Læsetid: 2 min.

’Mellemøsten bliver aldrig det samme igen’

Israel forbereder sig på den næste krig mod Libanon, fortæller den tiltrædende chef for Israels flyvevåben generalmajor Amikam Nurkin. Men det vigtigste arbejde er det, der foregår imellem krigene, siger han
12. december 2016

TEL AVIV – Våbenlagre, raketramper, skyttegrave og kommandoposter. Israel arbejder på alle fronter for at kortlægge, hvordan Hizbolla-militsen i det sydlige Libanon forbereder sig til den næste krig mod Israel, siger generalmajor Amikam Nurkin.

»Hizbollah har en kæmpe indflydelse i Libanon,« siger generalen. Han går ud fra, at krigen kommer inden for få år, når Hizbollah har fået mindre travlt med at kæmpe i Syrien. Det er hans job som chef for planlægningsafdelingen i Israels forsvar og som Israels kommende chef for flyvevåbnet.

For Israel forbereder sig ikke på, hvad der sandsynligvis vil ske, men på hvad der rent faktisk kan ske, når man ser på, hvad fjenden har af militære kapaciteter.

»Vi planlægger efter, hvilket budget vi skal bruge for at forsvare os mod de kapaciteter, så vi kan håndtere hvilket som helst scenarie, som vi måske vil møde i fremtiden.«

Det vigtigste er imidlertid, hvad Israel kan gøre for at undgå den næste krig, siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu