Læsetid: 7 min.

Både Wilders og Hollands nye indvandrerparti siger til vælgerne: I er ofre

Geert Wilders var ikke sen til at udnytte spændingerne mellem tyrkiske demonstranter og politi i Rotterdam i weekenden. Byen er også hovedkvarter for et indvandrerparti grundlagt af eks-socialdemokrater med tyrkisk baggrund – et modstykke til Wilders’ parti og udtryk for polariseringen i det hollandske samfund
Arbejderpartiet PvdA har tidligere haft godt fat i de hollandske indvandrerstemmer, men står nu meget svagt i meningsmålingerne. Nyt indvandrerparti går frem i stedet.

Arbejderpartiet PvdA har tidligere haft godt fat i de hollandske indvandrerstemmer, men står nu meget svagt i meningsmålingerne. Nyt indvandrerparti går frem i stedet.

Dylan Martinez

14. marts 2017

Havnebyen Rotterdams skyline er som så mange andre storbyers domineret af moderne skyskrabere, men midt i glasformationerne skyder Essalam, Europas største moskes to bedetårne op.

Det var her i moskeen i Hollands ’indvandrerhovedstad’, at borgmester Ahmed Aboutaleb fik international opmærksomhed, da han i kølvandet på terrorangrebene i Paris forrige år bad religiøse ekstremister om at »skride ad helvede til«.

Aboutaleb er Hollands første muslimske borgmester, søn af en marokkansk imam og eksponent for vellykket integration i en storby, hvor godt 50 pct. af indbyggerne er født uden for Holland.

Men det var også i Rotterdam, at demonstranter med indvandrerbaggrund i weekenden skabte tumult foran det tyrkiske konsulat i den eskalerende krise mellem Tyrkiet og Holland i forbindelse med en kommende folkeafstemning i Tyrkiet om øget magt til præsident Recep Erdogan.

I Holland er der også valg i morgen, og den hollandsk-tyrkiske konflikt udløser spændinger i valgkampen, hvor den stærkt islamkritiske Geert Wilders straks udnyttede situationen og kundgjorde på de sociale medier, at de tyrkiske indvandrere ikke er hollændere:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu