Læsetid: 7 min.

’Sidst, jeg var her, var til en march imod Vietnam-krigen’

Flere end dobbelt så mange mennesker, som fredag hyldede hans indsættelse, var lørdag samlet i Washington for at marchere imod præsident Trump. Mange vil blive politisk aktive for at fjerne ham fra magten, andre vil bare udstille hans megalomaniske dumhed, der igen i går kom til udtryk
Flere end dobbelt så mange mennesker, som fredag hyldede hans indsættelse, var lørdag samlet i Washington for at marchere imod præsident Trump. Mange vil blive politisk aktive for at fjerne ham fra magten, andre vil bare udstille hans megalomaniske dumhed, der igen i går kom til udtryk

Pascal Giese

23. januar 2017

Et døgn efter indsættelsen af USA’s 45. præsident er den fire kilometer lange plæne foran kongresbygningen i Washington forvandlet til et hav af lyserøde kattehuer med ører.

De strikkede såkaldte pussyhats er et direkte symbol på den moderne kvindes politiske magt i Amerika i en æra, hvor den nye præsident i sin tidligere karriere som koncernejer og showman har følt sig berettiget til at gribe tilfældige kvinder i barm og underliv.

En politiker, der også i valgkampen offentligt har talt groft nedsættende om kvinders udseende og kroppe, hvis de havde kritiseret ham, havde afsløret hans sexchikane af dem eller modsat sig hans vilje.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jørn Vilvig
  • Kristen Carsten Munk
Jørn Vilvig og Kristen Carsten Munk anbefalede denne artikel

Kommentarer

Men den gang havde vi også musikken - den er nu forstummet og vores tid, ca.1945-2017, eller deromkring, har fundet en brat afslutning, som overrasker alle, en ny truende virkelighed har meldt sit indtog ...