Analyse
Læsetid: 6 min.

Ifølge Trump skinnede solen, da han blev indsat som USA’s 45. præsident

I en dyster tale lagde den nye præsident al ansvaret for udhulingen af middelklassens velstand og tab af industrijob på den politiske elite og udenlandske nationer. I hans verden er det altid de ’andre’, der bærer skylden for USA’s problemer
Fredag aften dansk tid blev Trump indsat som præsident i USA. Hans tale var, som hans taler hidtil har for vane at være, dyster og nationalistisk. 

Fredag aften dansk tid blev Trump indsat som præsident i USA. Hans tale var, som hans taler hidtil har for vane at være, dyster og nationalistisk. 

Patrick Semansky

Udland
21. januar 2017

Det havde været solskin og mildt vejr i Washington i dagene op til indsættelsesceremonien, der skulle gøre ejendomsmagnaten og folkeforføren Donald Trump til USA’s 45. præsident. Men da dagen endelig kom i går, havde vejrguderne ombestemt sig. Det ville ikke blive sol og varme, men gråt og regnfuldt.

Og ganske rigtigt. Præcist da Trump trådte op på podiet og skuede ud over de små 250.000 mennesker på plænen foran kapitolbygningen og skulle holde sin første tale som præsident, begyndte regndråberne at falde. Folk trak skuttende deres regnhætter over hovedet eller foldede en medbragt paraply ud.

Det var ikke ligefrem, hvad Trump, de republikanske lovgivere og hans tilhængere havde ønsket.

En midaldrende kvinde syntes nu ikke at tage regnvejret tungt. Snarere tværtimod.

»For mig er regnvand ensbetydende med frodighed og nyt liv,« pointerede hun.

Trump kunne nu alligevel ikke dy sig for at slynge en af sine usandheder ud. Sent på aftenen sagde han i en tale til det første af tre bal i Washington, han og førstefruen Melania deltog i, at solen havde skinnet, og at det heldigvis ikke havde regnet.

Våde Trumptilhængere venter i regnen til ceremonien i Washington fredag aften dansk tid.

Våde Trumptilhængere venter i regnen til ceremonien i Washington fredag aften dansk tid.

Natan Dvir

Meget færre mødt frem

Det var ikke, fordi der herskede en håbefuld og optimistisk stemning blandt de fremmødte tilskuere. Der var forbavsende få. I 2009 tiltrak Barack Obama 1,8 mio. I 2013 var det 1 mio. Og Trump kunne kun mobilisere en kvart mio amerikanere.

Men det afholdte ikke præsidenten for at påstå, at plænen havde været fyldt til randen hele vejen fra kapitolbygningen til Washington-monumentet, hvilket ville svare til ca. 2 mio. mennesker.

Det ringe fremmøde var allerede tydeligt, da jeg steg på metroen i Virginia på den anden side af Potomac-floden kl. 8. I 2008 havde toget været stopfyldt. Vi stod som sild i en tønde. Sort, hvid og brun. Unge og ældre. Mænd og kvinder, småbørn. Et spejlbillede af det multietniske Amerika. Stemningen var uforlignelig.

Denne gang var der masser af ledige sæder i toget. Først da vi ankom til stationen, L’Enfant Plaza, var vognen blevet mere eller mindre fyldt. For otte år siden tog det en halv time at komme op på gaden. Så tyk var kødmuren på perronerne. Denne gang gik jeg lige ud på gaden. I 2009 kunne man dårligt bevæge sig gennem menneskemasserne udenfor stationen. I år var der halvtomt.

Den slags er vigtig at notere. Siden hans sejr i november har Trump været mindre populær end nogen anden valgt præsident i USA’s moderne historie. Kun et mindretal af udspurgte vælgere bifalder hans håndtering af overgangsperioden og valget af hans regeringskabinet. Trumps fejde med USA’s efterretningstjenesterne har desuden rystet mange amerikanere.

Set i det perspektiv ville det have været naturligt for Trump at give amerikanerne mere håb og tro på fremtiden.

Hovedpersonen ankommer til en indsættelsesceremoni, der langt fra var så besøgt, som de tidligere har været.

Hovedpersonen ankommer til en indsættelsesceremoni, der langt fra var så besøgt, som de tidligere har været.

Susan Walsh

Dystert billede

I stedet leverede han et ekstremt dystert billede af USA’s og dets placering i verden, som mange amerikanere utvivlsomt vil have svært ved at genkende. Talen var spækket med vilde overdrivelser og demagogiske formuleringer, som hans tilhængere plejede at sluge råt på vælgermøder sidste år, men som ikke deles af et flertal af befolkningen.

Trump skubbede al skylden for, hvad han kaldte ’en massakre’ på USA (han nævnte skoler, industrifabrikker, fattigdom og narkobander i byghettoer) på den politiske elite i Washington, D.C. og på udefinerede udenlandske kræfter.

Altimens partilederne i Kongressen sad der på tribunen og smilede påstod Trump, at de havde raget til sig og forarmet den amerikanske middelklasse. Et kongresmedlem tjener 174.000 dollar om året.

»Det politiske establishment beskyttede sig selv, men ikke dette lands borgere,« lød hans historie om de sidste års økonomiske udvikling i USA i Trumps forvrængede version.

Og det sagt af en ejendomsmagnat og reality tv-stjerne, der i artikler og bøger er blevet beskrevet som en rigmand, der er kommet til en del af sin formue ved hjælp af illegitime transaktioner.

Han er en mand, der har bekæmpet fagforeninger i sit nye hotel i Las Vegas, og som beskæftiger importeret arbejdskraft fra Østeuropa i hans golfklub Mar-a-Lago det sydlige Florida til lave lønninger og får flere af sine produkter fremstillet i Kina og andre lavtlønslande.

Verdens leder

Men måske det skæveste og mest usande billede, Trump videregav til amerikanerne og milliarder af mennesker i sin jomfrutale var påstanden om, at USA er blevet flået af resten af verden økonomisk og tabt arbejdspladser og enorme summer penge på at være den frie verdens leder.

Trump hævdede:

»I årtier har andre landes industri beriget sig på bekostning af vores egen. Vi har subsidieret deres forsvar, mens vore egne militære styrker er blevet udhulet. Vi har forsvaret andres nationale grænser bortset fra vores egne og spenderet billioner og billioner af dollar oversøisk, mens vores infrastruktur er faldet i ruin.«

I Trumps merkantilistiske fortolkning af global samhandel taber USA i et nulsumsspil, fordi landets industrivirksomheder har flyttet deres produktion til udlandet, mens lavtlønslande og europæiske lande som Irland (vært for amerikanske selskaber) er vinderne.

Men han undlader nævne, at servicesektoren i mellem tiden er vokset kolossalt, og at forbrugerne er blevet materielt rigere, idet de har kunnet købe billige og importerede forbrugsgoder.

Donald og førstefruen Melanie til et af flere bal efter indtrædelsesceremonien.

Donald og førstefruen Melanie til et af flere bal efter indtrædelsesceremonien.

Mark Tenally

De andres skyld

Trump kunne have bebrejdet amerikansk industri for denne prioritering. I stedet for lød det, som om det var alle andre end amerikanerne, der var ansvarlige for tabet af industriarbejdspladser.

Det er korrekt, at USA har investeret store summer i at beskytte sine allierede i Europa og Asien, men på den positive side har amerikanerne fået en række loyale demokratiske lande som partnere i sikkerhedspolitik og en garanti for, at søvejene forbliver åbne for global handel – et kæmpe gode for USA.

Det lød endvidere foruroligende, da Trump indirekte lagde skylden på alle andre end USA for, at ”vores middelklasse er blevet revet væk fra deres hjem og dens velstand omfordelt rundt omkring i verden.”

Referencen kan kun være til konsekvenserne af finanskrisen i 2007-08 og den efterfølgende økonomiske recession, der ganske rigtigt udhulede den amerikanske middelklasses velstand.

Men det var en amerikansk produceret finanskrise på Wall Street, der ramte resten af verden ekstremt hårdt og bidrog til euroens krise ved at tvinge flere EU-stater til at punge penge ud til fallerede banker og husejere. Trump vender altså helt om på tingene. Det er europæerne, der bør bebrejde USA for at have påført EU-området en recession.

Trump leverede derefter sin opskrift på, hvordan amerikansk økonomi skal komme på fode igen.

»Fra i dag vil Amerika have første prioritet. America First! Hver beslutning om handel, skat, immigration og udenrigspolitik vil blive taget med henblik på at begunstige amerikanske arbejdere og familier … Køb amerikansk og ansæt amerikanere!,« lød opfordringen fra den nye præsident.

»Beskyttelse vil bringe velstand og styrke!«

Hvis alle nationer følger den opskrift, vil det med sikkerhed føre til en handelskrig og en alvorlig international økonomisk krise. Det er ikke så mærkeligt, at Wall Street i går reagerede negativt på hans indsættelsestale.

Kun i forbifarten nævnte præsidenten ’alliancer’ og sikkerhedsordninger i Asien uden at tale om NATO eller de transatlantiske bånd. Al tale om USA som forsvarer og garant af demokrati, frihedsrettigheder og menneskerettigheder, som har været en fast del af præsidenters indsættelsestaler i generationer, var fordampet på denne regnvåde dag i Washington.

Under Trump er USA tilsyneladende ikke længere lederen af den frie verden. En selvudnævnt og fortjent rolle, som landet påtog sig efter Anden Verdenskrig. Nu skal Amerika i stedet vende sig indad og fokusere på egne økonomiske interesser. Det vil næppe tage lang tid, førend Trump kommer på andre tanker. I den første internationale krise vil han blive tvunget til at reagere.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Kim Houmøller

Selvfølgelig går det galt for vælgere når løfterne ikke kan holdes. Se på vor egen politiske andedam hvor løgn og løftebrud er blevet mainstream. Hvordan det kommer til at gå Trump vil kun tiden vise, men at han meget snart løber ind i en regn af retsager er helt sikkert. Hans manglende politiske begavelse fælder ham med garanti. Om det bliver ved midtvejsvalget om 2 år eller før? Han er 70 år så døden skal have en årsag!

Morten Balling

Intet er så godt at det ikke er skidt for noget...

Nu har vi røde sataner i mange år brokket os højlydt over USAs kanonbådsdiplomati, og deres dominans over vores kultur. Med mindre det bare var tomme tønder som buldrede, er der vel også nye muligheder i at USA dropper lederskabet, eller hva?

Torben Skov, Thomas Petersen, Troels Brøgger, Flemming Berger, Ib Christensen og Arne Lund anbefalede denne kommentar

Sig mig, hvor ligger den der 'frie verden', alle snakker om? (Overskriften).

Den var måske værd at emigrere til.

Torben Skov, lars søgaard-jensen, Vibeke Hansen, Thomas Petersen, Flemming Berger, Jan Kønig, Ib Christensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen, Søren Roepstorff, Philip B. Johnsen og Morten Balling anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Frei lebt, wer sterben kann, Hans Larsen.

Prøv i Schweiz eller Luxembourg, hvis du har penge nok på kistebunden til billetten ... ;-)

Flemming Berger, Jan Kønig, Anne Eriksen, Philip B. Johnsen, Hans Larsen og Morten Balling anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Det er vigtigt, for at forstå hvad Donald Trump siger, at betænke de enorme forekomster af gas og olie USA nu råder over, hvor fracking har gjort USA til verdens største producent, af klimakatestrofe skabende energi og den kan ikke sælges med gevinst, så olie og gas skal producere vækst ved produktion af vare i USA og forbrugsdrevet økonomisk vækst for at betale sig.

Det Donald Trump ikke siger forklare alt, de menneskeskabte klimaforandringer truer USA økonomisk.

PS.
Donald Trump og ’America first’ bevægelsen, er et biled på denne politiske nationalistiske ny-moralisme, bevægelse kendes også i EU under navne, som Britain first, Front national pour l’unité française og Dansk Folkeparti.

Helle Walther

Vi bombes tilbage til før anden vedenskrig mht. USA, jeg gruer, han er i min optik rædsom. Kom til at tænke på 1939, før min tid, men dog har jeg levet nogle år med den. Hans knyttede hånd, hans populisme, hans skryden for folk, som vil blive så snydt af den mand. Han er en lille mand i en stor habit.

men på den positive side har amerikanerne fået en række loyale demokratiske lande som partnere i sikkerhedspolitik og en garanti for, at søvejene forbliver åbne for global handel
??? På grund af USAs forstærkede militære præsens?
Sikke noget vrøvl.

Hvem skulle dog have en interesse i at lukke handelsvejene?
Kina? Putin? Iran? England?

Den globale samhandel er netop det ene emne der garanterer freden og som er i alle civiliserede nationers interesse! Ikke engang ISIS ville have en interesse i at lukke handelsvejene.

Torben Skov, Flemming Berger og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Ikke engang vejret, kan Trump være ærlig om - solen skinnede :)

Torben Skov, Elisabeth Andersen, Vibeke Hansen, Nette Skov, Arne Lund og Morten Balling anbefalede denne kommentar

I sin første time som præsident gjorde Trump det dyrere for den amerikanske middelklasse at have egen bolig.

• "Donald Trump's inaugural speech proclaimed he will govern for the people, instead of the political elite," [Liz Ryan Murray, People's Action] said. "But minutes after giving this speech, he gave Wall Street a big gift at the expense of everyday people.
• Trump may talk a populist game, but policies like this make life better for hedge fund managers and big bankers like his nominee for Treasury, Steven Mnuchin, not for everyday people."

http://www.commondreams.org/news/2017/01/20/first-hour-president-trump-d...

Morten Balling

Galgenhumor hjælper, og hvis ikke den er nok, kan vi jo bare være på stoffer allesammen, de næste fire år, som Bill Mayer på eksemplarisk vis pointerer her:

https://www.youtube.com/watch?v=H4BWjaLqVqE

Stick to stuff that comes out of the ground! :)

Vibeke Rasmussen

… og andre af Donald Trumps 'gaver' til den hårdt trængte befolkning, allerede på førstedagen i jobbet:

Civil Rights, Climate Change, and Healthcare Were All Scrubbed from the White House Website.

Trump’s Planned Elimination of Violence Against Women Grants Is Pure Cruelty.

Listen kan – og vil helt sikkert! – meget hurtigt blive meget lang.

Hanne Ribens, Thomas Bindesbøll og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

"Men det var en amerikansk produceret finanskrise på Wall Street, der ramte resten af verden ekstremt hårdt og bidrog til euroens krise ved at tvinge flere EU-stater til at punge penge ud til fallerede banker og husejere. Trump vender altså helt om på tingene. Det er europæerne, der bør bebrejde USA for at have påført EU-området en recession."

Finanskrisen var i allerhøjeste grad international, omend udløsende faktor efter manges opfattelse var Lehman Brothers krak. I langt de fleste europæiske lande var bankerne ekstremt risikovillige/grådige og middelklasseforbrugerne komplet fartblinde, hvormed både likviditets- og statsgældskriserne kunne rase. Bobleøkonomien og casionospillet var omfattende; der var tale om en hel finansverden, som åbenlyst spekulerede i bl.a. forførte boligkøbere/-ejere, hyperhandlede med derivater og i jagten på hurtig profit lod hånt om enhver realøkonomisk sans. En eksponeret (finans)kapitalisme, som fortsat raser og snart vil bringe næste store krise, næste recessionsbølge. EU-landene er ikke ofre i dette; de tager part i casionospillet. Og bidrager til dets beståen.

Dette kan ingen nok så højt- eller lavtflyvende idioti rokke ved, heller ikke den præsidentielle i USA. Om figuren så hedder Trump, Clinton, O'drama eller Bush.

Kim Houmøller

Undskyld sammenligningen, men den er slående https://www.youtube.com/watch?v=n1zqYyFuyEI
De lider jo begge to af en personlighedsforstyrrelse.

Torben Skov, Jørgen Garp og Elmo Vinkel anbefalede denne kommentar

Ha' nu forståelse for den stakkels Trumpet. Han har brug for at lave om på virkeligheden, så den svarer til hans eget glansbillede af verden. Siden valget er hans popularitet blandt egne vægelsindede vælgere dalet markant. Fuldstændig det samme som de, der stemte ja til Brexit: "Hov, vi kom vist til osv."
Nu melder tømmermændende sig hos alle de, der ikke anede hvilket ansvar de havde for at stemme en stupid ignorant ind i det Hvide hus (det vel nu atter kan komme til at leve op til sit navn, efter at efterkommerne fra sydens bomuldsplantager er væk.)

De senere begivenheder i verden, fra Tyrkiets Erdogan og valget af Trump, kan godt få tankerne omkrig demokrati til at blusse op.
Hvad er det, vi sælger og prøver at overbevise alt og alle om? - At de skal have et demokrati og dermed retfærdighed - er et flertal altid retfærdigt?

Nu viser det sig også, at den forrige regering - altså Thorning-Schmidts manglende vækst skyldtes en statistik, der viste noget andet.
En stor virksomhed, navnet nævnes ikke, havde indberettet forkerte tal og Venstres Lars Løkke var ikke sen til at udnytte dette. Dertil skattesag og "løftebrud"!

Med det amerikanske valg, med alle dets spidsfindigheder, Putin, mails osv.- gik det korrekt for sig?
Gik det danske valg ærligt for sig?
Der var jo heller ikke et flertal - netop - selvom vi bliver beskyldt for "de folkevalgte" og deres beslutninger. Måske er det ikke "demokratiet", vi skal sætte vores lid til i fremtiden?

@Kim Houmøller

Tyder på en dyssocial personlighedsforstyrrelse tidligere benævnt psykopat.

Touhami Bennour

Handelsveje er af et strategisk våben og er meget effektive. Mange civilisationer fald sammem med at man har fundet andre veje (som spaniola gjorde efter opdagelse af Amerika ved at ad søveje skabte en ny handelsrute, i stedet for "silkevejhandelsrute" og dermed fald den islamisk-og kinesiske civilisationer og velstand.I vore dage er der Rørledninger til olie transport, som er strategisk.

Touhami Bennour

Anne Eriksen
Démokratiet diskuteres ivrig og føres velgående af de involverede. Dansker arbejder 37 timer om ugen og vil gerne arbejde mindre. Så du i fritid skal du sikkert beskæftiger dig med demokrati, eller export af demokratiet.. Forstår du arabisk? eller se Aljazeera TV på English. Du bliver klogere.

Touhami Bennour
Demokratiet har været et emne gennem århundreder - det kan ikke stå alene uden oplysning, som er en betingelse.
Det kommer også an på, hvad man bruger det til. Selvfølgelig kan man forhandle f. eks. arbejdstid.
I sin enkle form er betydningen jo kun et flertal og derfor bliver resultaterne også derefter.

Glimrende artikel om Trumps forvrængede virkeligheds opfattelse og verdensbillede.
"I hans verden er det altid de ’andre’, der bærer skylden for USA’s problemer." - som det hedder.
Det er den mentale undermålers og underskudsforretnings tankesæt og inderste klynkende følelsesliv, der her serveres.
Bag den braldrende og brutale bølle gemmer sig en lille mental undermåler, og dem findes der, som bekendt, et nærmest uendeligt antal af 'world wide' og med garanti i tonsvis blandt Trump støtterne i og udenfor USA - og også det er garanteret 'de andres' skyld.
Problemet er bare, at en sådan mand nu sidder på verdens stærkeste post og har koderne til verdens stærkeste atomvåben. Så hvad sker der, når kombien af bøllen og den lille mand bliver hårdt presset - that's the good and shaking question?

Touhami Bennour

Anne Eriksen
Man bliver ikke ved med at fortælle at jorden er rund og ikke flad. De nye generationer får det at vide gennem skole.Men det er kendt. også demokratiet. Lige som jorden er der altid at forske og vide mere. Det folk har brug for mest. og der tales meget om er handel og genopbygning af infrastrukturen, det er folk har brug for. Ingen har brug for at vide at jorden er rundt, det ved man. Folk har hjern og laver erfaring indenfor systemet og drager konklusioner eller lave revolution, men får ikke instrukser om det fra udlandet. Altså den der mangler er som alle lande er økonomi og handel som i USA og danmark.

En præsident som kvantefænomen.

Vi skal nok til at forstå, at manden Donald lever i en alternativ verden, hvor man opererer med ’alternative fakta’ – lidt ligesom i kvantefysikken med fænomenet ’kvantemekanisk superposition’, hvor, som enhver ved, man kan spekulere på, hvad der egentlig sker, når en partikel skaber interferens og mange målinger er blevet udført for at finde ud af, hvad partiklen egentlig gør, når den passerer en dobbeltspalte - går den igennem den ene spalte og skaber interferens med sin bølgeegenskab eller går den på mystisk vis gennem begge spalter – samtidigt … ;-)

Det er her begrebet ’alternative fakta’ opstår, sådan rent filosofisk, altså, så manden kan principielt godt have ret, det afhænger af øjnene, der ser, uden at hele sandheden dog nogensinde bliver fundet – alle har jo ret i disse postfaktuelle tider - men at finde ud af, hvornår han optræder som en løsgående partikel, et punktbestemt objekt og ikke en bølgeparyk af hentehår, forbliver nok ikke i al fremtid det store mysterium – man øjner allerede det indbyggede kvantemekaniske dilemma som en del af mandens personlige usikkerhedsrelation … ;-)

Touhami Bennour
Der er da rigeligt med økonomi og handel :) - Har kikket på Aljazeera UpFront special. Den ligner nu meget de andre - internationale, man er bekymret og det er jo tydeligt, at der bliver mange protester osv.
Der er dog hele tiden opdagelser af, hvordan vores verden hænger sammen. Rart, hvis mennesker ville holde op med at bekæmpe hinanden.

Touhami Bennour

Anne Eriksen. Vesten har ødelagt totalt to arabiske lande , Irak og Libyen, Syrien også ødelagt men her Rusland der er skurk. Men det er det samme mentalitet det går ud på at gøre indbyggere af denne verden som fremmed, jeg er fremmed i min egn verden. Jeg kan ikke tale frit hverken i udlandet eller som fremmed, hvordan kan det være. Hvis du kender historien du vil også finde det mærkeligt. Men det gør du nok ikke. Sådan verden ikke hænger sammen.

Touhami Bennour
Javel, Vesten er USA og Europa - jeg tænkte Trump/ demokrati.
Desværre kan ingen omgøre de handlinger, almindelige borgere er også fremmedgjorte overfor de beslutninger, der lå bag. Det var "demokratiske valg" der gav iværksætterne magten.
Jorden er blevet for lille, mens forskellene stadig er for store - vrede hjælper ikke - kun genopbygning. Og så et bedre demokrati...

Touhami Bennour

Anne Eriksen
"forskelle er stadig store". der skal mentalitets ændring til. piat det gentages altid for ex. Vil være stor og mægtig på bekostning af andre folke slag ved at ødelægge deres livsgrundlag eller plyndre deres nationsalbank.og meget andet af den slags,skal holde op. Mange mennresker (tænker på den måde) også i Danmark ex at sige USA har ret at blive politibetjent for Verden. Er det demokratisk? Der er lang vej endu det er rigtig.

Touhami Bennour
Når enkelte lande ikke kan producere et reelt demokrati for egne handlinger, så kan alle verdens lande heller ikke. Ret eller retfærdighed har trange kår og det bliver næppe bedre med Trump, som dog helst vil begrænse den betjentrolle? Lad os holde her, nu vi alligevel ikke kan flytte noget :)

Touhami Bennour

Anne Eriksen. "Politibetjent" er bare en metafor. I virkeligheden brugte USA´s presidenter militæret og ikke politi. Hvis trump vil skabe en politi korps bliver så "Gestapo"

At han ikke hægter sig op på den årtusind-konstellation i 'Bethlehems-stjerne'-klassen, som har hængt på nattehimlen hele januar skyldes formentlig ikke pli, men uvidenhed :D
Men når hans spindoktorer opdager det ^^

At han ikke hægter sig op på den årtusind-konstellation i ’Bethlehems-stjerne’-klassen, som har hængt på nattehimlen hele januar skyldes formentlig ikke pli, men uvidenhed :D
Men når hans spindoktorer opdager det ^^

Det er da bare Venus der udgiver sig som Aftenstjernen ... ;-)

Grethe Preisler

Hjortens Flugt
(fra Venus i blue jeans til Venus i pels)

"Hvor tindrer nu min stjerne
hvor dølger sig min skat?
dig søger i det fjerne
min sjæl ved dag og nat.
Dig lokker nu min stemme
jeg ved, du kommer jo
thi aldrig kan du glemme
at du skænked' mig din tro."
(Christian Winther)

Trumpanens retrograde sandhedsejakulation.

Herhjemme var der, i vores ikke alternative virkelige virkelighed, faktisk klar himmel – med et planetarisk stævnemøde – og ikke noget med ’grabberi’ for husarer -

Naar hun blandt ældre Piger staaer,
Er hun saa smuk, som det er trolig,
At Psyche var i Ungdoms Vaar,
Da hun blev ført til Amors Bolig.

Og tænk Dig hendes Øiekast!
Som Aftenstjernens Elskovsminer,
Naar den med sød, urolig Hast
Bag Solens Natteleie triner.

(Christian Winther)

Grethe Preisler

Fra Retrograd til Petrograd og tur retur i rumraket

Fly me to the moon and let me play among the stars
let me see what life is like on Jupiter and Mars
(Frank Sinatra)

Hvor er vi danske et udvalgt folk
at vi netop er født i selve
det lille velsignede land
hvor klokken er elleve
når den er elleve.
(Piet Hein)

Så lad os da i mindste glæde os over, at forretningskvinden Melania Trump i hvert fald ikke kan gøre Hillary Clinton kunsten efter og stille op som præsidentkandidat i God's Own Country, når finansgeniet Donald Trump har opbrugt sin kvote som Den Frie Vestlige Verdens leder i Det Ovale Værelse.

Med mindre det til den tid med hjælp fra The gentlemen of the global press m/k lykkes at overbevise deres læsere, lyttere og seere om, at Melania også er "Born i the USA" .... ;o)

Hvad der ikke har skabt så megen opmærksom er, at Donald kommer med sin egen alternative net-søgetjeneste, som åbenbart er uskyldigheden selv - husker ikke, gemmer ikke, bruger ikke, lyver ikke -
https://duckduckgo.com/

Touhami Bennour

Hesten er den smukkeste væsenet naturen har skabt. mennesket er derimod den bedste arbejdeskraft naturen har creeret.

Ja ja, vi har forstået ...

Grethe Preisler

Hesten er det smukkeste væsen naturen har skabt
Og et tusindben har tusind ben, men kun et enkelt hoved ;o)

Poul Sørensen

Problemet for Trump var at han inden, at han gik på podiet havede sagt at gud angiveligt havde givet ham et tegn om, at gud ikke ville lade det regne imens Trump holdt sin tale.... derfor er Trump nød til at lave det om i hans hoved sådan at solen skinnede ellers vil han for altid rende rundt med det billede i sit hoved at det begyndte at regne præcis, da han stillede sig op på podiet... Det er en slags OCD og derfor ændre han på sin opfattelse af virkeligheden, så gud ikke regnede på ham, netop da han holdt sin tale....

Jan Weis, du har ret i at 'Venus and Mars is allright tonight' + Månen optræder adskillige gange i løbet af et normalt livs længde, men Neptun indgik også her for det opmærksomme (kiggert)-øje. 12x 170 år er slag på tasken omkring 2000 år. Den er lige til højrebenet for en ambitiøs Muhammed-mentalitet. .

Jeg kan tilføje, ang. Månen og Venus+X-fænomener. at jeg, sidst (eller forrige efterhånden) der var hvad islam flager med som symbol og kalder 'stor-ramadan,' tilfældigvis havde et amatør-astronomisk anfald, og var den eneste der kom for at se dyret. Trods tisinder af muslimer indenfor miles omkreds. Og der var ingen omtale deraf nogen steder udenfor almanaklitteraturen. Men den var også flot og anekdoten lidt pudsig..
Nu ingen flere alternative 'facts' vel ? De rigtige er interessante nok.