Læsetid: 1 min.

Tysk politi leder efter tuneser

23-årige Anis Amri, som er eftersøgt for at have ført lastbilen mandag aften i Berlin, fik allerede for to måneder siden prædikatet ’meget farlig’ af tysk politi
Tysk politi leder nu efter en angiveligt 23-årig tunesisk mand, Anis Amri

Tysk politi leder nu efter en angiveligt 23-årig tunesisk mand, Anis Amri

AP Photo

22. december 2016

Tysk politi leder nu efter en angiveligt 23-årig tunesisk mand, Anis Amri, der er mistænkt for at have ført lastbilen mandag aften i Berlin. I førerkabinen fandt politiet id-papirer på Anis Amri, der angiveligt har op mod otte dækidentiteter og adskillige id-kort. 

Anis Amri søgte efter flere år i Italien om asyl i Tyskland i april i år. Han fik dog relativt hurtigt afslag og ventede på hjemsendelse, der skulle have fundet sted i sommer. Tunesien har imidlertid ikke kunnet fastslå hans identitet og derfor nægtet at tage imod ham. 

Siden har den eftersøgte angiveligt haft tæt kontakt med Islamisk Stat-støtter i Tyskland, blandt andre Abu Walaa, der allerede i november måned blev anholdt. Anis Amri fik for to måneder siden prædikatet ’meget farlig’ af tysk politi. I Tyskland anses 550 personer for at være i kontakt med IS. 

Anis Amri, der angiveligt tidligere har forsøgt at hverve andre til at udføre terror, har løbende skiftet adresse. Mandens mobiltelefon har været overvåget, men i starten af denne måned skulle myndighederne have mistet sporet. En politiundersøger siger ifølge Süddeutsche Zeitung, at det ikke står klart, hvordan Anis Amri gled ud af politiets søgelys.  

Efter anslaget i Berlin i mandags, hvor 12 blev dræbt, er der i Angela Merkels CDU-bagland blevet talt om et Tyskland i ’krigstilstand’.
Læs også

 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu