Nyhed
Læsetid: 1 min.

Brasiliansk bande laver århundredets kup i Paraguay

Kriminelle fra Brasilien stormer over grænsen til Paraguay og røver mere end 70 mio. kroner i kontanter
Udland
29. april 2017

Med et udbytte på mere end 70 mio. kroner lykkedes det natten til tirsdag for en større gruppe maskerede og tungt bevæbnede tyve at begå det største røveri i Paraguays historie.

Ifølge lokale medier stormede en gruppe kriminelle den lokale politistation, der blev beskudt og overdynget med molotovcocktails, hvorefter en anden gruppe kriminelle udførte selve kuppet imod et nationalt sikkerhedsfirma, Prosegur, der ligger blot få hundrede meter fra politistationen, og som angiveligt opbevarede kontanter svarende til flere hundrede mio. kroner.

En politibetjent og tre af de formodede røvere mistede livet under skududvekslinger, skriver flere lokale medier, der beskriver kuppet som noget, der mindede om »regulær krig«.

Flygtede i speedbåde

Kuppet fandt sted i grænsebyen Ciudad de Este, der ligger ved Itaipú-dæmningen, og som udgør en del af grænseområdet mellem Paraguay, Brasilien og Argentina.

Overvågningskameraer fra gerningsstedet har afsløret, at røverne indbyrdes talte portugisisk, og derfor formodes kriminelle fra Brasilien at stå bag kuppet, selv om der fortsat ikke er klare beviser for, hvilken kriminel gruppe gerningsmændene skulle tilhøre. Det oplyste lokale myndigheder under en fælles pressekonference, hvor politi fra Argentina, Brasilien og Paraguay afslørede de foreløbige resultater af efterforskningen, der peger på, at det er en af Brasiliens stærke bander, der står bag. Det er bl.a. fundet af tre af de speedbåde, som røverne flygtede i, der understøtter denne teori. I bådene, som blev fundet på brasiliansk territorium, var der våben og masker, som blev brugt under kuppet.

»Vi har ingen konkrete beviser for, at det skulle være PCC (Primeiro Comando da Capital, der er en af Brasiliens største og mest voldelige bander, red.) der står bag kuppet, men den er en af de største bander i Brasilien,« lød vurderingen fra Abel Cañete, politikommissær i delstaten Alto Paraná i Paraguay, der beskriver røverne som professionelle og godt organiserede kriminelle.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her