Menneskeretsaktivister trues af stadigt mere avancerede phishingkampagner

En række nye sager viser, hvordan målrettede og avancerede phishingangreb udgør en stigende trussel mod menneskeretsaktivister, advokater og journalister i autoritære regimer. Phishingangrebene er både relativt billige, og så er de på trods af flere års advarsler stadig svære at gennemskue
Phishing-metoden, som lokker en person til at klikke på falske links og derved lukke en hacker ind i et it-system, er blevet mere sofistikeret. Det går blandt andet ud over fagforeningsaktivister for migrantarbejdere i Qatar

Phishing-metoden, som lokker en person til at klikke på falske links og derved lukke en hacker ind i et it-system, er blevet mere sofistikeret. Det går blandt andet ud over fagforeningsaktivister for migrantarbejdere i Qatar

Niranjan Shrestha
17. februar 2017

Phishingangreb, hvor en person på mail, sms, Facebook eller et andet lignende medie forsøger at narre dig til at klikke på et link, viste sin effektivitet på højeste niveau ved det amerikanske valg. Det var den metode, som – sandsynligvis – russiske hackere brugte til at komme ind i mailboksen hos den demokratiske kampagneleder, John Podesta, så de efterfølgende kunne lække oplysningerne på nettet.

Nye sager fra blandt andet Qatar og Egypten viser, at phishing-metoderne også bliver stadig mere udbredte og avancerede, når aktivister rundt omkring i verden bliver udsat for digitale angreb.

Alene i februar er det blevet afsløret, hvordan fagforeningsaktivister, der forsøger at forbedre forholdene for migrantarbejdere i Qatar og Nepal, og menneskeretsaktivister i Egypten har været angrebet af målrettede og avancerede phishingkampagner.

 

Prøv Information gratis i 1 måned

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det bedste fra Information

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

  • Brugerbillede for Mette Poulsen
    Mette Poulsen
  • Brugerbillede for Benno Hansen
    Benno Hansen
Mette Poulsen og Benno Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu