676c44616bb5.jpg

Plus præste-fascisternes i Teheran, religiøse tosser i Hezbollah, afghanske militser = en køn samling "varetagere" af menneskerettighederne for noble hersker Assad... "#"#¤

Fortsættelse af krigsforbrydeserne følger desværre, også efter Aleppo, hvis nogen ellers skulle tro andet.

Dagens opmuntring: 7000+ personer i stille, men empatisk portest mod barbariet i Aleppo i København.

=Flertallet af danskere ved godt, hvor "adressen" skal rettes hen. og ønsker at vise aktiv sympati.

Thomas Bindesbøll

Steen Sohn,

Naturligvis kender jeg da "CounterPunch"... (Undskyld mig lige, venligst ... !)

Jeg noterer desværre også deres samarbejde med bl.a. en af USA's bedste, totalt ukritiske Puin-venner, Justin Raimondo. Samme Raimondo var da også ude, for blot et par døgns tid siden, med en kvalmende hyldest til USA's nye Exxon-Udenrigsminister, Rex Tillison ("follow the oil & the money, men det gælder måske ikke mere) ?

Nedenfor derfor *FYI* et link til samme Raimondos kærlighedserklæring til denne nye stinkende rige Olie-direktør-"udenrigsminister (og i just dén rækkefælge) .
http://original.antiwar.com/justin/2016/12/13/hate-rex-tillerson/

Thomas Bindesbøll

Det anede mig. Du forveksler jo CounterPunch med Antiwar.com.
CounterPunch kender du tydeligvis ikke - og du henviser jo også til en helt anden hjemmeside. Kan du ikke selv se det?

Thomas Bindesbøll

En slutbemærkning herfra i denne tråd:

Man må konstatere, at den (heldigvis!) totalt mikroskopiske del af dansk venstrefløj , der p.t. kan favne lige fra *forståelse* af Assad (med latterlig undskyldninger om "Folke(U)ret, over Putin til Trump, (eller til Le Pen & Co), ja, den har da mildt sagt snart et forklaringsproblem....?

Eller som en gl. tysk venstreorienteret ven, jeg kender, og som i årevis har arbejdet ekstremt hårdt, og altid helt uden bindinger eller "løn" for alle små folkeslags rettigheder, world wide, samt for at oplyse om både USA's, Sovjets/Ruslands, Kinas imperiale politik og ditto tankegang og krige, gang på gang har sagt og skrevet til mig:
"Tja, Thomas, alle disse mennesker, der kalder sig selv venstreorienterede i vor moderne imperialistiske verden, de skulle da lige bl.a genlæse deres Lenin, især hvad angår antallet af FLERE imperialstiske spillere...

Jeg slutter som så mange andre gange sidste dage med blot at sende de bedste tanker til Alleppos arme uskyldige civile, og med håbet om, at de må klare sig igennem, efter alle enorme tab...

Thomas Bindesbøll

Kan du PLEASE linke mig til en officiel UN hjemmeside der giver udtryk for det BBC har skrevet? Hvor får Jan Egeland sine informationer fra?? Har han officielle kilder??

Thomas Bindesbøll

Steen Sohn,

Hold nu op ...

Gennemtrævl "CounterPunch"s eget arkiv, og du vil f.eks. kunne finde denne artikel, fra dem og helt tilbage fra 2005 hvori de hylder netop en type som Raimondo og andre "Libetarians". Så det er da ved Gud et par sære "sengekammerater" ?
CITAT: (...) one of the best places to go on a daily basis to keep up with antiwar news and opinion"

= eet af de "bedste steder" ? Ærlig talt...?

Fra nævnte CounterPunch-artikel:

" (...) Even more striking is the Libertarian opposition to the war to be found most notably in the online publication Antiwar.com, one of the best places to go on a daily basis to keep up with antiwar news and opinion. The site, afire with the writings of its founder, Justin Raimondo, who gives no quarter to the neocons or their lies, was started in 1996. Raimondo and others felt that the U.S. as the sole superpower, to coin a phrase, was likely to be tempted into ever wilder imperial adventures. And so it has proved to be (...)

http://www.counterpunch.org/2005/11/17/a-fractured-anti-war-movement/

Bindesbøll

Det eneste jeg finder er det her: http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=55802
Og du basere altså din viden på hvad den Jordanske PRINS Zeid Ra’ad al Hussei har at sige?? Det er samme Jordan der har støttet op om terrorisme i Syrien?

What?

Farvel - og godnat, Thomas Bindesbøll

Her er et citat fra CounterPunch fra forleden om Tillerson

- "And it now appears the smug ugly face of empire will be the hideous mask of Rex Tillerson, a corporate thug and climate change denier with no public service experience who led the most sinister business on earth, Exxon-Mobil."

http://www.counterpunch.org/2016/12/12/romneys-ruin/

Thomas Bindesbøll

Arash Shahr

Kan det blive meget mere "officielt" ?? Undskyld mig lige, men just for the record":
Nedenstående er fra
1) FN's "Højkommisær vdr. Menneskerettigheder"
2) The UN human Rights Office

http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=21035&L...

Zeid urges immediate halt to bombardment of eastern Aleppo, says further war crimes may be taking place

Comment by UN High Commissioner for Human Rights Zeid Ra’ad al Hussein, Geneva, 14 December 2016

“I am appalled that the deal enabling the evacuation of many thousands of civilians, including the wounded and the sick, from the remaining opposition-held area of eastern Aleppo appears to have collapsed. While the reasons for the breakdown in the ceasefire are disputed, the resumption of extremely heavy bombardment by the Syrian Government forces and their allies on an area packed with civilians is almost certainly a violation of international law and most likely constitutes war crimes.
****************************
“Any evacuation of the civilians in eastern Aleppo must be carried out in compliance with international law. The Syrian Government has a clear responsibility to ensure its people are safe, and is palpably failing to take this opportunity to do so.

“The way this deal was dangled in front of this battered and beleaguered population -- causing them to hope they might indeed live to see another day -- and then snatched away just half a day later is also outrageously cruel.

“The Government of Syria is also obliged under international law to provide medical assistance to all sick and wounded people – civilians and fighters alike. The agreement was there, the buses were in place, the first convoy had set off and was then reportedly blocked by pro-Government militia. This is inexcusable.”

ENDS

http://www.euronews.com/2016/12/13/syria-and-russia-warned-over-aleppo-a...

2) "As the battle for Aleppo draws to a close, United Nations humanitarian adviser Jan Egeland says the Syrian and Russian governments must be held responsible for atrocities committed by militias loyal to President Assad.

The UN human rights office says it has reports of abuses, including that the army and allied Iraqi militiamen summarily killed at least 82 civilians in captured city districts.

It comes as the rout of rebels from more than half of their ever-shrinking territory in Aleppo sparked a mass flight of civilians and insurgents, a crisis the UN said was a “complete meltdown of humanity”.
Jan Egeland ✔ @NRC_Egeland
The Gov'ts of Syria & Russia are accountable for any and all atrocities that the victorious militias in Aleppo are now committing!

3)
https://www.nrk.no/urix/fn-radgiver-jan-egeland-bekymret-for-aleppo_-_-t...

As the battle for Aleppo draws to a close, United Nations humanitarian adviser Jan Egeland says the Syrian and Russian governments must be held responsible for atrocities committed by militias loyal to President Assad.

The UN human rights office says it has reports of abuses, including that the army and allied Iraqi militiamen summarily killed at least 82 civilians in captured city districts.

It comes as the rout of rebels from more than half of their ever-shrinking territory in Aleppo sparked a mass flight of civilians and insurgents, a crisis the UN said was a “complete meltdown of humanity”.

Når du, Thomas Bindesbøll ikke kan se forskellen på et læserbidrag og en leder, så bliver det en svær diskussion.

Thomas Bindesbøll

Steen Sohn,

Jo tak, bedre sent end aldrig. = MEN det ville måske havde måske gavnet verdenssituatioen, hvis samme CounterOPunch AKTIVT i valgkampen havde støttet det "mindste onde" , Hillary Clinton ift til Trumps modbydelige og dybt reaktionnære og xenofobiske dagsorden ??
Eksempler på sådan støtte udbedes fra CP - tak ...

Men takket være også CP's totale fejlvurdering af den virkelige hovedfjende, både i den amerikanske valgkamp lokalt, men nu også for alle os andre - globalt - har vi nu miseren: Trump

Imens henviser jeg igen til CPs "omfavnelse" af en type som Raimondo tilbage fra 2005 = hvad i alverden er det dog for en "bed-fellow" at lovprise (og som citatet ovenfor jo viser)

Thomas Bindesbøll

Steen Sohn,

Det bliver også en svær diskussion, når man ikke det mindste blot vedkender sig , at også CounterPunch omgås mildt sagt besynderlige typer, som led i deres angivelige "leftimsm". Måske CP skulle kigge på det politiske kompas og sande at når man også politisk snildt kan vandre hele 360 grader rundt på højre-venstreskalaen, ja så har man også overladt feltet til typer som Trump.

Du og andre kan ellers med fordel søge på antalllet af Putin-kritiske(!) artikler på CounterPunch...?
(Og du vil stort set ingen finde .... og da slet ikkke i perioden for den nys overståede valgkamp ! #¤%#%#¤)

http://www.counterpunch.org/search-results/?cx=000357264939014560440%3Ai...

Hvor typisk - men dybest set mest sørgeligt ...!

Thomas Bindesbøll
- Det, du forlanger af det venstreorienterede magasin CounterPunch, er, at det skal være et Pravda, hvor andre synspunkter end udgivernes egne ikke kan trykkes.
Du kan sikkert finde indlæg af Mogens Glistrup i Information, men det gør vel ikke avisen til organ for mandens daværende parti.

Thomas Bindesbøll

Steen Sohn,

Jeg *forlanger* skam intet - jeg henviser blot - jf. -linket fra CP ovenfor og læs/skim hurtigt artiklerne.
= Ingen kritik af Putin. Da slet ikke på LEDERplads?

(Hvis jeg tager fejl, så link gerne til det modsatte, tak) -

Men hvis CP skal være repræsentativt for at være *venstrerienteret* i dagens USA. ja så står det (sgu) da sløjt til, især med det ene brilleglas dækket til. Undskyld mig lige...

Hvad gjorde CP aktivt for at HINDRE Trrump i at blive valgt ?

Thomas Bindesbøll

Så du diskuterer med Sohn omkring CounterPunch der åbenbart ikke god nok til dig, men du refererer og linker mig til den jordanske prins Zeid Ra’ad al Hussei?? Den samme prins der har været ansat som ambassadør i USA indtil 2010?

Måske skulle CounterPunch lade Zeid Ra’ad al Hussei skrive mere på deres hjemmeside, så kunne det være at du tog dem mere seriøse.

Er det nu jeg skal tage min sølvpapir hat på og spørge febrilsk "Hvad gjorde ZEID aktivt for at HINDRE Trrruummmppp i at blive valgt?"

Det komiske må være hvordan CP har mistet troværdighed fordi de ikke gik ud og slog Trump vælgere i hovedet...

Thomas Bindesbøll

Arash Shahr,

Jeg ser nu ikke megen "komik" her. Og dine sammenligninger er lidt besynderlige.

Du bad om OFF. FN-udtalelser om Aleppo, og jeg linkede til dem.
Den ene af talsmændende var ikke Mr. Zeid (og helt bortset fra om du (eller jeg) ikke kan lide ham eller ej, så er han altså FN's repræsentant her)
Hædersmand og humanist Jan Egeland var den anden.

Du kunne måske derfor i stedet svare omkring at det "off.FN faktisk har fordømt de sidste døgn i Øst-Aleppo som krigsforbrydelser ?

Steen Sohn har ikke svaret vdr. "CounterPunch". Jeg synes blot dette medie forlængst har valgt at lukke en hel del øjne. De hetzede mod Clinton og fik fremmedhader Trump i stedet. Velbekomme!
De kritisererr ikke EET eneste sted Putin for denne autokrats evidente menneskeretskrænkelser, forfølgelse af al opposition, og da slet ikke Putins bomberegn over civile i Syrien.

Det er da dobbeltmoral og eensidighed så det skriger til himlen af eensidighed.
Især når man som CP selv kalder sig "venstreorienteret".

Thomas Bindebøll aner tydeligvis intet om CounterPunch - det ene øjeblik kalder han det libertært, det næste venstreorienteret.
Folk, der er interesserede i at vide mere om CP, opfordres til selv at besøge hjemmesiden.
Man kan evt. læse en artikel fra sitet i dag:

- December 15, 2016
President Trump, Mexico’s Worst Nightmare

Men søg selv rundt på CounterPunch:
http://www.counterpunch.org/

Thomas Bindesbøll

Steen Sohn,

Spar venligst lidt på diverse udlægninger om min "forståelse" af tingene (og pludselig omtalt i 3. person), tak.

Tilbage :
1) Jeg har ovenfor i denne tråd konkret kritiseret "Counterpunch" for flere helt konkrete ting, bla. at hylde typer som Justin Raimondo og andre dæmagoger, se link ovenfor, og hvori man kaldte denne Putin-digger Raimondo & Co som 'one of the best' (!?) i antikrigs-bevægelsen..

2) Jeg har også kritiseret CP for gennem en nærmest eensidig hetz mon Clinton ikke gjorde en pind for at hindre valget af Trump - snarere tværtimod - suk...
Gå f.eks. blot ind og søg på "Clinton"
http://www.counterpunch.org/search-results/?cx=000357264939014560440%3Ai...

= Ene og alene totalt hadske artikler... (!)

Søg også gerne omvendt f.eks. på "Putin"
http://www.counterpunch.org/search-results/?cx=000357264939014560440%3Ai...

og find her rigtigt mange CP-artikler, der mildt sagt er på Marie Krarup *niveau* ift til "forståelse" for den "arme" Putin, som bliver så "dæmoniseret" af Vesten... Indholdsanalyse eller egen CP-holdning til Putin-regimets både eksterne og indenrigs overgreb, skorter det derimod eklatant på. Det er ret sigende.

Søg så endelig f.eks. på "Assad war crimes"
http://www.counterpunch.org/search-results/?cx=000357264939014560440%3Ai...
- 5 ud af 6 artikler drejer sig heller ikke her om Assad-regimets forbrydelser, men vender tingene den anden vej.
Et af de værste eksempler er ikke særlig gammelt, hvori en af CP-journalist svarer en fornuftig læser der med rette spørger, (og som en del af os gør tilsvarende herinde): .... "“Not a word about Assad’s crimes or Russia bombing civilians?”
Efter lidt generel snak om at krig er forfærdelig, osv, *svares* der bla.:
.... " by the way, how are you so sure about Assad’s crimes or Russia bombing civilians ? Surely you must realize that our media regard them as the enemy and readily believe every version of events that portrays them as villains.
An example of obvious exaggeration is official U.S. insistence that Russia deliberately bombs hospitals, etc., where if we do it, it is of course an accident"...
http://www.counterpunch.org/2016/10/06/on-assad-and-syria-a-reply-to-a-r...

Og således fortsættes der med *bla-bla-bla*- udenomssnak ift til både et simpelt og rigtigt spørgsmål, og de krigsforbrydelser, som et stort flertal af indtil flere af hinanden uafhængige NGO'ere, observatører er helt enige om: At Assads og Russisk luftvåben helt bevidst og målrettet har bombet hospitaler.

Typisk for CounterPunchs hykleri og dobbeltmoral her er, at når det gælder samme evidens for f.eks. Saudiarabiens nøjagtig LIGE så svinske og helt bevidste angreb på også hospitaler i den pågående krig i Yemen, ja, så tvivles der ikke, så her lyder der ikke et løftet spøgsmålstegn (hermed med en lille omsrkivning af CP-journalistens citat ovenfor)
.... ' by the way, how are you so sure about Saudi crimes or bombing civilians ?
Surely you must realize that some leftist medias regard them as the enemy and readily believe every version of events that portrays them as villains. ....

Jeg gentager derfor som så ofte: Giv os et ordentligt kritisk tidskrift der evner at fordømme ALLE krigsforbrydere, world wide - og ikke "gradbøjer" deres "journalistik" efter en bestemt politisk dagsorden. Det er i sidste ende kynisk.

"Counterpunch" er på dén konto dermed dumpet til den journalistiske eksamen, i mine øjne.
*Objektive* og "un-biased" kan man i hvert fald ikke kalde dem.

På baggrund af nævnte *prioriteringer* af CP's kritiske "dækninger", senest i den nys overståede amerikanske valgkamp, er det rimeligt "Post Factum", at CP nu omsider nosser sig sammen til at skifte fokus mod dæmagog og xenofob, Trump... Det er ligesom lidt for sent !!!
Thi de har selv intet aktivt foretaget sig - mens tid var(!) - hele sidste år, indtil 8. november- på aktivt at modarbejde samme Trump. Ligesom de mh.t den internationale dagsorden så åbenbart ingen prioritet har på at støtte politisk opposition og oprør på steder i verden, hvor det ikke er USA, der er problemet, men derimod autoritære magthavere i Moskva. Teheran, eller Beijing.

Det ville således mildt sagt klæde "CounterPunch" at skrue lidt om på prioriteringerne. Især når man også - jf. denne tråds oprindelse - og igen tænker lidt på ofrene fra øst-Aleppo.

De sidste er nok også temmelig ligeglade med CounterPunch - de har i stedet brug for lidt konkret støtte til dagen & vejen. Og til et opgør og retsforfølgelse af alle de krigsforbrydere, der har ødelagt deres tilværelse -

Sider