Læsetid: 6 min.

Marine Le Pen bejler til Frankrigs kvindelige vælgere

Front National-kandidaten skal øge sin tilslutning i det kvindelige segment for at fastholde en chance for at vinde præsidentvalget – nu nedtoner højrepartiet sin abortmodstand og taler varmt om de kvinderettigheder, som islamiske indvandrere hævdes at true
Le Pen, der konsekvent afholder sig fra at bruge ordet feminist om sig selv, forsøger nu at spille på sine feminine sider i kampagnevideoer og særlige pjecer, der er designet til at nå kvindelige vælgere.

Le Pen, der konsekvent afholder sig fra at bruge ordet feminist om sig selv, forsøger nu at spille på sine feminine sider i kampagnevideoer og særlige pjecer, der er designet til at nå kvindelige vælgere.

Anna Isakova

30. marts 2017

PARIS – I det lokale, der hvor bridgeklubben normalt spiller kort, byder Christiane, 60, de andre Front National-tilhængere på pølsesnacks med små trikoloreflag. Hun er klædt i farvestrålende strik og bærer en halskæde med træornamentik.

Før stemte hun kommunistisk. Tilbage i 1970’erne var hun militant feminist og deltog i bh-afbrændingsaktioner. Nu ønsker hun brændende, at Marine Le Pen vinder Frankrigs præsidentvalget.

Christiane, der er tidligere tv-freelancer, fortæller, at det var hendes »erfaringer som kvinde«, der flyttede hendes politiske sympatier mod højre.

»Jeg var gravid, enlig og i økonomiske vanskeligheder. Så jeg bad om hjælp hos kommunen. Det viste sig, at jeg ikke var berettiget til én eneste ydelse. Ved siden af mig var en pakistansk kvinde med en tolk, der var berettiget det hele. Lige dér indså jeg, at noget var helt skævt,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu