Læsetid: 2 min.

Politiet går ud fra, at angreb mod julemarked var terror

Den formodede gerningsmand bag angrebet mod et julemarked i Berlin er ifølge tyske mediers oplysninger indrejst i landet som asylansøger. Dødstallet er nu på 12, mens 48 sårede er indlagt
Ved ottetiden mandag aften torpederede en lastbil et julemarked ved Gedächtniskirche i Berlin. Lastbilen kørte op på fortovet og ind over flere boder

Ved ottetiden mandag aften torpederede en lastbil et julemarked ved Gedächtniskirche i Berlin. Lastbilen kørte op på fortovet og ind over flere boder

Hermann Bredehorst

Udland
20. december 2016

Det var after alt at dømme et forsætlig handling, da en lastbil i går torpederede et stort julemarked i Berlin. Det skriver tysk politi på Twitter.

Samtidig oplyser politiet, at dødstaller nu er oppe på 12 mennesker, mens 48 er hospitalsindlagt. 

Hvor politikere og myndighedspersoner mandag aften var forsigtige med at omtale hændelsen som en terrorhandling, citerer Die Zeit tidligt tirsdag morgen Nordrhein-Westfalens indenrigsminister Ralf Jäger for at udtale: »Ifølge alt, hvad vi ved, må vi går ud fra et terrorangreb.«

Politiet i området er derfor i forhøjet alarmberedskab og bærer skudsikre vestre og maskinpistoler.

Flere medier erfarer desuden fra kilder i det tyske sikkerhedsapparat, at den formodede gerningsmand, der blev pågrebet mandag aften, er indrejst i Tyskland som asylansøger. Mens Die Welt skriver, at han stammer fra Pakistan, oplyser Berliner Zeitung, at han enten er pakistaner eller afghaner.

Forlydenderne om gerningsmandens herkomst er ubekræftede.

Til gengæld er det bekræftet, at en mand, der sad på passagersædet i lastbilen, og som nu er død, er polsk statsborger. Det skriver politiet på Twitter. Det fremgår dog ikke, om manden er den samme, som angiveligt skulle have kørt den polsk indregistrerede lastbil fra Italien til Polen med stop i Berlin for et transportfirma i Stettin.

Det var ved ottetiden mandag aften, at den formodede terrorhanding fandt sted ved Gedächtniskirche i Berlin. Lastbilen kørte op på fortovet og ind over flere boder, rapporterer ARD.

Ifølge en talsmand for politiet fulgte et vidne over to kilomenter efter manden, der førte lastbilen, og som flygtede fra gerningsstedet. Vidnet ringede imens politiet op og angav sin position, hvorefter politiet kunne derefter pågribe manden, der ifølge politiets talsmand muligvis var på vej ind i dyreparken Tierpark for at søge ly i mørket. Det skriver Die Welt

Som tidligere beskrevet i Information, havde lastbilen polske nummerplader, og den tilhører angiveligt et transportfirma fra Stettin. Ifølge indehaveren var bilen på vej fra Italien til Polen og skulle læsse gods af og læsse nyt på i Berlin, oplyser ARD. Indehaveren skal på polsk tv have forklaret, at hans fætter kørte bilen, men at det ikke var muligt at komme i kontakt med ham efter kl 16, hvor han ikke længere tog telefonen. Fætteren ville aldrig udføre et angreb og må være blevet kidnappet eller andet, udtalte indehaveren af transportfirmaet. 

Berliner Zeitung skriver, at lygterne på lastbilen ifølge øjenvidner var slukkede, da den kørte ind i julemarkedet. 

Die Welt mener at vide, at der gennem flere dage har været efterretninger om et muligt angreb mod et julemarked i Berlin.

Ved et terrorangreb i sommer i Nice blev 85 mennesker dræbt, da en lastbil kørte ind i en menneskemængde. Islamisk Stat tog ansvaret for angrebet.

Berlin tirsdag morgen. Politiet er i forhøjet alarmberedskab efter det formodede terrorangreb.

Berlin tirsdag morgen. Politiet er i forhøjet alarmberedskab efter det formodede terrorangreb.

Markus Schreiber

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeg er lige faldet over en interessant sammenligning. Et Essay skrevet i 1928, hvor forfatteren gør op med den dekadence og det åndelige forfald, som præger området rundt om denne kirke. Det må være nogenlunde de følelser, som fik terroristen til at vælge lige netop dette mål.

Citat:
The eternal repetition of corruption and decay, of failing ingenuity and genuine creative power, of inner emptiness and despair, with the patina of a Zeitgeist sunk to the level of the most repulsive pseudoculture: that is what parades its essence, what does its mischief all around the Gedächtniskirche. One would so gladly believe that it is the national elite stealing day and night from the dear Lord on Tauentzien Avenue. It is only the Israelites.

http://germanhistorydocs.ghi-dc.org/sub_document.cfm?document_id=3860

Forfatteren var en historie-og litteraturstudent fra Freiburg.....Joseph Goebbels !

En sørgelig historie for mange familier og venner i denne højtid, hvor fred og glæde i familien og venners samvær skulle være en glæde og fornøjelse, men afbrudt af en vanvittig handling.

Når det så er sagt, er det vel også rimeligt, at sætte spørgsmålstegn ved, - hvordan kunne det dog lade sig gøre?

EU og vi har såvel FRONTEX og EORUPOL til at passe på henholdsvis vore ydre grænser og indadtil kriminalitet - herunder terror, som vi med rette foreløbig formoder, der er tale om, og som vi før har set i Frankrig.

FRONTEX der skal beskytte vore ydre grænser, - hvilket vi har set i årets løb de ikke har gjort, men i stedet set folkevandringer op igennem hele Europa, og uden registrering af alle disse menneskers identitet og tilhørsforhold smat deres evt. kriminelle handlinger tidligere. så vi via FRONTEX havde en mulighed for at standse disse personer og deres handlinger.

Dertil kommer EUROPOL og hvor en Rob Wainwright , direktør for EUROPOL kommer til Danmark og blander sig politisk op til afstemningen om "retsforbeholdet", med løfter og beskyttelse.

Følgende var hans hovedpunkter i den anledning:

"Grænseoverskridende" kriminalitet, siden omtalt som "rocker kriminalitet" indenfor EU, - men hov, indenfor EU er der ingen grænser i henhold til Schengen-aftalen, der afskaffede de indre grænser.

Grænseoverskridende kriminalitet fik vi da alle de Østeuropæiske lande blev lukket ind i EU med fuldt medlemskab, for aldrig før har vi haft så mange tyverier og overfald i hele EU, og med bare t lille kig på Danmark og nyhederne kan forvisse sig om denne plyndringshær fra Østeuropæiske lande, - Dankort-tyveri af ældre, cykeltyveri og enhver anden for berigelse, som medierne kan oplyse os om.

"Terrorist bekæmpelse", - det var det så lidt rigelig småt med i EUROPOL, i hvis registre der
kun var lidt over 300 personer på daværende tidspunkt, men omkring 4 mdr. senere var godt og
vel 4.000 personer.

- Den franske efterretningstjeneste havde samtidig 0ver 15.000 i sine registre, - og hvorfor
skulle EUROPOL være indblandet i dette, når efterretningstjenesterne i forvejen arbejder så
fint sammen om terror i forvejen?

Så var der svinestregen, - "pædofili", noget enhver kvinde ville falde for, og med deres stemme
være med til, at give "JA-siden" et afgørende rygstød.

- I de sidste sager om "pædofili" har været henvendelser fra FBI, der har gjort udslaget og ikke EUROPOL.

Generelt vil man kalde den slags for rent løgn og bedrag - for sandheden er det meget langt
fra(!), men det kom Rob Wainwright fra EUROPOL og fyldte danskerne med.

Europas arbejdere betaler mia. til disse to papirnavne organisationer, - som ikke laver noget, der kan bruges eller ses, - tag f.eks. de 38 mia. der blev svindlet for med CO2 kvoter, og hvor EUROPOL ikke har fremskaffet "fem flade ører" af endnu, penge du via din skat har betalt med din arbejdsindsats.

Både FRONTEX og EUROPOL er så kaldte arbejdspladser til elitens, børn, venner, bekendte osv., og på fuld løn med pension, for de må ikke være ledige, ligesom andre i Europa - det går sandelig ikke.

EU behandler simpelthen de arbejdende borgere arbejdsindsats nedladende, og anser den kun for "skaffedyr" til sig selv og deres familie, venner og bekendte - til fuld løn og pension, og så er resten ligegyldigt, selv en arbejdsindsats kan man ikke kræve af dem, for det anser de for et uforskammet krav.

Når disse mennesker ikke vil arbejde, må de på overførselsindkomst lige som alle andre.