Baggrund
Læsetid: 5 min.

’Vesten er i en tredje verdenskrig mod islamismen’

Donald Trumps nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn hævder i en lidet omtalt bog fra sidste sommer, at Kina, Rusland og Iran samarbejder med terrorgrupper, der angriber USA. Hans medforfatter Michael Ledeen udlægger teksten for Information
Michael Flynn,Trumps kommende sikkerhedsrådgiver, er ikke så grundig med at dokumentere de ganske voldsomme beskydninger, han fremsiger.

 

 

Michael Flynn,Trumps kommende sikkerhedsrådgiver, er ikke så grundig med at dokumentere de ganske voldsomme beskydninger, han fremsiger.

 

 

John Locher

Udland
19. januar 2017

USA og Vesten er i disse år involveret i en tredje verdenskrig. Den nye fjende er hverken nazismen, fascismen eller kommunismen.

Det er derimod »islamistisk terrorister«, der skal have allieret sig med en ondskabens akse af lande som Rusland, Kina, Nordkorea, Iran, Cuba og Venezuela.

Sådan beskriver Donald Trumps kommende nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn den største trussel mod USA’s nationale sikkerhed i sin bog, The Field of Fight – How We Can Win the Global War Against Radical Islam and Its Allies, der udkom sidste sommer.

Mange vil sikkert studse over at høre, at den næste amerikanske præsidents sikkerhedsrådgiver mener, at stormagter som Rusland og Kina skulle have indgået en form for alliance med Islamisk Stat og al-Qaeda rettet mod USA.

Når det kommer til stykket, har den russiske forbundsstat og den kinesiske centralstat i flere årtier søgt at bekæmpe islamistiske oprørere inden for deres egne grænser. Men den omstændighed undlader forfatteren behændigt at nævne.

Flynn var i nogle år under præsident Barack Obama chef for Forsvarets Efterretningstjeneste. Så blev han af uvisse årsag afskediget. Han skal have 35 års arbejde med militære efterretninger bag sig. Men besynderligt nok fremlægger eksgeneralen ikke antydning af dokumentation for den påståede alliance mellem islamistiske terrororganisationer og de seks nævnte stater.

Det tætteste, han kommer, er indicier. Terrorister skal en gang imellem få hjælp fra andre landes militære efterretningstjenester. Han indrømmer sågar, at amerikanske tjenester har haft terrorister i deres sold, angiveligt i et forsøg på at rekruttere dem.

»Men så vender de tilbage til deres terrornetværk,« beklager Flynn

Gemt væk til sidst i bogen påstår forfatteren, at KGB-agenter efter opløsningen af Sovjetunionen og deres organisation begyndte at rådgive transantionale kriminelle organisationer og terrrorister.

Et andet indicium skulle være russiske millitære styrkers øjensynlige uvilje mod at angribe IS i Syriens borgerkrig.

Et tredje indicium går på, at Rusland og Iran samarbejder i Syrien, og fordi Flynn anser Iran for at være en terrorstat følger, at Rusland også må være det.

Mere belæg for det angivelige samarbejde mellem IS og Rusland fremlægger sikkerhedsrådgiveren ikke.

Trump og Flynn uenige

Ikke overraskende er Flynn skeptisk indstillet over for en fælles amerikansk-russisk front mod IS. Det står i greel modsætning til Trumps holdning. Han advokerer nemlig for et tæt samarbejde med Putin i slaget mod IS.

»Det er muligt, at USA og Rusland kan finde fælles fodslag i kampen mod radikale islamister. Men der er ingen grund til at tro, at præsident Vladimir Putin vil byde et samarbejde velkommen. Tværtimod,« bedyrer USA’s næste sikkerhedsrådgiver

Diplomater og andre iagttagere af amerikansk politik kan ikke bebrejdes for at være forvirrede over USA’s forsvars- og sikkerhedspolitik under Trump. Her dagen inden indsættelsen af den nye præsident stritter den i alle mulige retninger og er genstand for korrektion hver dag, alt efter hvem der taler.

Mystikken bestyrkes yderligere af, at Michael Flynn i virkeligheden er yderst venligt stemt over for Putin-styret. Han har ofte optrådt på den russiske propaganda tv-station RT’s amerikanske sender.

Ifølge kilder har han i den sidste månedsctid været utallige gange på telefonen med den russiske ambassadør i Washington. En enkelt dag talte de fem gange sammen, erfarer Information fra en velorienteret kilde i Washington.

Set i det lys har Information anmodet medforfatter til Flynns bog, den nykonservative ideolog og mellemøstekspert Michael Ledeen, om en forklaring på den påståede alliance

»I bogen skriver vi, at Putin er USA’s fjende, endda en ond fjende,« fortæller Ledeen.

»Det er muligt, at vi kan samarbejde med Rusland, men det er ikke sandsynligt, det vil fungere. Rusland er nemlig del af en global alliance, der støtter terrorgruppers kamp mod USA. Nogle af de ting, Rusland gør, hjælper Islamisk Stat.«

Ledeen, der er ph.d i filosofi og historie, medgiver, at det er »en kompliceret historie« at udrede, men tilføjer, at han og Flynn baserer deres påstande på »offentlige kilder«, ikke klassicificerede efterretninger.

Det vil lyde som sød musik i ørerne på Dansk Folkeparti og ligesindede partier i andre europæiske lande, at sikkerhedsrådgiver Flynn anser islamismen for at være Vestens hovedfjende. Sidste år skrev han endda i en bredt omtalt tweet, at »frygt for muslimer er FORNUFTSBEGRUNDET«.

Sharialov i USA

Flere steder i bogen hævder Flynn, at amerikanske muslimer aktivt søger at indføre sharialov i USA uden at fremlægge det mindste bevis herfor. Mellem linjerne antydes det, at disse muslimske borgere – uagtet om de planlægger det eller ej – en dag vil støtte et globalt islamisk overherredømme, hvor Vesten er ophørt med at eksistere.

Og dem, der – som præsident Obama – kalder »islamistiske terrorister« for »voldelige ekstremister«, er implicit ansvarlige for, at truslen stedse vokser. De stemples som terroristernes medhjælpere eller nyttige idioter.

Ledeen forklarer: »Det er den radikale islam, der er ansvarlig for terrorismen. Hvis man ikke benævner fænomenet ved dets rette navn, bliver det umuligt at bekæmpe og tilintetgøre det. Vi er i en ideologisk krig. Voldelige ekstremister kan man sende til behandling hos en psykiater. Radikale islamister skal bekriges med propaganda eller krig. De skal overtales til at reformere islam.«

Men den største trussel mod USA i Flynns erklærede krig mod radikal islamisme er ikke Islamisk Stat eller al-Qaeda. Det er staten Iran.

I bogen fortæller han, at amerikanske specialstyrker fandt store mænger materiale om Irans samarbejde med al-Qaeda i Osama bin Ladens elektroniske arkiver.

»Men kun en lille del er blevet gjort tilgængelig for offentligheden. Obama-regeringen har censureret det. Jeg har læst det alt sammen og kan oplyse, at det er virkeligt vigtigt.«

»Det er et strategisk fejlgreb udelukkende at fokusere på Irans bestræbelser på at rekvirere atomvåben,« hævder sikkerhedsrådgiver Flynn.

»Den vigtigste opgave for USA er at konfrontere Teheran-regimet og dets radikale udgave af islam. Regimet støtter de Israel-fjendtlige terrorgrupper Hamas og Hizbollah.«

Regimeskifte i Teheran

Den eneste løsning er regimeskifte i Iran. Det kan ifølge Flynn kun ske ved at støtte demokratiske og provestlige kræfter i Iran gennem propaganda. Han advokerer dog ikke for en militær invasion af Iran.

Ifølge medforfatter Ledeen har USA under Obama åbent støttet Irans teokratiske regime.

»Obama nægtede at yde verbal og finansiel støtte til Irans demokratiske bevægelse under gadeoprøret i 2009. Det er uforståeligt, at han kunne gøre det, når Iran støtter Hamas og Hizbollah.«

Og fordi terrorstaten Iran udgør en overhængende trussel mod USA, slår Flynn og Ledeen til lyd for, at Trump-regeringen indleder et tæt samarbejde med autokratiske sunni-regimer i Mellemøsten, primært Egypten og Saudi-Arabien. De skal danne en fælles front med USA mod Iran.

Det generer ikke Ledeen, at Egypten og Saudi-Arabien er autoritære styrer, der undertrykker ytringsfriheden og kvinders rettigheder.

»I international politik er valgmulighederne aldrig ideelle. Det meste af tiden er de uappetitlige. Men vi ved, at Egyptens general Abdel al-Sisi er udelt bedre end det Muslimske Broderskab. Al-Sisi har slået til lyd for at bekæmpe radikal islam gennem en reformation«.

Michael Flynn, Field of Fight - How We Can Win the Global War Against Radical Islam and Its Allies. St. Martin’s Press, 2016. 194 s.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Rolig nu, Carlo Karsten. Vi har mange aars erfaring med den slags. I den grad, at vi vist naermest ike laengere laegger maerke til det.

Hvad mender du om de danske politikeres udlaegning af de seneste 15 aars "krig mod terror", specielt den glovaerdige danske indsats ?

Havd mener du om ikke bare politikeres, men ogsaa historikeres udlaegning af USA's brutale rolle i verden siden 2. verdenskrig ?

Hvad mener du om den officielle udlaegning af de brave danskeres opfoersel under besaettelsen ... igen 2. verdenskrig.

Hvem mener du er de vaerdste terrorister i den nyere historie. De slemme muselmaend eller USA ?

Fortsaet selv.

Tag du det bare roligt, Trump skal laegge sig haardt i selen, hvis han vil vaere verdensmester i "forloejet historieskrivning".

Lars Rasmussen

I radioens P1 kunne man i går høre Jørgen Dragsdahl fortælle en anekdote (begyndende ca. 26:45) om en 'ledende, sovjetisk forsker', der skal have sagt følgende: »Vi vil gøre noget frygteligt ved jer. Vi vil tage jeres fjende fra jer.« Og denne frygtelige situation uden en hovedfjende er måske grunden til, at Michael Flynn har opdigtet »en ondskabens akse af lande som Rusland, Kina, Nordkorea, Iran, Cuba og Venezuela«, som skal være allieret med »islamistisk(e) terrorister«. Men om det har noget med virkeligheden at gøre, ja det er mere tvivlsomt.

At tredje verdenskrig er begyndt, kan selvfølgelig ikke afvises (mig bekendt navngav man heller ikke de to forrige på forhånd), men måske er der snarere tale om, at Flynn nærer ambitioner om yderligere (amerikansk instigeret) nation-building? Og måske er Flynn irriteret over det manglende engagement fra USA i Syrien? (Eller rettere sagt: mindre engagement end hvad der er set andre steder førhen.) Det bliver spændende at følge hans magtkampe med Donald Trump...

I øvrigt vil han nok blive ked af at se Putin citeret for følgende: »I would prefer Islam not to be mentioned in vain alongside terrorism.« Men hvorvidt dette gør Putin til en terroristmedhjælper eller en nyttig idiot, må være et åbent spørgsmål.

Ib Christensen

Mængden af fjender i alliancen mod USA er interessant. Bogen er jo ikke skrevet af mennesker der definer sig selv som fjender af USA, men af et menneske der anser dem som sine fjender.
At det så antydes at han er putin venlig, reducer vel bare antallet af hans fjender principielt.

At Iran er indblandet i al-Qaeda er vel ikke så forskelligt fra, at det er USA også. Osama bin laden var tidligere støttet af CIA. Så der skulle være mulighed for andre aktører på markedet.

Min fjendes fjende, er min ven.
Har man anskaffet sig mange fjender, øges sandsynligheden for at den situation opstår. Og så er det ikke så sært der ikke er beviser, da det blot drejer sig om at nogen vender det blinde øje til.

Det egentlige spørgsmål er, hvilken side har sandsynligvis flest fjender?

Mihail Larsen

Come on

Bin Laden i samarbejde med Iran? En ærkesunni i forbund med ærkeshia? Ja, fantasien kender ingen grænser.

Henrik L Nielsen

Mihail Larsen

Dette link er måske ren fantasi. Aner det ikke, men måske min fjendes fjende er min ven? (Ihvertfald så længe jeg kan bruge ham).

http://www.weeklystandard.com/new-docs-reveal-osama-bin-ladens-secret-ti...

Kom ikke og sig, at der ikke er både karriere, penge, magt og sikkert også masser af sex i paranoiaen. Både Flynn og Ledeen er jo åbenlyse ignoranter, der ikke kan kende forskel på sunni (Bin Laden) og shia (Iran og Hizbollah).
Han skal sikkert få mange proselytter her i landet på højrefløjen, fx Dansk Folkebedrag og Pernille Vermund.

David Henriksen

Hver gang en Amerikaner taler om radikal islamisme er det passende at forhøre sig om hans religiøse tilhørsforhold for derefter at beslutte om hans/hendes mening kan smides direkte i skraldespanden.

Man skal ikke undervurdere den kristne religion i skabelsen af kampen mod terror. De kristne fører i ligeså høj grad som de ekstreme muslimer religionskrig. Mens terroristerne kører rundt på ladet af en Toyota et eller andet sted i Mellemøsten og hugger hovederne af de vantro sider de kristne ditto og droner løs på alt og alle der bare ligner en muslim.