Læsetid: 6 min.

Økonomisk chokterapi giver egypterne færre penge at leve for

Egypten har iværksat en økonomisk chokkur, men indtil videre har den menige egypter kun oplevet yderligere krise. Prisen på brød er steget med 50 pct., og der mangler importvarer som medicin og benzin. Befolkningens utilfredshed er stor, men det politiske oprør er endnu udeblevet
Inflationen i Egypten er steget til 29,6 procent, hvilket er det højeste niveau siden revolutionen i januar 2011. Prisen på basale fødevarer er eksploderet yderligere, og der uddeles sukker og andre fødevarer i et forsøg på at hjælpe befolkningen igennem den økonomsiek krise.

Inflationen i Egypten er steget til 29,6 procent, hvilket er det højeste niveau siden revolutionen i januar 2011. Prisen på basale fødevarer er eksploderet yderligere, og der uddeles sukker og andre fødevarer i et forsøg på at hjælpe befolkningen igennem den økonomsiek krise.

Cem Genco

21. februar 2017

Priseksplosioner på dagligvarer, tomme hylder på apoteket og lang kø til benzintanken er blevet hverdag for Egyptens knap 95 millioner indbyggere.

»Det er helt sindssygt. Mad, tøj og offentlig transport er blevet så dyrt, medicin er umuligt at skaffe og folk mangler benzin til deres biler. Alle brokker sig, men her i Kairo prøver de fleste også at komme videre med deres liv. Det er nødvendigt at tilpasse sig,« fortæller 22-årige Nour Tarek, der studerer økonomi og bor i Zamalek, en velhavende del af Kairo, med sin mor og lillebror.

Nour Tarek hører til Egyptens middelklasse, men også den halvdel af befolkningen, som er under 25 år, og som skal bære Egypten fremad.

»Jeg vil ikke lyde for negativ, men lige nu har jeg ikke det store håb for Egypten,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu