Læsetid: 3 min.

Donald Trump forbyder embedsfolk at opdatere på sociale medier

Både Environmental Protection Agency og Det Amerikanske Landbrugsministerium har fået mundkurv på af Trump-administrationen, viser dokumenter, som nyhedsstationer er kommet i besiddelse af
26. januar 2017

Den amerikanske præsident har nedlagt forbud mod, at embedsfolk fra Environmental Protection Agency (EPA) »laver opdateringer på sociale medier eller til journalister«.

Sådan stod der ifølge Associated Press i interne e-mails sendt mellem myndigheder, hvori EPA også fik forbud mod at uddele flere midler eller indgå nye kontrakter. Angiveligt planlægger Trump omfattende nedskæringer i netop denne styrelse.

Mundkurven til EPA kommer efter, at en lignende besked er blevet sendt til landbrugsministeriet. I et internt notat, som Buzzfeed er kommet i besiddelse af, har medarbejdere fået forbud mod at offentliggøre »nogen som helst dokumenter«, herunder »pressemeddelelser, fotos, fakta, nyhedsopdateringer og indhold på sociale medier«.

Beskeden var konkret stilet til ansatte i Agricultural Research Service (ARS), en forskningsenhed i Landbrugsministeriet, som har været involveret i forskning om klimaforandringer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hans Jørn Storgaard Andersen

Så er det da godt, at medarbejderne i EPA, Nationalparkerne mv. har gemt deres data på alternative kilder.

Det er godt nok nye tider i de Forenede Stater ...

Per Klüver, Kim Houmøller og Vibeke Rasmussen anbefalede denne kommentar

Der er muligvis lidt uenighed om dette. Lige fra USDA har der været andre meddelelser om at det er ophævet igen.

Men usikker ...

Helle Walther

Når så er der indført censur mod embedsmænd også af Twitter Donald, ja hvorfor ikke, han ødelægger alt andet, hvorfor så ikke også ytringsfriheden. hvor længe finder republikanerne sig i det her.

David Henriksen

Krig mod pressen, enstettelse af kommunikation........ brunskjorter i gaderne?

Henrik Leffers, Hans Larsen og Jan Kønig anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Nu synes jeg at øgenavnet "United Bluff" virkelig begynder at komme til sin ret, og det vi overværer p.t. er sikkert kun begyndelsen

Grethe Preisler

I betragtning af anstændigheds- intelligensniveauet i den regering, 'vi danskere' selv har skaffet os på halsen ved frie og almindelige valg som afløser for kaospiloterne fra S-SF-RV regeringen fra 2011, synes jeg ærlig talt ikke, vi har så meget at lade amerikanerne høre for den præsident de har skaffet sig på halsen efter udløbet af superdemokraten Barack Obamas 8 år som leder af hele Den Frie Vestlige Verdens 'oplyste' befolkning.

Hillary Clinton og hendes stab af støtter og rådgivere har vel ikke været helt uvidende om, hvordan valgmands-systemet fungerer i forhold til antallet af afgivne enkeltstemmer på kandidaterne i de mange små og store enkeltstater, USA er et inhomogent sammensurium af?