Nyhed
Læsetid: 2 min.

Venezuela lukker ned for nyhedskanalen CNN

Efter CNN’s afsløringer af snyd med venezuelanske pas har myndighederne i det sydamerikanske land valgt at lukke for CNN Españols transmissioner
Udland
18. februar 2017

CNN’s spansksprogede søsterkanal, CNN Español, blev i denne uge smidt af kabelnettet i Venezuela, efter at nyhedskanalen i forrige uge afslørede, hvordan venezuelanske pas handles illegalt i Mellemøsten.

Undersøgelsen, der har ledt til afsløringen, har taget mere end et år for CNN’s journalister at grave frem og afslører angiveligt, at landets vicepræsident, Tareck El Aissami, er involveret i handlen med mindst 173 venezuelanske pas, der skulle være solgt illegalt fra Venezuelas ambassade i Bagdad. Køberne af passene skulle blandt andet være personer tilknyttet Hizbollah.

De venezuelanske myndigheder afviser CNN’s ’afsløringer’, som betegnes som en del af den mediekrig, myndighederne mener, rettes imod Venezuela.

»Et tv-program, der forsøger at kæde den venezuelanske regering – selve den bolivarianske revolution og dets myndigheder – sammen med salg af pas til internationale terrorister, er en meget grov beskyldning, og derfor er vi nødt til at reagere over for dette empiriske medie, der tjener politiske og militære interessenter i USA’s regering,« lød det fra Delcy Rodríguez, Venezuelas udenrigsminister, da han informerede pressen.

Intet med Trump at gøre

CNN’s beskyldningerne om svindel med pas, rettet imod Venezuelas vicepræsident, kommer samtidig med, at USA’s antinarkotikaenhed, DEA, netop har fremsat beskyldninger om, at selvsamme Tareck El Aissami skulle være narkobaron, involveret i storstilet smugling af kokain fra Sydamerika til USA.

CNN har gjort det klart, at der ingen sammenhæng er imellem de amerikanske myndigheders efterforskning af vicepræsident Tareck El Aissamis involvering i smugling af kokain og CNN’s efterforskning af handel med venezuelanske pas – og at CNN intet har med den amerikanske regering at gøre, som de venezuelanske myndigheder ellers peger på.

Lukningen af CNN Español i Venezuela har imidlertid skabt stor opmærksomhed i Latinamerika, og blandt andre generalsekretær i Organisationen af Amerikanske Stater, OAS, Luis Almagro har kaldt de venezuelanske myndigheders ageren for »diktatorisk«.

»Pressens ubegrænsede frihed er grundstenen i et demokrati. At hindre den, som i dette tilfælde, er et autoritativt indgreb,« skrev Luis Almagro i en af flere kommentarer på twitter.

Mens CNN’s spanske udgave censureres, kan CNN på engelsk stadig ses i Venezuela.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her