Læsetid: 2 min.

Kampen om Sejmen

En protest mod en ny lov, der skal forhindre journalister i at berette fra parlamentet, har udviklet sig til en besættelse af talerstolen i det polske parlament. Regeringen taler om et ’kupforsøg’
7. januar 2017

Talerstolen i det polske parlament, Sejmen, har siden den 16. december været besat af oppositionens to borgerligt-liberale partier, Borgerplatform (PO) og De Moderne i en strid, der også kan ende med, at den polske finanslov for 2017 bliver erklæret ugyldig.

Det begyndte ellers harmløst, da PO-parlamentariker Michał Szczerba under finanslovsdebatten før jul havde taget et skilt med op på talerstolen, hvor han protesterede mod en ny medielov.

Ifølge loven skal journalister ikke længere frit kunne optage lyd eller tv-billeder, ikke måtte opholde sig på egen hånd i parlamentet, og kun én reporter per medie skal være tilladt, lød det i et temmelig kontroversielt forslag fra sejmens formand, Marek Kuchciński fra regeringspartiet PiS.

Michał Szczerba fik en advarsel for sit protestskilt fra Sejm-formanden, men da han under sin tale kom med et nyt forslag til finansloven, slukkede Sejm-formanden for Szczerbas mikrofon og viste ham ud af salen, skriver Die Zeit.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu