Læsetid: 1 min.

Trump giver grønt lys til Keystone XL og Dakota Access, aktivister lover modstand

25. januar 2017

Klimagrupper og USA's oprindelige befolkning lover at yde modstand mod præsident Donald Trumps udstedelse af to forordninger i går, der baner vej for en godkendelse af den canadiske olierørledning Keystone Xl og den amerikanske Dakota Access Pipeline.

»Greenpeace vil slutte op om Dakota-stammen, hvis Trump prøver at genoplive rørledningen og andre fossile brændselsprojekter. Vi vil gøre alt i vores magt for at yde modstand,« siger Annie Leonard, direktør for Greenpeace USA i en udtalelse.

Bill McKibben, grundlægger af aktivistgruppen 350.org, skriver på Facebook:

»Verdens klimaforskere og Nobelprisvindere har igen og igen forklaret, at hvorfor det er uklogt og umoralsk at bygge disse to olierørledninger. I en af hans første beslutninger som præsident vælger Donald Trump at se bort fra alt dette i hans ivrighed for at behafe olieindustrien. Det er en dyster dag for fornuften, men vil vil fortsætte med at kæmpe.«

Det var i går uklart, hvad Trump-regeringens konkrete plan er for at få begge projekter sat i gang. Canadas regering håber, at Keystone XL vil blive godkendt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Her er et konkret eksempel på udfordringen, når konstant publiceret politisk og journalistisk løgn, om den såkalte 'frihandels' og økonomisk væksts lyksaligheder, er blevet mainstream, så er en ny Donald Trump løgn, udlagt som også værende en mainstream sandhed vanskelig at udfordre.

Estimeret 42.000 midlertidige jobs i US i kølvandet og en store fordel, for 'kortsigtede økonomisk vækst' for Canada, til skade for alle mennesker i verden, forstærket med den nye skadelige EU CETA såkalte 'frihandel aftale' mellem EU og Canada.

EU's ansvarsfralæggele er nu igen et globalt problem, hjulpet på vej, ved fortielse af kendt fakta, af hjemlige politiske og jounalistiske medløbere.

Fakta:
"Drivhuseffekten er en populær betegnelse for atmosfærens evne til at holde igen på udstrålingen af energi fra jordoverfladen. Det er altså en isolerende effekt, som betyder, at Jordens temperatur ved overfladen er højere, end den ville være uden en atmosfære.

Drivhusgasser er gasser i atmosfæren, der bidrager til drivhuseffekten. Det er først og fremmest vanddamp og kuldioxid (CO2).

Stigningen af CO2 i atmosfæren er primært på grund af udledninger fra fossile brændstoffer."

Kilde: IPCC, DMI

"Two orders reviving the Keystone XL pipeline and Dakota Access piplines.

He also signed three other related orders that would:
Expedite the environmental permitting process for infrastructure projects related to the pipelines; direct the Commerce Department to streamline the manufacturing permitting process; and give the Commerce Department 180 days to maximize the use of U.S. steel in the pipeline."

Philip B. Johnsen

Det fortsatte overgreb på den oprindelige befolkning, er et 'helt kapitel' af samme sag, om tilsidesættelse af befolkningens samlede interesser, for 'kortsigtede økonomiske interesser' der nyder beskyttelse af vores politikere.