Læsetid: 3 min.

Sidste chance for EU’s CO2-kvotesystem?

I dag stemmer Europa-Parlamentet om opstramning af det paralyserede CO2-kvotesystem. Bl.a. cementindustrien kæmper imod til det sidste, men selv med en vedtagelse bliver effekten på CO2-prisen for ringe, vurderer fagfolk
15. februar 2017

Det kan være sidste udkald for EU’s grundstødte CO2-kvotesystem, når Europa-Parlamentet i dag stemmer om en længe efterlyst opstramning. Hvis ikke parlamentet vedtager en effektiv opstramning, der kan bringe CO2-kvoteprisen i vejret og få systemet til at virke, er det svært at se, hvornår og hvordan man kan komme videre.

»Man kan argumentere for, at dette er selve muligheden, vi har, for at stramme op og sikre et kvotesystem, der faktisk er egnet til formålet og sender det rette signal til dem, der skal træffe kritiske investeringsbeslutninger,« sagde den britiske klimaminister Nick Hurd for nylig til EU-mediet Politico.eu.

Som det er nu, og har været i snart 10 år, rummer systemet intet incitament til investeringer i grøn omstilling i EU’s industri- og energisektor, fordi der er alt for mange CO2-kvoter i systemet. Det svarer p.t. til udledningstilladelser for to-tre milliarder ton CO2.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu