Læsetid: 4 min.

Gasledning bryder med EU’s egen målsætning om energiuafhængighed af Rusland

EU-Kommissionen har på foranledning af den danske regering besluttet at gå ind i sagen om opførelsen af en gasledning mellem Rusland og Tyskland, som vil passere gennem den danske del af Østersøen
31. marts 2017

Energiselskabet Gazprom ventes snart at sende en anmodning om byggetilladelse til Energistyrelsen. Den russisk-tyske gasledning Nord Stream 2 vil nemlig skulle løbe igennem dansk farvand i Østersøen.

Som Information beskrev torsdag har udsigten til en ansøgning bragt Danmark og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en penibel situation. Tyskland og flere vesteuropæiske lande ser store økonomiske fordele ved en direkte gasforbindelse, mens østeuropæiske EU-lande med Polen i spidsen frygter, at gasledningen vil destabilisere Europa og kunne blive udnyttet af Rusland i politiske konflikter.

Situationen besværliggjordes oprindeligt af, at Danmark i 2009 gav Gazprom en lignende byggetilladelse til en identisk gasledning, Nord Stream. Et af argumenterne var dengang, at regeringen ikke havde noget reelt valg på grund af international lov.

Det viser sig imidlertid, at den daværende energiminister, Lykke Friis (V), overså et notat fra Energistyrelsen og dermed vildledte Folketinget i et spørgsmål om mulighederne for ikke at godkende det omstridte energiprojekt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu