Læsetid: 9 min.

»Efter min mening har Obama ikke gjort en skid for os her«

De fleste sorte amerikanere troede efter valget i 2008, at USA’s første afroamerikanske præsident ville have et særligt øje for det sorte mindretal, der har overlevet flere århundreder med slaveri og raceadskillelse, og som stadig udsættes for racisme. Men det var først i Obamas sidste to år i embedet, han for alvor begyndte at fokusere på forskelsbehandling af afroamerikanere
’Det var opfyldelsen af Martin Luther Kings drøm, at en sort mand en dag kunne blive valgt til præsident,’ siger Sheila Blue, der anerkender, at Obama ikke har kunnet leve op til sine valgløfter. Men det er republikanernes skyld, mener hun.

’Det var opfyldelsen af Martin Luther Kings drøm, at en sort mand en dag kunne blive valgt til præsident,’ siger Sheila Blue, der anerkender, at Obama ikke har kunnet leve op til sine valgløfter. Men det er republikanernes skyld, mener hun.

Sigrid Nygaard

11. januar 2017

BOSTON – Jason Smith, en muskuløs sort fyr, er netop blevet færdig med at undervise en gruppe unge drenge i at bokse på en legeplads i en park i det afroamerikanske kvarter Germantown i Philadelphia.

Indtil for fire år siden havde Jason Smith et vellønnet job på flådebasen i byen. Så mistede han sit arbejde, ligesom flere andre af hans kolleger i det entreprenørfirma, han var ansat i. Og trods USA’s økonomiske fremgang har det været umuligt for ham at finde et andet job. Derfor er han begyndt at sælge narko på gaden, fortæller han.

Barack Obama, USA’s første sorte præsident, gør ikke stort indtryk på ham. Nuvel, Jason Smith er stolt af at have levet i en tid, hvor den første afroamerikaner blev valgt til USA’s præsident. Men det har ikke haft den ringeste betydning for hans og andre sorte borgeres tilværelse i Germantown i de sidste otte år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Amerikanerne kan takke deres umulige valgsystem for at der ikke kan laves rettidig politik og at valgløfterne ikke kan holdes. Det ligner jo ikke noget at en præsident kan lammes totalt midt i vedkommendes valgperiode af midtvejsvalgene - og Tokammer systemet er heller ikke særlig effektivt til at træffe de nødvendige beslutninger.
Derudover har Amerika de samme problemer som mange andre lande med at finde et fælles fodslaw som ALLE borgere kan få glæde af. Alle slås imod hinanden i stedet for at slås sammen om fælles sager for at skabe et godt og naturligt liv der også tager hensyn til naturen som alle skal leve af.

Kim Strøh, peter fonnesbech, Karsten Aaen, Peter Andersen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Peter Bækgaard

Ivar Nielsen der er faktisk logik i deres system. Systemet er blevet til for at sikre at de folkerigeste stater netop ikke kan tryne de stater hvor der bor færre mennesker. Hvis det forholdte sig anderledes så skulle en præsident jo bare vinde staterne såsom Californien, Washington, Florida, Illinois og få andre. Imens ville en stat som Wyoming nok let blive tilsidesat.
Der er derfor en form for socialisme i den måde at gøre det på.

Peter Bækgaard

Der er større forskelle mellem nord og syd og øst og vest i USA end vi lige regner med. Det er umuligt at tilgodese alle i det land så en del kompromiser vil være nødvendige.

Kim Strøh, Hans Aagaard og Flemming S. Andersen anbefalede denne kommentar
Niels Elgaard Larsen

@Peter Bækgaard:

Logikken i valgsystemet dengang var nu mere at slaver talte med 60 procent, selvom de ikke kunne stemme. Sydstaterne ville komme i mindretal hvis kun alle frie mænd havde een stemme hver.

Peter Bækgaard

Ikke desto mindre tilgodeses yderområderne via dette system for at bruge et dansk åndsforladt udtryk. Ud fra det princip er der mening med galskaben.