Læsetid: 1 min.

Hård afslutning på et hårdt år for EU

EU-lederne havde håbet på et kort, effektivt topmøde efter et år med Syrien, Brexit og Trump. Det lykkedes ikke
17. december 2016

Ulykkelighederne i Aleppo hang over denne uges EU-topmøde i Bratislava.

Ved slutningen af seneste topmøde i oktober og de dengang tiltagende bombardementer i Aleppo havde EU-lederne erklæret, at de ville overveje »alle muligheder, hvis de aktuelle grusomheder fortsætter«.

Ved slutningen af dette møde talte den tyske kansler Angela Merkel om »deprimerende« samtaler om de »skamfulde« ting, der foregår i Syrien. Formanden for det Europæiske Råd, Donald Tusk, måtte ærligt konstatere, at EU i denne sag ikke er »så effektiv, som vi gerne ville være«, skriver politico.eu.

I det hele taget havde Donald Tusk håbet på mere effektivitet og et hurtigt overstået éndagstopmøde. Men ’frokostmødet’ torsdag sluttede ifølge Politico først kl. 18.21, og det lykkedes aldrig at blive enige om fælles regler for asylansøgere, som var et af de store punkter på dagsordenen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Kongstad Nielsen

Godt gået af hollænderne.
("Ukraine måtte til gengæld finde sig i, at EU-lederne forsøgte at komme de hollandske vælgere, der i en vejledende folkeafstemning i april forkastede EU-Ukraine associeringsaftalen, i møde.

Nu bliver aftalen tilføjet en passus om, at den ikke automatisk giver Ukraine status af EU-kandidatland, ikke kræver yderligere finansiel støtte fra EU-landene, og ikke forpligter EU til at give sikkerhedsgarantier eller anden militærhjælp til Ukraine.").