Læsetid: 3 min.

Trumps energiminister udpeget: Endnu en klimaskeptisk oliemand

Texas-guvernør Rick Perry foreslog under en tidligere præsidentkampagne, at Energiministeriet skulle nedlægges – dog kunne han ikke huske, hvad det var, han ville nedlægge. Nu skal han være energiminister, og han er aktionær i firmaet bag rørledningen gennem Standing Rock
Oliemanden Rick Perry skal nu være USA’s nye energiminister. Med præsidentambitioner i 2011 foreslog han samme ministerium nedlagt.

Oliemanden Rick Perry skal nu være USA’s nye energiminister. Med præsidentambitioner i 2011 foreslog han samme ministerium nedlagt.

Jose Luis Magana

15. december 2016

Donald Trump har nu også fundet sin mand til den centrale post som energiminister. Det bliver den kontroversielle, tidligere guvernør i Texas, Rick Perry, endnu en person med interesser i den fossile energiindustri med stærk skepsis omkring menneskeskabte klimaændringer.

Perry forsøgte selv at blande sig i kapløbet om præsidentposten under det republikanske partis proces frem mod en kandidat i 2015, men forlod hurtigt kapløbet – måske fordi hans renommé led skade efter en tiltale for magtmisbrug som følge af Perrys veto mod finansiering af Texas’ offentlige korruptionsanklagere.

I går udnævnte USA’s kommende præsident John Kerrys efterfølger. Ny udenrigsminister bliver den 64-årige bestyrelsesformand og CEO for olieselskabet Exxon Mobil, Rex Tillerson. En mand, hvis selskab siden slutningen af 1970’erne har haft – men skjult – intern viden om global opvarmning som konsekvens af CO2-udledning ved fossilt energiforbrug.
Læs også

Perry skal nu lede det ministerium, som han under de forrige primærvalg i 2011 selv foreslog nedlagt. Texas-guvernøren med præsidentambitioner vakte dengang opsigt, da han under en tv-debat foreslog tre ministerier nedlagt: Handel, uddannelse og … Perry kunne ikke huske, hvad det tredje overflødige ministerium var.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Kongstad Nielsen

Såvidt jeg har hørt, vil det tage op til 4 år at komme ud af den igen. Så det bliver jo et kapløb med præsidentperioden.