Læsetid: 8 min.

’Det er vigtigt at vise folket, at Gyldent Daggry ikke kan være i parlamentet, fordi de dræber folk’

Den årelange retssag mod det græske højrenationalistiske parti Gyldent Daggry har nu gennemgået tre sager: to overfald og et mord, som menes at være begået af partimedlemmer og koordineret direkte med partitoppen. Alligevel er partiet fortsat Grækenlands tredjestørste
Retssagen mod Gyldent Daggry er løgn fra ende til anden, mener partiets talsmand Ilias Kasidiaris. Under parlamentsmedlemmets habit pryder et hagekors hans venstre overarm. Information mødte partitoppen i Athens parlament.

Retssagen mod Gyldent Daggry er løgn fra ende til anden, mener partiets talsmand Ilias Kasidiaris. Under parlamentsmedlemmets habit pryder et hagekors hans venstre overarm. Information mødte partitoppen i Athens parlament.

Sille Veilmark

10. februar 2017

ATHEN – Retssalen i det centrale Athen svinger sig i en rundbue i stil med det antikke græske amfiteater med en gang ned gennem midten, der deler tilskuerrækkerne op.

Til venstre sidder flere end 50 kommunister, der er mødt op i solidaritet med en kammerat, der skal vidne om et overfald. Til højre sidder Gyldent Daggry-medlemmer, -advokater og -støtter. De udgør en langt mindre tilhørerskare end kommunisterne, men de er under heftig politibevogtning.

Sagen drejer sig om to fagforeningskommunister, der nær havde mistet livet i et overfald. Retssagen skal forsøge at fastslå, om gerningsmændene handlede på ordrer fra partiets top, som anklagen lyder på.

En af tilskuerne er den 23-årige Despina Tsolissou, der er medlem af kommunisternes ungdomsparti. Hun er mødt op i retten for at vise sin støtte til vidnet, der er hendes partifælle.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Rasmus G Svanborg

Jeg er totalt ukendt med det græske retssystem, så det undrer mig, at ofrene selv skal føre sagen mod Gyldent Daggry i Retten ved "anklager" Thanasis Kampagiannis, der omtaler ofrene som sine klienter, og som i øvrigt må arbejde con amore.

Er der ikke en offentlig anklager et eller andet sted??