Læsetid: 6 min.

Nye (udokumenterede) anklager om, at Snowden er spion for Rusland

Beskyldningerne om, at Edward Snowden har fungeret som spion for Rusland, har fået nyt liv efter blandt andet afklassificeringen af en efterretningsrapport. Men der er stadig ikke noget, der for alvor peger på, at det er sandt
En deklassificeret rapport har skabt ny debat om Edward Snowden. 

En deklassificeret rapport har skabt ny debat om Edward Snowden. 

AP

4. januar 2017

Af tilhængere bliver Snowden betegnet som en whistleblower, der gjorde offentligheden opmærksom på et masseovervågningssystem ude af kontrol.

Af sine modstandere bliver han betegnet som en forræder, der først efterfølgende har opfundet de ædle motiver, og som har delt strengt fortrolige oplysninger med sine russiske værter.

Beskyldningerne om, at Edward Snowden i virkeligheden er en russisk spion, har fået nyt liv, efter en 36 siders rapport fra efterretningskomiteen under Repræsentanternes Hus blev afklassificeret mellem jul og nytår.

Den er siden blevet brugt i en artikel af den amerikanske journalist Edward Jay Epstein til at komme med nye beskyldninger, som skulle bevise, at Snowden har spioneret til fordel for Rusland. Oplysningerne skulle angiveligt senere blive uddybet i en bog, Epstein har på vej om Snowden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
  • Anne-Marie Krogsbøll
  • Torben K L Jensen
  • Dorte Sørensen
Oluf Husted, Anne-Marie Krogsbøll, Torben K L Jensen og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jacob Mathiasen

Sorry - US Government. You are just not a credible source of intelligence anymore - if you ever were.

Perhaps you can refer to someone trustworthy to support your accusations? - Because noone in their right frame of mind would trust a proven habitual liar, torturing warmonger, a lawless murder of random innocent people that tries to hides the facts at every junction and with long history of offences.

Ole Frank, Søren Roepstorff, Dagmar Christiandottir, Flemming Berger og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Peter Bækgaard

hvilken efterretningstjeneste er troværdig? nævn gerne bare én.
Nu startede sagen så vidt jeg ved på baggrund af at Snowden ikke adlød de aftaler man skriver under på når man arbejder for efterretningstjenester.
Så er det vel logisk at man vil have ham anholdt for denne overtrædelse.
Når det så er sagt så er sagens kerne den uhæmmede aflytning af amerikanske statsborgere uden dommerkendelse i ind- og udland. noget som er imod amerikansk lov.
Du kan af gode grunde ikke søge dommerkendelse for ulovlige aflytninger af fremmede statsborgere - det giver jo sig selv i defineringen spionage.
Snowden er Putins lille fuck you til USA, og mon ikke en dag Snowden ender med at dø en unaturlig død....

Dagmar Christiandottir og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Du kan da altid leve i håbet, Peter Bækgaard. I mellemtiden er der måske nogen, der kan fortælle koldkrigsfossilerne ovre på Berlingeren, at der ikke er noget, der hedder KGB mere.

Allan Stampe Kristiansen, Ole Frank, Dagmar Christiandottir, Flemming Berger, Torben Skov, Jesper Nielsen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Den overskrift i Berlingske ville aldrig kunne lade sig gøre i Tyskland - den største allierede for USA i Europa - hvis darling-muttis telefon blev aflyttet af NSA og hvor Edward Snowden på det nærmeste er en folkehelt. Erfaringen fra DDR ligger tyskerne dybt i blodet.

Bjarne Bisgaard Jensen, Dagmar Christiandottir, Flemming Berger og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Henning Egholk

Typisk at højresnoede medier nu vil miskreditere Snowden ved at påstå han er russisk spion.. Helt ærligt, hvor tykpandet kan man være. Manden er strandet i Moskva fordi intet vestligt land TØR give ham opholdtilladelse/asyl. Se venligst Oliver Stones film om Snowden, den er ret utrolig.
PS i 80'erne blev fredsbevægelsen skudt i skoene at den gik Sovjets ærinde......

Allan Stampe Kristiansen, Anne-Marie Krogsbøll, Kjeld Jensen, Bodil Waldstrøm, Niels Duus Nielsen, Dagmar Christiandottir, Torben K L Jensen og Jesper Nielsen anbefalede denne kommentar

Hva' så? Os der er lidt antikapitalistisk orienterede er blevet kaldt værre ting i tidens løb.

Nej, Tage Petersen, og Berlingske fremstår heller ikke just som troværdige. Godt og afslørende, at Peter Kofod bed sig fast.

Andreas Martinsen

Fis i en hørnlygte, og der er for meget ladet ude, som f.eks. hvor lang tid Snowden sad i lufthavnen i Moskva før han blev lukket ind.

Thomas Bindesbøll

Måske folk i mellemtiden dog kunne tænke blot en lille smule over om mon Snowden - uanset motiverne til at han endte i Moskva - mon nu kan udtale sig helt frit - og/eller om han i det mindste er underlagt selvcensur i Putins Rusland?

Desuden er man - undskyld mig - mere naiv end hvad politiet tillader (læs FSB, GRU), hvis man tror Snowden ikke allerede HAR måttet "betale een eller anden pris" til samme *e-tjenester* for at have fået lov at blive i Rusland.
FSB og GRU, gør ikek noget forsine blå øjnes skyld.

Derfor: "Sandheden" om Snowden - og om han ud over at være whistleblower om NSAs masseovervågning, desuden de facto HAR overgivet stjålet materiale (frivilligt eller ufrivilligt!) kan vi ikke vide noget om, før manden himself kan tale frit.
Og det gør man som bekendt ikke i Putins Rusland.
Det bedes lige husket, tak..

Jacob Mathiasen

Obama før sit valg:
"Barack Obama will strengthen whistleblower laws to protect federal workers who expose waste, fraud, and abuse of authority in government."

“We need a commander in chief who has never wavered on whether or not it is acceptable for America to torture, because it is never acceptable,” Obama said in a back-and-forth with Hillary Clinton during the primary.

Obama also promised to end extraordinary rendition (sending suspects to countries that specialize in torture), close the Guantanamo detention facility, and rebuild America’s international reputation."

Ja, hvordan gik det så?
1. Aldrig er flere whistleblowers røget af helvede til og for afsløringer, som i den grad er af interesse for folket, hvis man altså ønsker at have et demokrati. Det ønsker man tydeligvis ikke. Heller ikke I Danmark, hvis man kigger på Tibet sagen, Irak krigen, Mørklægningsloven og vores egen helt: Frank Grevil - som i bedste KGB stil blev jaget ud af Danmark og MEGET andet.
2. Obama ignorerer totalt de uskyldige, som bliver dræbt af fjernstyret robotter. Whistleblowere, som har styret dronerne estimerer at 9 ud af 10 var uskyldige. Han skaber fjender og terrorister. De danske medier har ganske effektivt ignoreret nærmest alle Obamas ulækre handlinger, men til gengæld fremhævet alt det gode igen og igen og igen.
3. Obama har ikke stoppet retsløse tilstande, snigmord, tortur m.v. - Tværtimod.
4. Obama er grebet i løgne igen og igen og igen.
5. Osv.

Det er for såvidt ligegyldigt om Snowden så er en spion - for det han har afsløret er reelt - og fortjente afsløring. Dont shoot the messenger - look at the message.

Jeg siger ikke Putin er bedre eller Trump og slet ikke Fogh Rasmussen. Jeg siger bare at der er vanvittigt råddent i toppen af politik. Vanvittigt ! På et niveau, som overhovedet ikke understøtter demokrati. Det bør der gøres noget i mod.