Læsetid: 1 min.

Paven i kondom-konflikt

12. januar 2017

Den gamle katolske orden, Malteserordenen, melder nu ud, at ordenen nægter at samarbejde med Vatikanets undersøgelse af en intern fyringssag og optrapper dermed konflikten med pave Frans, skriver The Guardian.

Den 8. december blev et ledende medlem af ordenen, Albrecht von Boeselager, fyret på grund af anklager om, at tusindvis af kondomer var blevet uddistribueret under hans ledelse af en nødhjælpsafdeling i Myanmar.

Den katolske kirke forbyder brugen af prævention, og da paven den 22. december bestilte en undersøgelse af fyringen, var der ramaskrig fra ordenen, der er en del af en konservativ katolicisme, som opfatter paven som alt for progressiv i sine handlinger.

»Vi har med et meget dybtgående kultursammenstød inden for den katolske kirke at gøre,« siger Austen Ivereigh, forfatter til en biografi om paven, til The Guardian.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lars Bo Jensen

Så længe den katolske kirke forbyder brugen af, og oplysning om, prævention, er der ingen der bør tage nogen som helst moralske udgydelser fra pave Frans alvorligt.

Liliane Murray

Lars Bo Jensen,

Som jeg forstår det, så vil Pave Francis have en undersøgelse, netop fordi han går imod den gamle konservative katolske linje, og fyringen af det ledende medlem af Malteser Ordenen, det vist ordenen du skal rette din kritik imod.

Alt hvad jeg har hørt om og fra Pave Francis til dato, har været både fornuftigt og progressivt.

Henrik L Nielsen

Overskriften er kraftigt misvisende. Sensationel grænsende til ekstrabladsniveau.

Vatikanet er ikke gået ind i sagen på grund af kondomerne. Dem er de ikke interesserede i. Det er alene fyringen af von Boeselager, der interesserer Vatikanet.

Lilliane. Så længe Frans står i spidsen for en organisation, der har stor magt og modarbejder prævention, kan jeg ikke på nogen måde opfatte ham som progressiv.