Læsetid: 6 min.

I Mosul er det risikabelt at være optimist

Mosuls indbyggere er allerede i gang med at skabe en hverdag igen efter IS’ uddrivelse fra byens østlige del. Men det er naivt at tro, at freden venter lige om hjørnet. ’IS lever stadig blandt os’, siger flere lokale
En mand står i ruinerne efter et bombardement den 19. januar i Mosul

En mand står i ruinerne efter et bombardement den 19. januar i Mosul

Osie Greenway

20. februar 2017

MOSUL - Naser Tarek byder sine kunder velkommen med et varmt smil og et fast håndtryk, når de træder ind ad døren.

Den ældre mand med det grålige overskæg og godmodige ansigt sidder på en plastikstol bag kassen ved indgangen til sin restaurant og betjener sine gæster. Sammen med et par familiemedlemmer driver han My Fair Lady – et af de mest populære shawarma-spisesteder i det østlige Mosul. My Fair Lady er især kendt for sin marinade.

Naser Tarek er i godt humør i dag. Samtlige borde og stole på restauranten er optaget denne eftermiddag. De klirrende tallerkner og det raslende bestik overdøves kun af stolenes skramlen og kundernes højrøstede latter. Nogle fortæller vittigheder om Islamisk Stat. Andre griner højlydt.

I mellemtiden står en flok mænd ved indgangen til restauranten og vil diskutere byens fremtid med Tarek.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvor mange artikler, som fokuserede på den glæde og optimisme, der prægede en hel del af de civile syrere, som efter befrielsen af Aleppo kunne vende tilbage til deres by, bragte Information egentligt, da det var aktuelt og relevant? Ingen. Som i ingen. Men i tilfældet Mosul er det anderledes ... ligesom det er notorisk at krigens omkostninger for civilbefolkningen i Mosul negligeres, mens der for Aleppos vedkommende blev budt op til forarget dans om krigsforbrydelser af uhørte dimensioner.

Jesper Nielsen, Holger Madsen, Bill Atkins og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar

Nedtones havde været en bedre term, Erik Karlsen - jvf. bl.a. min tidligere kommentering af den artikel du henviser til. Men egentligt burde jeg vel kl. 11.52 idag ha' skrevet at det er notorisk at kritikken af de civile omkostninger for koalitionens krigsførsel i Mosul nedtones. Så tak for hjælpen.

Mona Blenstrup

Altså det at kalde det en by er for mig ufatteligt. Jeg har kun tv billeder at støtte mig til, men der ligner det blot en bunke brokker. At der påstås at bo mennesker der, er mig helt ubegribeligt.