Læsetid: 8 min.

’12 var nok for Jesus, så måske er tallet ikke et problem’

Berlin-Aleppo-marchen synes indhentet af mangel på overvejelser om mål og behov. Behovet for flere deltagere er åbenlyst – men organisationen kan næppe bære et stort rykind. Information tager en pause fra marchen
Efter fire ugers march er stemningen på lavpunktet blandt de knap 20 marcherende i Civil March For Aleppo, der nu har forladt Prag.

Efter fire ugers march er stemningen på lavpunktet blandt de knap 20 marcherende i Civil March For Aleppo, der nu har forladt Prag.

Jon Jørgensen

23. januar 2017

Zruč nad Sázavou – Tre deltagere er ved at dreje skafterne af fire i hast indkøbte gulvmopper, så de kan bruges til flag og bannere.

Tre andre sidder om en pc og designer løbesedler til uddeling på vejen. Fem flyder i en rundkreds og øver teksten til »Blowin’ in the Wind«, melodien er de heller ikke helt stive i.

De kunne ligne en gruppe gymnasieelever på vej til demonstration mod nedskæringer. Men de 11 på gulvet i gymnastiksalen i Ondrejov 40 km syd for Prag er svar på et spørgsmål: Hvordan får vi flere med. Stillet aftenen før af marchens frontfigur, Anna Alboth, da det stod klart, at Prag ikke blev den saltvandsindsprøjtning, der er så hårdt brug for.

De 11 udgør halvdelen af marchen, som den har set ud siden Prag. Inklusive chauffører – og presse.

Nede i styrke

Det er ikke kun Anna Alboths spørgsmål, der viser, at størrelsen er kritisk. På Civil March For Aleppo’s Facebook-side var onsdagens marchbillede ikke fra dagens march med den lille snes mennesker i den tjekkiske sne, men fra dagene før Dresden med omkring 100 deltagere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik L Nielsen

12 var ikke det tal der fulgte Jesus. Det var hans nærmeste mandelige følgesvende. Og det er relevant fordi det viser at marchen nu er inde i seriøse problemer med at få det til at hænge sammen og betyde noget.

Og det er en rigtig skam. For initiativet er godt. Men for at det skal betyde noget skal der være mere en 12 der når frem.

Men har de overhovedet overvejet hvilke problemer de kan rende ind i når de rammer Syrien? Bliver de lukket ind? Hvad med de kampe der stadig foregår og har de overvejet risikoen for kidnapning og halshugning for rullende kamera?

Jeg ønsker dem alt vel og håber at de kan få flere med på marchen, og at de får den hjælp, der skal til for at nå sikkert frem.