Læsetid: 4 min.

Årligt tilbagevendende klimakatastrofer fordriver millioner

Ny forskning konkluderer, at de historiske tørker i det østlige og sydlige Afrika er delvist menneskeskabte. Klimakatastroferne fordriver stadig flere mennesker, og FN rådgiver nu de afrikanske regeringer til at forvente, at katastroferne vender tilbage hvert år
I kølvandet på hvad FN kalder den værste tørke i 35 år i det sydlige Afrika, får 13,8 millioner mennesker brug for humanitær hjælp i løbet af de næste tre måneder. Det viser den seneste rapport fra FN’s kontor for koordinering af humanitære anliggender. Blandt de værst ramte lande i det sydlige Afrika er øen Madagaskar, hvor 330.000 mennesker ifølge FN er på grænsen til hungersnød.

I kølvandet på hvad FN kalder den værste tørke i 35 år i det sydlige Afrika, får 13,8 millioner mennesker brug for humanitær hjælp i løbet af de næste tre måneder. Det viser den seneste rapport fra FN’s kontor for koordinering af humanitære anliggender. Blandt de værst ramte lande i det sydlige Afrika er øen Madagaskar, hvor 330.000 mennesker ifølge FN er på grænsen til hungersnød.

Sven Torfinn

2. februar 2017

CAPE TOWN - Menneskabte klimaforandringer bærer en væsentlig del af ansvaret for de ekstreme tørker i det østlige og sydlige Afrika, der har drevet millioner på flugt, og som lige nu truer hundredtusinder med hungersnød.

Det konkluderer ny forskning, foretaget af blandt andre Chris Funk, professor ved University of Santa Barbara.

»Vores forskning viser, at menneskabte klimaforandringer har indflydelse på både El Niño og La Niña, og at det gør klimaforandringerne større, hvilket er, hvad vi har set i Afrika de sidste 18 måneder,« siger Chris Funk til Information.

Forskningen er udgivet af det anerkendte Amerikanske Meteorologiske Institut, og beskriver hvordan menneskabte klimaforandringer har øget temperaturerne i Stillehavet og lufttemperaturerne i Afrika med cirka 0,9 grader.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Philip B. Johnsen
Philip B. Johnsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Leffers

Jeg har det rigtigt dårligt med det jeg skriver nedenunder, men tiden er løbet ud, VORES PLANET kan ikke holde til mere! Jeg er (forhåbentligt!) for gammel til at komme til at opleve et totalt sammenbrud, men det er mine (og jeres!) børn og børnebørn ikke!
Hvis vi bliver ved med at reagere på tørke og andre "katastrofer, med at levere "nødhjælp", så de sultne børn kan overleve, i områder der aldrig har, og aldrig vil kunne, brødføre de mennesker der bor der, kommer det til at gå helt galt for OS ALLE SAMMEN meget hurtigere end vi forestiller os! De mennesker der overlever med nødhjælp vil jo få 3-4-5 (bliv selv ved) børn, mindst! Så problemet med sultne børn vil blive meget værre i næste generation, og der vil stadig ikke være mad nok. Men konsekvenserne af det absurde antal mennesker på jorden stopper ikke med "lidt sult", ødelæggelsen af JORDENS ØKOSYSTEM, er så omfattende, at jeg ikke længere tror det kan standses! -Om 40 år vil de fleste større pattedyr være uddøde i naturen, de fleste længe før, inkl. alle ikke-menneskelige primater, så jeres børnebørn vil kun kende aber fra zoologisk have, gamle natur film, og Peter Pedal tegneserier! Men i dag er der INGEN der har bare et forslag til, hvordan det kan undgås! DET KOMMER TIL AT SKE!
Der er en film (The day the earth stod still) som beskriver en løsning, som er det bedste JORDEN kan håbe på sker (hvis man lader være med at se de sidste 10 min), men desværre kommer det ikke til at ske! Vi (vores generation) kommer til at ødelægge planeten og vores børn og børnebørn kommer til at fuldende det. Jeg kan ikke lade være med, at håbe på "mine" vil klare sig godt, og jeg har tænkt mig at forsøge at give dem så meget som muligt, så de (måske) får en bedre chance. Måske en lille del af "os" fortsat kan leve det gode liv, mens det hele går af helvede til! Men det er efterhånden blevet så svært at være optimistisk, at jeg ikke selv tror på det!

Jan Weber Fritsbøger

Henrik jeg kan da godt forstå du har det dårligt med det du skriver, men nok af den forkerte grund, for problemet er jo aldeles ikke at man får for mange børn i Afrika eller andre steder, problemet er at vores kultur er rådden, vi vælter os i overforbrug på grund af at materialismen er det der er målestokken for et "godt" liv, men hvis forbrug er så godt for mennesker hvorfor smiler de rige så så lidt ?
især hvis man sorterer de falske smil fra, hvis man skal finde ægte smil som kommer fra hjertet skal man søge blandt jordens fattige,

og når overforbruget skader klimaet og dermed jordens evne til at holde liv i alt levende så er overforbruget jo altså problemet, går ud fra du ikke selv kan se at løsningen for dine børn slet ikke er at de får så meget som muligt, for når de rige øger deres indkomster for at sikre deres børn eller børnebørn forstærker dette jo problemet,
løsningen er snarere at alle, som har mere end man reelt behøver, bør skære alt det unødvendige væk og lærer nøjsomhed, og lærer at elske livet i stedet for at elske ting, så ville klimaet måske kunne komme sig, og katastrofen vil blive langt mindre alvorlig,
det gode råd om, at vil du gøre verden bedre skal du starte med dine egne handlinger, gælder i særlig grad os i de industrialiserede lande, for det er nemlig vores adfærd som er problemet, men det vil du selvfølgelig ikke indse, det er jo heller ikke spor moderne at forholde sig til virkeligheden, hvad der derimod er moderne er at digte en falsk virkelighed, som får ens egen adfærd til at se ud til være den rigtige, som dit indlæg er er godt eksempel på desværre.