Nyhed
Læsetid: 1 min.

Køb cannabis på børsen

Nu kan man købe sig ind på det amerikanske cannabiseventyr på børsen i Canada
Udland
10. december 2016

Siden torsdag har det være muligt at købe aktier i CannaRoyalty, der som det første selskab i verden er involveret i amerikansk cannabisproduktion. Flere amerikanske stater tillader cannabis til medicinske formål, men indtil videre må man til børsen i Canada, hvis man vil investere i cannabisaktierne, skriver canadiske Financial Post.  

Canada er i forvejen frontløber med hensyn til den legale cannabisudbredelse. Premierminister Justin Trudeau nedsatte i juni en arbejdsgruppe, som skal udforme en narkolovgivning, der vil legalisere hash til eget forbrug. Gruppen består af en tidligere justitsminister, en ekspert i smertebekæmpelse, behandlere, en narkoforsker og en juraprofessor.

Derudover deltager en håndfuld tidligere politifolk også. De skal undersøge produktion, test, distribution og markedsføring af hash, fortæller sundhedsminister Jane Philpott til Ritzau. Der forventes at foreligge et forslag til foråret.

Canada og 21 amerikanske stater har hidtil kun tilladt cannabis til medicinsk brug, mens den amerikanske stat Colorado allerede har legaliseret cannabis til rekreativt brug fuldt ud.

Hver borger kan lovligt dyrke op til seks cannabisplanter om året i sit hjem. Mennesker, der anvender cannabis som medicin, kan dyrke op til 99 planter. Hvis man ikke selv har tid eller plads til at producere sin egen hash, kan man købe det i en af specialbutikker, som udelukkende beskæftiger sig med salg af og vejledning i brug af medicinsk cannabis, skriver DR, der har været på besøg i staten.

Colorado gav hashen fri 1. januar 2014, og statskassen tjente det første år 18,8 millioner danske kroner på salget. Colorados guvernør regner med, at man har tjent 134 millioner dollars på cannabissalget i 2015.

Af frygt for at den kommende præsident Trump vil annulere hashlovgivningen, arbejder Colorado dog på en eventuel opstramning af forholdene. Meget hjemmedyrket hash ender angiveligt på det sorte marked.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her