Læsetid: 8 min.

Britiske universiteter frygter for fremtiden

Antallet af studerende og forskere, der søger til Storbritannien, er allerede faldet. Det samme er adgangen til researchmidler og projekter. Og det er, før Brexit er en realitet. De britiske universiteter er dybt bekymrede for sektorens fremtid
Protester i Londons gader mod Brexit. Der er også bekymring på de britiske universiteter for Storbritanniens udtrædelse af EU.

Protester i Londons gader mod Brexit. Der er også bekymring på de britiske universiteter for Storbritanniens udtrædelse af EU.

Marcus Vallance

10. april 2017

LONDON – Forhandlingerne mellem Storbritannien og EU om en exit-aftale er nu skudt i gang, men selv om der er mindst to år til, at Brexit er en realitet, har den britiske højere uddannelsessektor allerede fået en forsmag på, hvad der venter forude.

Gennemsnitligt er antallet af ansøgninger fra europæiske studerende faldet med syv procent. 44 procent af landets akademikere siger, at de kender mindst én, der har mistet researchstøtte som resultat af Brexit. Universiteterne modtager færre ansøgninger fra Europa til ledige stillinger. Og 29 procent svarer, at de kender en akademiker, som allerede har forladt landet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Alle universiteter bør frygte for fremtiden, for det er folk, der nu har magten i samfundene, der ingen ideer har om de værdier, de vestlige samfund baserer sig på - og som vi hellere end alt muligt andet skal brede ud til alle borgere for at opnå den lighed, frihed, og solidaritet, der reelt blot blev formuleret med den franske revolution, men som trækker tråde tilbage til meget tidlige vestlige samfundsdannelser.