Læsetid: 4 min.

USA kaster langt flere bomber end oplyst i Irak, Syrien og Afghanistan

Den amerikanske hærs aktiviteter indgår ikke i de tal, den amerikanske forsvarskommando offentliggør om bombninger i Irak, Syrien og Afghanistan, afslører tidsskriftet Military Times. Dermed er det umuligt at få overblik over de vestlige bombardementer i landene. Alene i Afghanistan udgør hærens luftangreb næsten 40 procent af de samlede bombardementer
17. februar 2017

Det er ikke nødvendigvis den mest påtrængende bekymring for dem, bomberne eller missilerne rammer fra oven. Men for kritiske iagttagere af krigsindsatserne i Irak, Syrien og Afghanistan er det langt fra et uvæsentligt spørgsmål:

Var det et medlem af det amerikanske luftvåben eller en soldat fra den amerikanske hær, der trykkede på knappen, da et missil eller andet våben blev affyret mod et mål i Irak, Afghanistan eller Syrien?

Hvis svaret er luftvåbnet, vil angrebet nemlig som udgangspunkt være registreret i det amerikanske forsvars offentligt tilgængelige register over luftangreb i de tre lande, mens det ikke vil være tilgængeligt, hvis det er affyret af en soldat fra den amerikanske hær.

Det er konklusionen i en undersøgelse foretaget af det amerikanske tidsskrift Military Times. Magasinet har undersøgt det amerikanske militærs luftangreb siden starten på ’krigen mod terror’ i 2001 og via blandt andet interne kilder i det amerikanske forsvarsministerium og militær fået bekræftet, at de tal, der er blevet offentliggjort som samlede opgørelser over amerikanske luftangreb, ikke inkluderer den amerikanske hærs angreb.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Aagaard
  • Kirsten Kjellerup
  • Peter Jensen
  • Niels Nielsen
Hans Aagaard, Kirsten Kjellerup, Peter Jensen og Niels Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Meget interesant klip i øvrigt, men der siges også at angrebet mod den syriske hær, fra USA, og som dræbte 90 soldater ikke var Obamas plan, men han blev undermineret af 'Intelligence'.
Mange fraktioner, især med forbindelser til våbenindustrien, har som dagsorden at krige bliver en konstant tilstand. De kan åbenbart også bombe hvor de vil.
Aldrig før har vi haft så meget brug for en fredsbevægelse. Vi er oppe imod kræfter som vil splitte verden i 'dem og os' for at forhindre det.
https://youtu.be/7j_ZfKmcnSk