Læsetid: 4 min.

Tyrkiets udenrigsministers svada til Hollands regeringschef: Røvtulipan!

Krisen mellem Tyrkiet og Holland eskalerer med begge landes ekstremt vigtige valghandlinger lige om hjørnet
Utilfredse tyrkere demonstrerede søndag foran det hollandske konsulat i Istanbul, mens politiet afspærrede indgangen til bygningen af sikkerhedsmæssige årsager.

Utilfredse tyrkere demonstrerede søndag foran det hollandske konsulat i Istanbul, mens politiet afspærrede indgangen til bygningen af sikkerhedsmæssige årsager.

Cem Genco

13. marts 2017

ISTANBUL – Demonstranter med taktfaste paroler, plakater og vajende faner samledes i weekenden foran det hollandske konsulat i det centrale Istanbul. Ikke nogen folkemængde, snarere en klynge på et par hundrede, der end ikke blokerede den relativt smalle gågade.

Konsulatet, lokaliseret i den tidligere ambassade fra osmannertiden, var beskyttet af en massiv politistyrke, der havde fuld kontrol med situationen. Alligevel hejste det åbenbart skræmte personale det tyrkiske flag på konsulatets tag som en slags imødekommende gestus: Vi vil helst være venner.

Søndag var den hollandske trikolore tilbage på sin flagstang, og det tyrkiske tonefald eskalerede med latrinære ytringer og trusler om diplomatisk-økonomiske konsekvenser efter Hollands afvisning af et tyrkisk vælgermøde i Rotterdam.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Altså ... end ikke på regeringsplan har man tænkt sig at overholde lovgivning i de lande man indrejser i. Jamen, den adfærd hedder da noget, hvis det er sådan i større skala end individuel kriminalitet ... in... inva...hvad er det nu ? 'Retten' dertil er slet ikke et emne, den findes ikke.

Torben Lindegaard

@Lasse Ellegaard

Det er klart, at de tyrkiske ministre ikke skal ankomme 3 dage før et nationalt hollandsk valg, og måske har Erdogan bevist søgt en konflikt; men når det så er sagt, så bør de tyrkiske ministre kunne deltage i valgmøder også i Europa.

Det tjener ikke Danmark til ære, hvis vi forbyder den tyrkiske premierminister at komme ind i landet for at deltage i et tyrkisk valgmøde. Noget andet kan så være et møde med den danske statsminister - det kan godt sløjfes.

Det er godt nok i overkanten at stoppe den tyrkiske familieminister på vej i bil til konsulatet.

Erik Jakobsen

Hvorfor bør tyrkiske ministre kunne rejse rundt i europæiske lande og holde valgmøder? i så fald får de da travlt.

Hvorfor er det nok i overkanten at stoppe en fremmed minister?

Erik: Ikke for at forsvare den tyrkiske præsident Böhmermann.

Jeg ved, at somaliske politikere tidligere har ført valgkamp i Danmark. USAs Democrats Abroad holder møder i Danmark. Spanske Podemos har cirkler herhjemme.....og det er bare dem, jeg er 100 pct sikker på.

Poul Sørensen

Erdogan
Det er hjerteskærende og se en mand med så meget som Erdogan helt kynisk bruge tyrkere og 2g tyrkere som brikker i et spil til at skaffe ham selv endnu mere magt.... den slags kynisme er det stof som misrøgt, undergang og fiasko er skabt af.... spørg en hvilken som helst gud.