Læsetid: 4 min.

Professor: Millioner vil forlade Grækenland

Siden finanskrisens begyndelse har 600.000 grækere forladt landet. Mange ender i Danmark, hvor SU og gratis uddannelse lokker. Men tendensen dræner Grækenland for kloge hoveder, advarer ekspert, som står bag en plan, der skal modvirke den massive hjerneflugt
Reformer har taget hårdt på Grækenland, hvor over 600.000 grækere har forladt landet siden finanskrisens begyndelse. Mange af dem ender i Danmark.

Reformer har taget hårdt på Grækenland, hvor over 600.000 grækere har forladt landet siden finanskrisens begyndelse. Mange af dem ender i Danmark.

Petros Giannakouris

27. februar 2017

Nok er krisen for længst afblæst herhjemme, men i Sydeuropa fortsætter den ufortrødent. Især Grækenland er hårdt ramt med en ungdomsarbejdsløshed på 49,8 procent.

Samtidig har ikke færre end 600.000 arbejdsduelige grækere forladt landet, og intet tyder på, at det bliver bedre. En ny beregning foretaget af det græske økonomiministerium anslår, at 2.4 millioner vil forlade landet inden 2050. Det gælder især unge højtuddannede.

»Det er et enormt problem. Det er allerede mere end 13 procent af kandidaterne, der er rejst. Og det handler ikke kun om antallet, det handler også om, at de er virkelig højtuddannede,« siger professor Lois Labrianidis, der for tiden bistår det græske økonomiministerium med at lave en plan, der skal få landet ud af krisen.

Et af de steder, grækerne rejser hen, er Danmark. Antallet af herboende græske statsborgere er mere end fordoblet siden krisens start, og det samme gælder antallet af studerende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Touhami Bennour

"millioner vil forlade Grækenland". Den titel af artiklen bekræfter den korte analyse jeg har skitseret om Grækenlands situation. Folk flygter fra et "antikke socialt system". den der forlader landet tænker ikke i de fraser der stammer fra USA i tresserne (hjerne flugt), slet ikke. Det er produktions måde der bestemmer hvordan forholdene i samfundet skal være. (Marx) Og det vil kræve at man først lærer og praktiserer den produktions praksis og være en del af produktion kræfterne. Det er sket for mange mennesker også i fortiden, før krisen.