Læsetid: 5 min.

Mosul er belejret og nu flygter de civile fra sulten

Titusinder af civile flygter fra enten luftbombardementer eller sult i Mosul. Både den irakiske regering og humanitære organisationer har svært ved at følge med. Efter fire måneders offensiv mod IS-bastionen, udkæmpes krigen nu fra hus til hus i den gamle bydel
Af et FN-notat, som er blevet sendt til en række humanitære organisationer i Irak fremgår det, at fødevarer, vand, medicin og brændstof er i alvorlig mangel i den vestlige del af Mosul. Her fragter en mand og en dreng nødhjælp gennem det vestlige Mosul i midten af marts.

Af et FN-notat, som er blevet sendt til en række humanitære organisationer i Irak fremgår det, at fødevarer, vand, medicin og brændstof er i alvorlig mangel i den vestlige del af Mosul. Her fragter en mand og en dreng nødhjælp gennem det vestlige Mosul i midten af marts.

Felipe Dana

20. marts 2017

Flere end 250.000 irakere har nu forladt Mosul, og hver dag flygter yderligere 4.000 mennesker fra de hårde kampe om den sidste bastion for Islamisk Stat i Irak.  

Men det er ikke alene koalitionens luftbombardementer og regeringsstyrkernes fremrykning som civile irakere flygter fra i den vestlige del af Mosul. Mange af de internt fordrevne, som Information har talt med, siger, at manglen på mad og rent drikkevand er blevet et stort problem i byen.  

»Folk er ved at sulte ihjel derinde,« siger familiefaderen Hamza Younis over en telefonforbindelse. 

Younis’ vidnesbyrd bekræftes af et FN-notat, som er blevet sendt til en række humanitære organisationer i Irak. Her fremgår det, at fødevarer, vand, medicin og brændstof er i alvorlig mangel i den vestlige del af Mosul.  

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu